کمپین بین المللی از بین بردن سلاحهای اتمی در صفحه توییتری خود نوشت: از سرگیری آزمایش تسلیحات هستهای میتواند یک فاجعه باشد زیرا آزمایشهای هستهای انجام شده در جو، زیر زمین و زیر آب در دهههای گذشته بر سلامت انسان و محیط زیست بویژه در جوامع بومی و اقلیتها تأثیر چشمگیر داشته است.
به نوشته پیام توییتری این کمپبن، رهبران کشورهای هستهای در حالی که با خیال راحت در دفاتر خود نشستهاند دستور انفجار بمبهای هستهای را صادر میکنند، این در حالی است که آنان با این تصمیم خود با جوامع بومی، اقلیتهای مردمی و حتی سربازان و نیروهای نظامی خود مانند خوک رفتار میکنند.
براساس نظر کارشناسی کمپین بین المللی از بین بردن سلاحهای اتمی، تشعشع آزمایشات هستهای بیش از آنکه بر بزرگسالان تاثیر داشته باشد به کودکان آسیب میرساند. نوزادان و دختران جوان بیشترین خطر سرطان را در طول زندگی خود دارند و دختران نوجوان در مقایسه با پسران تقریباً دو برابر از سرطان رنج میبرند.
کمپین بین المللی از بین بردن سلاحهای اتمی با هشدار با رییس جمهوری آمریکا در مورد تصمیم برای از سرگیری آزمایشهای هستهای تاکید کرد: شانههای خود را بالا نگیرید و فکر کنید که این کار فقط از ترامپ بر میآید، این یک مسئله فرضی و انتزاعی نیست. بیایید لحظهای بگذریم و واقعاً فکر کنیم که این برای مردم چه معنی دارد.
کمپین بین المللی برای متوقف کردن سلاحهای هستهای (ICAN) ائتلاف جهانی جامعه مدنی است که در راستای ترویج پایبندی و اجرای کامل پیمان منع سلاحهای هستهای تلاش میکند.
این کمپین در سال ۲۰۰۷ راهاندازی شد و تا سال ۲۰۱۹ توانست تعداد ۵۴۱ سازمان همپیمان در ۱۰۳ کشور جهان جمع آوری کند.
روزنامه واشنگتنپست افشا کرد که دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور در حال بررسی انجام یک آزمایش هستهای است که از سال ۱۹۹۲ تاکنون بیسابقه خواهد بود.
واشنگتن پست در گزارش خود به نقل از یک مقام دولتی و دو منبع آگاه افزود که به نظر میرسد این تصمیم با این پیشفرض اتخاذ شده که با منفجر کردن چنین بمبی چین و روسیه به امضای توافقی سهجانبه برای محدود کردن تسلیحات هستهای رضایت میدهد.
دولت ترامپ که از یک توافق مهم کنترل تسلیحات هستهای با روسیه خارج شده و قصد خود را برای خروج از بسیاری از توافقهای کنترل تسلیحاتی دیگر اعلام کرده، ابراز تمایل میکند که واشنگتن و مسکو وارد توافق جدیدی برای منع تسلیحات هستهای شوند که چین را نیز شامل شود.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا ماه گذشته در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود خواستار مشارکت دادن چین در توافق کنترل تسلیحات واشنگتن و مسکو شد. اما چین که در چندین حوزه از جمله اقتصاد و سیاست و در مسایل تجاری و مسایل مربوط به تایوان، هنگکنگ و وضعیت مسلمانان اویغو در منطقه خودمختار سینکیانگ دچار تنش با واشنگتن است، اعلام کرده است که تمایلی برای پیوستن به چنین توافقی ندارد.
دولت ترامپ سال ۱۳۹۷ به بهانه نقض «پیمان منع گسترش موشکهای هستهای دوربرد و میان برد» از سوی روسیه، از این پیمان خارج شد و مسکو نیز در پی این اقدام واشنگتن، توقف پایبندی خود به آن را اعلام کرد.
نظر شما