علیرضا بهرامی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به راهاندازی پویش مُشاهنر در اسفندماه در راستای همراهی فعالان عرصه فرهنگ و هنر برای افزایش شور و نشاط اجتماعی بهویژه میان خانوادههایی که به سبب شیوع ویروس کرونا در قرنطینه خانگی به سر میبرند گفت: برخلاف مردم که در این ایام بیشتر خانهنشینی را تجربه کردند؛ اهالی فرهنگ و هنر فعالیتشان نسبت به ایام پیش از کرونا بسیار افزایش یافته است.
قطعه «نوروز حیرانی» و «همدم»؛ دو گام ابتدایی تولید قطعات موسیقی در ایام کرونا
وی با اشاره به آنکه در همراهی فعالان عرصه فرهنگ و هنر با پویش مشاهنر حتی شاهد حضور افرادی که در حرفههای دیگر مشغول فعالیت بودند؛ بودیم که این تاییدی بر همدلی و اتحاد عموم مردم در راستای ارتقای شور و نشاط لجتماعی در روزهای بجران کرونا در کشور شناخته می شود یادآور شد همزمان با عید نوروز و با پیشنهاد آقای فاضل جمشیدی از آهنگسازان خوب کشور و برای سپری کردن روزهای تعطیلات نوروزی متفاوت در قرنطینه قطعه «نوروز حیرانی» را با سرودهای از من و آهنگسازی و خوانندگی فاضل جمشیدی در قالب این پویش به مردم هدیه کردیم.
بهرامی با اشاره به آنکه از همان ابتدای راهاندازی پویش مشاهنر تأکید شد که طی ۱۰۰ روز آینده برای افزایش شور و نشاط اجتماعی هنرمندان دست به فعالیت و تولید آثار در فضای مجازی بزنند گفت: بر همین اساس تصمیم گرفتیم با توجه به اقبال و استقبالی که از قطعه نوروز حیرانی شد در گام دوم فعالیت در این پویش قطعه «همدم» را منتشر کنیم.
این شاعر و ترانهسرا با اشاره به تولید قطعه همدم با خوانندگی سالار عقیلی و دکلمه شعر توسط پرویز پرستویی برای مشارکت هرچه بیشتر هنرمندان در تولید این قطعه موسیقایی یادآور شد: هر دو این هنرمندان به دلیل سفر و شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها ناچار به ماندن در خارج از کشور شدند و قطعه همدم به شکلی کاملاً متفاوت با حضور هنرمندان همکار در این اثر به شکل مجازی با تنظیم محسن غلامی منتشر شد.
همراهی فصل عاشقی با شهدا و جانبازان حبهه سلامت
بهرامی با بیان آنکه طی دو هفته گذشته با دعوت یکی از مدیران بنیاد شهید بنا شد تا قطعهای برای جانباختگان جبهه سلامت تولید کنیم خاطرنشان کرد: بعد از تجربه تولید سمفونی مقاومت به آهنگسازی مجید انتظامی در سال ۱۳۸۷ بنیاد شهید در عرصه موسیقی فعالیتی نداشت. در شرایط و موقعیت اجتماعی این روزها بهویژه ایثارگری و رشادت کادر درمان در جبهه سلامت در راستای مبارزه با ویروس کرونا؛ بنیاد شهید و مدیران بخش فرهنگی آن را بنا داشت تا آنها نیز به شکلی مجزا وارد این عرصه شوند و با پویشهای شکل گرفته همراه شوند.
سراینده ترانه قطعه «فصل عاشقی» با اشاره به آنکه دلیل سرایش این قطعه در کنار همراهی بنیاد شهید، خواست و میل جامعه هنری برای ادای دین به فعالان جبهه سلامت در آستانه عید سعید فطر بود تصریح کرد: هرچند مدت زمان دو هفتهای برای تولید یک اثر موسیقایی کار را غیرقابل انجام نشان میداد اما تجربه دو قطعه پیشین و اداره و خواست عاشقانه هنرمندان فعال در این عرصه با توجه به بازه زمانی دو هفتهای و کار شبانهروزی منتج به تولید قطعه فصل عاشقی و ارائه آن بهعنوان هدیهای کوچک به ایثارگران بزرگ جبهه سلامت در روز عید سعید فطر شد.
بهرامی با بیان آنکه طبق آمار رسمی تا امروز بیش از ۱۰۰ نفر از پزشکان و پرستاران به سبب مبتلا شدن به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند و بیش از ۷۸۰ نفر نیز به این ویروس مبتلا شدهاند یادآور شد: با مولفهها و آموزههای فرهنگی و اجتماعی می توانیم این عزیزان را ۱۰۰ شهید و نزدیک به ۸۰۰ جانباز جبهه سلامت خطاب کنیم و تولید قطعه فصل عاشقی ادای دینی از طرف جامعه هنرمندان به شهدا، ایثارگران و جانبازان جبهه سلامت در مسیر مبارزه با قطع زنجیره ویروس کرونا و تلاش برای شکست دادن این ویروس به شمار میرود.
نحوه تولید قطعه فصل عاشقی
بهرامی درباره نحوه شکلگیری و تولید قطعه فصل عاشقی گفت: شعر و ترانه این قطعه نیز مانند دو قطعه نوروز حیرانی و همدم از سرودههای من است و محسن غلامی نیز مانند دو قطعه پیشین کار تنظیم این اثر را بر عهده داشته است. این بار حسامالدین سراج از خوانندگان نامی کشور کار خوانندگی این قطعه را انجام داد و مجید مظفری بازیگر پیشکسوت سینما نیز نخستین تجربه دکلمه شعر خود را برای ارائه این قطعه پشت سر گذاشت.
وی با تاکید بر آنکه همچنین اینبار نوازندگان متعددی با توجه به فضای موسیقی ارکسترال این قطعه در تولید فصل عاشقی همراه بودند افزود: به گونهای که ۱۷ هنرمند به شکل جداگانه کار نوازندگی را در شهرهای مختلف کشور انجام دادند و محسن غلامی با فشردگی کار و فعالیت شبانهروزی کار تنظیم این سازها را انجام داد.
به گفته این ترانهسرا و شاعر؛ همچنین برای آنکه هدیه کوچک ما به ایثارگری بزرگ جامعه پزشکان و پرستاران کاملتر شود؛ ویدئو کلیپی نیز به همراه این قطعه موسیقی با همکاری عکاسان خبرگزاری ایسنا تهیه کردیم و این قطعه را در قالب اثری چندرسانهای به جامعه پزشکان و کادر درمان هدیه کردیم.
کارهای آینده
بهرامی درباره دیگر فعالیتهای خود در حوزه ترانهسرایی و تولید قطعات بهویژه در سهماهه اخیر که جامعه بیش از هر زمانی به تولید محصولات فرهنگی و هنری در راستای افزایش شور و نشاط اجتماعی نیازمند است گفت: در همراهی و همکاری مشترک با مهرداد اسکویی و بردیا صدرنوری که بیشتر در تولید آلبوم صوتی «یاد تو» که مجموعهای از اشعار من با صدای آقای اسکویی و آهنگسازی آقای صدرنوعی بود دو قطعه «صدای تو یعنی...» و «ضیافت» را نیز در همین ایام تولید کردیم.
وی ادامه داد: تولید این دو قطعه موسیقایی نیز به شکل مجازی صورت گرفته و با توجه به حضور آقایان اسکوئی و صدرنوعی در خارج از کشور که به سبب بسته شدن مرزها آنها نیز هنوز فرصت بازگشت به وطن را پیدا نکردند این قطعات تولید و منتشر شد که خوشبختانه مورد توجه عموم جامعه و همچنین هنرمندان قرار گرفت.
سردبیر فرهنگی خبرگزاری ایسنا خاطرنشان کرد: بهعنوان مثال لوریس چکنواریان از رهبران بهنام و آهنگسازان ارکستر کشورمان ضمن تقدیر از تولید قطعه ضیافت به همنشینی موسیقی؛ شعر؛ سینما و گرافیک در کنار یکدیگر در تولید این قطعه اشاره کرد و آن را اثری موفق در تولید محصولات فرهنگی و هنری بهویژه در ایام کرونا نامید.
قطعه موسیقایی «فصل عاشقی» حاصل همخوانی و همسرایی حماسی – عاشقانه حسامالدین سراج، فاضل جمشیدی، مجید مظفری، علیرضا بهرامی، محسن غلامی و گروهی از نوازندگان، همزمان با عید سعید فطر به پرستاران و پزشکانی تقدیم شد که در دوران مواجهه با ویروس کرونا، با ایثار و از جان گذشتگی، از مردم و وطن خویش دفاع میکنند.
در اثر موسیقایی «فصل عاشقی» که به ابتکار بنیاد شهید و امور ایثارگران تولید شده است، این نوازندگان همکاری داشتهاند: سامان محمد نبی (ویلن)، علیرضا احمدی (تار و سهتار)، حسین رودگر (گیتار و خط درامز)، مهدی عیوقی (دف) و رؤیا باقرزاده (سنتور و تار باس). بهروز کاشیساز نیز صدابرداری اثر را برعهده داشته است.
نظر شما