احمد باقریپناه روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وجود واحدهای صنایع تبدیلی نقش مهمی در فرآوری محصول و کسب درآمد کشاورزان و جلوگیری از هدررفت انواع محصول زراعی و باغی دارد.
وی ادامه داد: این محصول قابلیت تبدیل به فراوردههای متنوع و مفید به خصوص مربا و استفاده از شیره و شربت توت برای مصارف خوراکی دارد که می توان با برنامه ریزی و جلب مشارکت بخش خصوصی و کشاورزان در این مورد اقدام کرد.
این کارشناس کشاورزی با اشاره به اینکه ۱۲۰ هکتار از اراضی منطقه به کشت درختان توت اختصاص دارد اظهار کرد: در سالجاری به طور متوسط از هر هکتار چهار تن محصول برداشت میشود.
به گفته باقریپناه، امسال در مجموع ۵۰۰ تن محصول برداشت خواهد شد که به خاطر شرایط آب و هوایی مناسب نسبت به مدت مشابه گذشته ۴۰ درصد افزایش نشان میدهد .
وی ارقام توت شهرستان را سفید، سیاه و شاه توت ذکر کرد و گفت: در هر هکتار ۳۵۰ اصله درخت وجود دارد که علاوه بر تازه خوزی بخش عمده آن خشک و در فصول دیگر سال استفاده میشود.
برداشت توت همه ساله از نیمه اردیبهشت ماه آغاز می شود و به مدت سه ماه ادامه دارد .
همچنین به گفته رسول یزدی معاون شهرداری مهریز بزرگترین توتستان استان یزد به وسعت سه و نیم هکتار در این شهر قرار دارد و برداشت محصول رایگان است و موقعیت خاص این توتستان به خاطر قرار گرفتن در ورودی شهر موجب استقبال و برداشت محصول آن علاوه از سوی مردم ، توسط مسافران شده است .
وی ۲۹ اردیبهشت ماه ۹۹ در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در سالهای اخیر برای رفاه حال شهروندان و مسافران نسبت به ساخت سکوهای نشیمن و تامین روشنایی در این مجموعه اقدامهای خوبی صورت گرفت و توتستان حدود ۲۰ هزار اصله درخت توت سفید و قرمز دارد که مرغوب و زیباست .
توتستان مهریز در سال ۱۳۷۰ افتتاح شد و این شهر ۲۵ پارک و بوستان برای استفاده مردم و مسافران دارد.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفر در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
نظر شما