حضور ربات پزشکی ایرانی در بیمارستان‌های خارج از کشور

تهران- ایرنا- مدیر فنی شرکت دانش بنیان رویال توسعه پایدار گفت: تاکنون چندین سفارش و درخواست خارجی برای استفاده از ربات ایرانی «کیوان لایف بات» (lifebot نجات) در بیمارستان‌های خارج از کشور داشته‌ایم.

ربات پزشکی «کیوان لایف بات» که به همت شرکت دانش بنیان ایرانی «رویال توسعه پایدار» ساخته شده است،‌ روز گذشته در بیمارستان شهید هاشمی نژاد رونمایی شد. 

علی قره خانی مدیر فنی این شرکت دانش بنیان روز پنجشنبه در خصوص این ربات در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: ربات کیوان لایف بات یک ربات پزشکی است که برای خدمات رسانی به کادر درمان طراحی و ساخته شده است، ایده  اصلی این ربات در بیمارستان شهید هاشمی نژاد متولد شد. زمانی که کرونا در دنیا همه گیر شده بود، ما نیز سعی کردیم گوشه کوچکی از این بار را بگیریم.

وی بیان کرد: بنابراین رباتی طراحی شد که تردد کادر درمان به قسمت قرنطینه را کم کند و امکان کنترل از راه دور یا خودکار برای تردد در فضای قرنطینه و برقراری ارتباط صوتی، تصویری با بیمار نیز داشته باشد.

قره خانی اظهار داشت: در طراحی این ربات امکان اندازه گیری دمای بدن و اکسیژن خون نیز وجود دارد و با توجه به اینکه پلت فرم این ربات در داخل کشور طراحی شده است، این امکان وجود دارد که امکانات دیگر درمانی نیز به این ربات اضافه شود.

وی افزود: این ربات طوری طراحی شده که کادر درمان می تواند دارو یا غذا را در طبقات آن قرار دهد و برای بیمار ارسال کند. همچنین امکان این وجود دارد طبقات ربات را باز کرده تا سیستم ضدعفونی یو وی یا پلاسما را برای تمیز کردن فضاها به شکل خودکار استفاده شود.

قره خانی یادآور شد: در حال حاضر برای این ربات سفارش از خارج داریم و کشور قطر درخواست کرده است که روی این ربات صندلی برای حمل بیمار قرار دهیم و این پلت فرم نیز در دست طراحی است و می توانیم این فرم را نیز ارایه دهیم.

وی در خصوص طراحی صفر تا صد این ربات گفت: این ربات از ایده، طراحی، ساخت، برنامه نویسی، راه اندازی و شبکه کردن همه در داخل کشور و با توان متخصصان شرکت انجام شده است.

قره خانی ادامه داد: کل این فرآیند از ۱۵ اسفند شروع و تا امروز یک نمونه به خارج از کشور ارسال شده و نمونه ای از آن نیز امروز در بیمارستان هاشمی نژاد مورد بهره برداری قرار گرفته است.

وی افزود: درحال حاضر با چند بیمارستان در روسیه مذاکره کرده ایم، این ربات بعد از بیمارستان هاشمی نژاد در بیمارستان های محب ارایه خواهد شد و از هفته آینده در خدمت سایر بیمارستان های کشور خواهیم بود.

این ربات با استفاده از تکنولوژی stereo vision دارای حسگر تشخیص مانع، قابلیت اندازه گیری دمای بدن، اندازه گیری سطح اکسیژن خون و قابلیت اضافه شدن سنسورهای دیگر است.
ارتباط تصویری و صوتی پزشک و بیمار و حمل غذا و دارو به اتاق های متفاوت از دیگر قابلیت های این ربات است.
همچنین این ربات مجهز به عملکرد چندگانه برای کنترل چندین ربات دیگر و نیز صفحات ضدلغزش در سینی های متحرک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha