مرتضی عربی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان خسارت متوجه تاسیسات گردشگری، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، راهنمایان و کارکنان این بخش بوده است.
وی گفت: از همان روزهای ابتدایی که موضوع قرنطینه و تعطیلی واحدها شروع شد، برآورد انجام و خسارت در ردههای مختلف تاسیسات گردشگری، اقامتی و پذیرایی مشخص شده است.
وی اظهار داشت: بخشی از این برآوردها براساس شاخصهایی مانند رزرو اقامت، فروش بلیط، لغو مراسم، و بخشی هم موارد دیگر همچون مواد غذایی فسادپذیر بوده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی عنوان کرد: برآوردهای خسارت به معاونتهای تخصصی وزارت و مراجع استانی ارسال شده و جلساتی هم در سطح حوزههای اقتصادی استان برای این موضوع تشکیل شده است.
وی گفت: بخشی از واحدهای خسارت دیده به سامانههای اعلام خسارت وارد شدند تا مورد بررسی قرار گیرد.
عربی بخشش مالیات بر درآمد در ماههای کرونایی، امهال هزینه حاملهای انرژی و پیش بینی تسهیلات بانکی ۱۲ درصد را از جمله حمایتهای دولت برای فعالان اقتصادی این بخش برشمرد و گفت: تصمیمهایی هم درخصوص بیمه بیکاری کارکنان تعدیل شده با هماهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گرفته شده است.
وی افزود: با هماهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) اطلاعات کارگران بخش گردشگری جمع آوری شده است تا در قالب اهدای بسته معیشتی حمایت شوند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: تفاوتی که خراسان جنوبی با سایر استانها داشت این بود که واحدهای گردشگری و اقامتی استان به صورت خودجوش قبل از اعلام رسمی اقدام به تعطیلی کسب و کارهای خود برای حفظ سلامت مردم کردهاند لذا میزان خسارتها هم بیشتر است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه نوروز بهترین فرصت برای جذب گردشگری در استان و پیک سفر بوده و امسال این فرصت از دست رفت اما امید است با برنامههای حمایتی بتوان مشکلات ناشی از شیوع کرونا را در بخش گردشگری کاهش داد.
عربی گفت: بخشی از کارگاههای صنایع دستی استان نیز بعد از شیوع ویروس کرونا با تعطیلی کسب و کار خود به سمت تولید اقلام مورد نیاز در مقابله با ویروس کرونا رفتند که این خود یک اقدام جهادی و مومنانه بود.
وی بیان کرد: بیش از این بخش خصوصی کشش تعطیلی کسب و کار را ندارد از همین رو براساس تصمیم ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا فعالیت اماکن گردشگری و اقامتی از عید فطر در استان آغاز شد البته با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی همراه است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه واحدهای اقامتی با استانداردهای بالا پذیرش مسافر در استان را دارند توصیه کرد: دستگاههای اجرایی، شرکتها و موسسات نیز در چنین شرایطی برای پذیرایی میهمانان از واحدهای اقامتی استاندارد به جای مهمانسراها استفاده کنند زیرا در این شرایط به صورت کامل هتلها و امکان تحت نظارت میراث فرهنگی ضدعفونی و نکات بهداشتی در آنها رعایت میشود.
وی گفت: با بازگشایی مراکز اقامتی، هتلها و مهمانپذیرها در سطح استان نظارت و بازرسی بر این مراکز تشدید و به صورت مداوم بر این مراکز نظارت میشود.
اماکن گردشگری، تفریحی و بوم گردیهای استان خراسان جنوبی در پی شیوع کرونا از اسفند سال گذشته تعطیل و فعالیت مجدد آنها با رعایت پروتکلهای بهداشتی از عید فطر آغاز شد.
روند ابتلا به ویروس کرونا طی هفتههای در خراسان جنوبی کاهشی و تحت کنترل بوده اما رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همچنان مورد تاکید متخصصان و مسوولان است.
نظر شما