حجتالاسلام والمسلمین علیرضا موحدنژاد در یک گفت وگوی خبری افزود: گروههایی که برای استهلال اعزام شدهاند، به شکل استانی عمل کردند و این گروهها از تهران اعزام نشدند و این رویه از طریق ستادهای استانی برنامه ریزی شده است.
وی افزود: این یکصد گروه در مکانهایی که باید مستقر شوند قرار می گیرند و این برنامه برای بیشتر استانها انجام شد، فقط در یکی دو استان شاید این کار انجام نشد و در همه استانها کار رویت هلال ماه شوال انجام شد. در برخی استانها غبار و ابر وجود داشت اما طبق آخرین اخباری که در شب گذشته داشتیم، از این تعداد حدود ۱۰ گروه توانسته بودند هلال را مشاهده کنند.
موحدنژاد در پاسخ به این سوال که چرا شاهد بروز اختلاف در اعلام رویت هلال ماه هستیم، گفت: بحث اعلام مشاهده هلال ماه و روز عید باز می گردد به اختلافات فقهی و شاید در بین مردم این تصور بوجود آید که این مسایل سیاسی است.
وی ضمن تکذیب وجود اختلافات سیاسی تصریح کرد: برخی فقها رویت با ابزار را معتبر می دانند و برخی این رویه را معتبر نمی دانند، برخی رویت در همان منطقه را لازم می دانند و برخی حتی رویت هلال در دور دست یعنی سه چهار هزار کیلومتر آنطرف تر را هم قبول دارند و این اختلافات جدید نیست و در قدیم هم بوده است.
عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب افزود: از قدیم هم این اختلافات فقهی وجود داشته، اما اکنون با توجه به گستره ارتباطات و خبررسانی، مردم بیشتر مطلع می شوند.
وی تاکید کرد: مردم می توانند با توجه به احکام مراجع تقلید خود که هلال آیا دیده شده و یا در کجا رویت شده به این موضوع عمل کنند.
شب گذشته «بر اساس گزارشهای متعدد رسیده از راصدان کاردان و مورد اطمینان، رؤیت هلال ماه شوال المکرم» برای رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای محرز و امروز یکشنبه ۴ خرداد عید سعید فطر اعلام شد، با این حال برخی مراجع تقلید امروز را روز آخر ماه رمضان دانستند که طبق اعلام عضو ستاد استهلال دفتر رهبر معظم انقلاب، منشا این اختلاف، فتاوای فقهی بوده است.
طبق گزارش استهلال ماه شوال ۱۴۴۱ که پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری آن را منتشر کرد، غروب روز گذشته در مناطقی از استانهای تهران، فارس، اصفهان، بوشهر، البرز، یزد و کرمان که هوا صاف بوده، هلال با چشم مسلح رؤیت شـده و در برخی استانها هم هوا غبار آلود بوده و هلال رؤیت نشـده است.
نظر شما