امید طهماسبی زاده روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۲۲ هزار هکتار زیر کشت گندم و جو آبی و بیش از ۲۰ هزار هکتار زیرکشت گندم دیم در این شهرستان است که مبارزه با بیماری زنگ زرد در بیش از یک سوم از این سطح زیر کشت انجام شده است.
وی با اشاره به رشد بیماری زنگ زرد نسبت به سالهای گذشته افزود: ۸۲ میلیمتر بارندگی طی فروردین و اردیبهشت امسال در این شهرستان، رطوبت مناسب و درجه حرارت کمتر از ۲۰ درجه، زمینه شیوع بیماری زنگ زرد گندم و جو را فراهم کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: این بیماری باعث زرد شدن و کاهش شدید فتو سنتز گیاهی شده و در صورت عدم کنترل و نظارت لازم منجر به خسارت و کاهش بیش از ۶۰ درصدی تولید محصول میگردد.
وی گفت: از جمله نکات مهم در مبارزه مطلوب با این بیماری، اطلاع رسانی، پایش مکرر مزارع و سمپاشی با قارچکش مناسب است.
طهماسبی زاده افزود: با بسیج همه جانبه کارکنان، اقدامات به موقع و اطلاع رسانی گسترده از طرق مختلف از جمله بازدیدهای مستمر کارشناسان شهرستان و ستاد، انتشار پیش آگاهیها، آموزشهای مجازی و برقراری تماسهای تلفنی با کشاورزان به ویژه عمدهمالکین، خسارات ناشی از زنگ زرد نسبت به دورههای گذشته کمتر بوده است.
وی ادامه داد: تا اوایل خرداد ماه جاری ۶ هزار و ۳۵۰ هکتار اراضی گندم آبی سمپاشی شده و این روند تا گرم شدن هوا ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت: در حال حاضر کمبود قارچکش و گرانی آن به خاطر تقاضای زیاد و حذف یارانه مشکلاتی را برای کشاورزان بوجود آورده که با بکارگیری تمهیدات لازم خسارت حاصل شده به شکل مطلوب مدیریت خواهد شد.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
نظر شما