این در حالی است که سه روز قبل شرکت تحلیل داده های نفتی اویل ایکس با اشاره به افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در میان کارگران میدان نفتی تنگیز قزاقستان اعلام کرد تولید نفت این کشور به کمتر از 1.7 میلیون بشکه در روز نفت و میعانات گازی رسیده است.
میدان نفتی تنگیز یکی از بزرگترین میادین نفتی قزاقستان است و به طور معمول روزانه 600 هزار بشکه در روز تولید دارد.
به گزارش خبرگزاری اوآنا، پس از تائید ابتلای کارکنان این میدان نفت و گاز در آسیای مرکزی به کووید – ۱۹ ، دولت قزاقستان قرنطینه در این مکان را به اجرا درآورد و قرار است تا ۵ ژوئن (۱۶ خرداد) ادامه یابد.
در چارچوب رژیم قرنطینه، ورود وسایل نقلیه به این محوطه و خروج از آن و همچنین تردد افراد از ساعت ۱۹ تا ۷ به وقت محلی ممنوع است.
همچنین دوربین های مداربسته برای کنترل تردد افراد، بین طبقات و داخل اتاق ها نصب می شود و کارگران تازه وارد تنها با در دست داشتن نتایج منفی آزمایش کرونا مجاز به ورود به شیفت های کاری هستند.
رئیس جمهوری قزاقستان ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ۹۸) حکمی را در زمینه وضعیت فوق العاده کرونایی در این کشور امضا کرد که این حکم ۱۶ مارس (۲۶ اسفند ۹۸) به اجرا درآمد و قرار بود تا ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) ادامه یابد.
سپس این حکم رئیس جمهوری در مورد مدت زمان اعمال وضعیت فوق العاده در قزاقستان تا ۱ اول مه (۱۲ اردیبهشت) تمدید و قرار شد تا ۱۱ مه (۲۲ اردیبهشت) ادامه یابد.
از ۱۱ ماه مه (۲۲ اردیبهشت) رژیم قرنطینه در برخی مناطق و شهرهای قزاقستان به نسبت وضعیت همه گیری این بیماری کاهش یافت.
قزاقستان یکی از اعضای ائتلاف اوپک پلاس است و توافق کرده 400 هزار بشکه در روز تولید خود را پایین بیاورد تا در کنار سایر تولید کنندگان نفت دنیا به افزایش قیمت نفت کمک کند. قیمت جهانی نفت به خاطر عرضه بیش از حد آن در بحبوحه سقوط تقاضا کاهش قابل توجهی داشته است.
بیشتر کاهش تولید نفت این کشور آسیای میانه مربوط به میدان نفتی تنگیز و میدان دریایی کاشاگان در دریای خزر می شود.
اپراتورهای هردوی این میادین نفتی شرکت های بزرگ نفت دنیا هستند. شرکت چورون اپراتور میدان نفتی تنگیز وشرکتهای شل، توتال و اکسون اپراتورهای کاشاگان هستند.
قزاقستان تنها کشور آسیای مرکزی نیست که با اپراتورهای خصوصی میادین نفتی خود در مورد کاهش تولید مذاکره میکند. کشور همسایه آذربایجان که میادین نفتی غنی دریای خزر را با قزاقستان شریک است، از کنسرسیومی به رهبری بریتیش پترولیوم که میادین نفتی آذری چیراگ گوناشلی راه اندازی می کند خواسته از ماه مه تولید را پایین بیاورد.
این مجموعه از میادین نفتی سال گذشته 542 هزار بشکه در روز تولید داشت. بریتیش پترولیوم و شرکایش حالا لازم است این رقم را 75 تا 80 هزار بشکه در روز پایین بیاورند تا به سهمیه تولید این کشور طبق قرارداد کاهش تولید اوپک و متحدانش که 164 هزار بشکه در روز است برسند.
ائتلاف اوپک و متحدانش قرار است کلاً 9.7 میلیون بشکه در روز از تولید نفت خود را کم کنند و در این بین عربستان اعلام کرده یک میلیون بشکه اضافه تر از سهمیه اش تولید را پایین می آورد.
این قرارداد کاهش تولید مورد حمایت نروژ، آمریکا و کانادا قرار گرفته است که تا حالا روی هم بین 3.5 تا 4.5 میلیون بشکه در روز از آغاز بحران کرونا تولید خود را کاهش داده اند.
اولین موارد ابتلا به کرونا در قزاقستان ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۹۸) در میان افرادی شناسایی شد که از آلمان وارد شهر آلماتی شده بودند.
ویروس کرونا موسوم به کووید – ۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر ۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
در حال حاضر، ۵ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۳۵۴ نفر در سراسر جهان به کووید – ۱۹ مبتلا شده اند. از این تعداد، ۳۴۷ هزار و ۹۵۰ نفر فوت کرده و ۲ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۸۹۱ نفر بهبود یافته اند.
سهم قزاقستان از موارد ابتلا به کرونا ۸ هزار و ۹۶۹ نفر است. ۳۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید – ۱۹ در این کشور جان باخته و ۴ هزار و ۵۱۵ نفر بهبود یافته اند.
نظر شما