دیده بان حقوق بشر خواستار تحقیقات فوری درباره سوزاندن روستایی در میانمار شد

تهران – ایرنا – سازمان دیدبان حقوق بشر با اعلام اینکه حدود ۲۰۰ خانه در روستایی در ایالت "راخین" میانمار در ماه جاری بر اثر آتش‌سوزی ویران شده است، خواستار تحقیقات بی‌طرفانه برای مشخص شدن افراد مسئول این حادثه شد. ایالت راخین سه سال پیش شاهد وقوع یکی از بزرگترین جنایات بشری توسط ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا بود که هزاران نفر در اثر آن کشته و صدها هزار نفر بی‌خانمان شدند.

به گزارش روزچهارشنبه رسانه های آسیایی ، روز ۱۶ ماه مه (شنبه ۲۷ اردیبهشت) یک ماهواره محیط زیستی وقوع آتش‌سوزی گسترده‌ای را در روستای "لت کار" تشخیص داد و تصاویر ماهواره‌ای دو روز بعد نشان داد که حدود ۷۰ درصد روستا ویران شده است. دیدبان حقوق بشر با اعلام این مطلب افزود: جمعیت این روستا در "راخین" حدود یک سال پیش از محل زندگی خود فرار کرده بودند.

طبق این گزارش، از ژانویه ۲۰۱۹ تاکنون درگیری‌هایی بین نظامیان میانمار و شورشیان "ارتش آراکان" که برای خودمختاری بیشتری راخین‌ها می‌جنگند.

"فیل رابرتسون" معاون بخش آسیای دیدبان حقوق بشر در خصوص این حادثه گفت: آتش‌سوزی روستای لت کار شباهت‌های زیادی به اقدامات ارتش میانمار در زمینه آتش زدن روستاهای افراد روهینگیا در سال‌های اخیر دارد.

وی افزود: انجام فوری تحقیقات مستقل و بی‌طرفانه مورد نیاز است تا مشخص شود چه اتفاقی روی داده و افراد مسئول این کار مجازات شوند و غرامت به روستاییان زیان دیده پرداخت شود.

بیشتر ساکنان این روستا در ماه‌های گذشته در اردوگاه‌های آورگان داخلی میانمار در مناطق  "تین میو" و "بو یوات" ساکن بوده‌اند و هر از گاهی می‌توانستند به روستای خود بروند و وسایلی را بردارند اما اکنون دیگر چیزی برای آنها باقی نمانده است.

مردم روهینگیا در میانمار که سازمان ملل آنها را تحت ستم‌ترین مردم دنیا توصیف کرده است از زمان خشونت‌ها در سال ۲۰۱۲ تا کنون با هراس بیشتری از حملات روبه رو هستند. بنا به آمار "عفو بین‌الملل" پس از آغاز سرکوب این جامعه اقلیت مسلمان توسط نیروهای میانمار در اوت ۲۰۱۷ تا کنون بیش از ۷۵۰ هزار آواره روهینگیا که اکثرا زن و کودک هستند از میانمار گریخته و وارد کشور بنگلادش شده‌اند.

طبق این گزارش، از ۲۵ اوت ۲۰۱۷ تاکنون نیز نزدیک به ۲۴ هزار مسلمان روهینگیا به دست نیروهای دولتی میانمار کشته شده‌ و بیش از ۳۴ هزار نفر روهینگیایی نیز به آتش انداخته شده‌اند و بیش از ۱۱۴ هزار نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند.

براساس گزارش های رسانه ای ، ارتش میانمار ورود نیروهای نظامی را به این روستا تائید کرده و مدعی شده است که این اقدام توسط گروه ارتش آزاد روهینگیا "آراکان" انجام شده است.

ادعای نظامیان میانمار درحالی مطرح می شود که صدها هزار مسلمان روهینگیایی با فرار از جنگ و قتل عام ارتش و بودائیان افراطی در ایالت رخین در سال ۲۰۱۷ از میانمار به بنگلادش پناهنده شدند و اکنون در اردوگاه‌های مرزی این کشور ساکن هستند.

سازمان ملل متحد در پی حملات نظامی ماه اوت ۲۰۱۷ (تیر/ مرداد ۹۶) علیه روهینگیا و اخراج گروهی آن‌ها به بنگلادش، نظامیان میانماری را عامل پاکسازی قومی و نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا معرفی کرد و ارتش این کشور را بدنام‌ترین ارتش جهان نامید.

 اکنون حدود یک میلیون نفر از مسلمان روهینگیا در اردوگاه‌های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش زندگی پرصعبی را می‌گذرانند که ۷۵۰ هزار نفر از آن‌ها پس از آغاز دور جدید خشونت‌ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال۲۰۱۷ به بنگلادش فرار کردند. 
بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملیت خانمان برخورد می‌کند و به آن‌ها تابعیت نمی‌دهد و به همین دلیل روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی. 

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل بتازگی ضمن محکومیت حملات علیه روهینگیایی ها در میانمار خواستار تحقیقات کامل و مجازات عاملین این حمله شده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha