مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی روز شنبه در آیین گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس و سوم خرداد سالروز حماسه فتح خرمشهر گفت: این مجموعه موشن گرافی (ویدیویی که پیام و محتوا را به صورت متحرک منتقل میکند) به منظور ترویج و اشاعه فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تهیه و تولید شده است.
محمدعلی واقعی با اشاره به حضور ۲ هزار و ۲۰۰ معلم و دانشآموز استان خراسان جنوبی در هشت سال دفاع مقدس افزود: از این تعداد بیش از ۷۰۰ نفر در عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر حضور داشتند.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش خراسان جنوبی افتخار دارد که ۴۴۲ شهید، ۳۵۵ جانباز و ۲۲ آزاده را تقدیم اسلام و انقلاب کرده و ۵۵ معلم و دانشآموز شهید و ۳۳ جانباز در عملیات بیت المقدس تقدیم شده است.
وی از شهید کاظم خائف از شهدای خراسان جنوبی به عنوان اولین شهید فتح خرمشهر یاد کرد و گفت: فرماندهانی از قبیل شهید آهنی فرمانده گردان ابوذر، شهید فایده فرمانده گردان مالک اشتر و شهید آخوندی فرمانده گردان شهید بهشتی نیز در میان شهدای حماسه فتح خرمشهر از دیار خطه قهستان قرار دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی افزود: فتح خرمشهر نقشه استکبار جهانی را نقش بر آب کرد و زمینهساز روحیه مقاومت شد.
وی اظهار داشت: حماسهآفرینان عملیات بیت المقدس با رشادت خود کاری کردند که تمامی کارشناسان علوم نظامی آن را غیرقابل باور میدانند.
واقعی گفت: صدام خرمشهر را جزئی از عراق میدانست و هیچ نیرویی جز نیروی مقاومت توان باز پسگیری آن را نداشت.
وی افزود: رزمندگان عملیات بیت المقدس در چهار مرحله توانستند نقشههای ددمنشان را در ارتباط با جداسازی خرمشهر طور دیگری رقم بزنند.
دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به این سخن امام راحل که فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد افزود: خرمشهر را خدا آزاد کرد زیرا باز پسگیری در آن شرایط کار خارقالعاده و دور از ذهن بشر بود.
وی بیان کرد: شهادت سردار سلیمانی نیز زمینهساز جوشش دوباره در محور مقاومت شد که امروز در سراسر کشورهای جهان شاهد آن هستیم.
واقعی گفت: همچنین شیوع ویروس کرونا باعث همدلی، وفاق و مجاهدت همه اقشار جامعه شد و امروز ایثار، جانبازی و شهادت را در مبارزه با این ویروس شاهد هستیم.
فتح خرمشهر نتیجه مقاومت بود
پیشکسوت فرهنگی و جانباز دفاع مقدس هم در این آیین گفت: حماسه فتح خرمشهر نتیجه مقاومت و اهدای خون هزاران شهیدی بود که در راه اسلام، انقلاب و کشور فدا شدند.
عباس لامعی افزود: فتح خرمشهر نتیجه رویکرد کلان جنگ به سمت تفکر انقلابی و جهادی امام خمینی (ره) و جوانان مومن، ولایی و پیرو خط امام بود.
وی گفت: امسال نخستین سالی است که در این روز فرخنده که امام راحل فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در میان مردم ایران و ملتهای مقاومت منطقه نیست.
مدیرکل پیشین آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار داشت: خرمشهر یا همان خونین شهر پس از ۵۷۵ روز اشغال و ۲۵ روز نبرد سخت در ساعت ۱۱ صبح سوم خرداد سال ۶۱ در عملیات پیروزمندانه بیت المقدس آزاد شد و فریاد شادی همه میهن اسلامی را فرا گرفت.
وی افزود: آن روزهای سخت و غرورآفرین تمام شد اما هنوز سرمان از دفاعی بزرگ و محکم بلند است که به دست رزمندگانی مانند حاج قاسم و یارانش رقم خورد.
لامعی گفت: فتح خرمشهر برای تاریخ ایران بیش از آنکه فتح یک سرزمین باشد، نماد و ارزشی از یک سلسله خواستنها، شهادتها و استقامتها است.
نظر شما