فعالیت پنج شرکت دانش بنیان برای تولید واکسن کرونا

تهران- ایرنا- دبیر کمیته علمی هفتمین نشست استپ با اشاره به ضرورت تولید واکسن آنفلوآنزا در کشور و اینکه در فصل پاییز نیز با کرونا مواجه هستیم، گفت: در حال حاضر پنج شرکت دانش بنیان بر روی واکسن کرونا در حال فعالیت هستند.

مصطفی قانعی روز پنجشنبه در دومین روز  از هفتمین نشست تبادل علم و فناوری کشورهای اسلامی که  به صورت مجازی در حال برگزاری است، افزود: مهم ترین نکته در درمان بیماری کرونا، ماندن در خانه است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت بررسی علائم با مردم تماس‌هایی برقرار کرد و از آنان خواست که با داشتن علائم به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه راهبرد فعلی، دور نگه داشتن مردم از بیماران است، بیان کرد: درحال حاضر ما مردم را از بیماران دور نگه می‌داریم و بیش از ۹۵ درصد مردم با این راهبرد موافق بوده‌اند.
قانعی با اشاره به اینکه ما باید در تولید کیت‌های تشخیص خودکفا باشیم، گفت: ما از بیش از ۵۰ شرکت دانش بنیان درخواست کرده‌ایم که کیت‌های تشخیصی تولید کنند که در نهایت از ۵ شرکت قبول کردیم.
دبیر کمیته علمی هفتمین نشست استپ اظهار کرد: کمیته‌ای علمی ستاد مقابله با کرونا هر هفته جلسه برگزار می‌کند و اطلاعات به روزرسانی می‌شوند، همه دانشگاه‌های کشور از این دستورالعمل پیروی می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر ما از یک دارو به صورت اتفاقی استفاده کردیم و متوجه شدیم که مفید نیست، ادامه داد: تاکنون تحقیقات مداخله‌ای زیادی انجام شده و بیش از هفتاد آزمایش بالینی برای درمان این بیماری انجام شده است.
قانعی افزود: این کمیته علمی همه این مداخلات را تحت نظارت دارد و داده‌ها را برای گرفتن تصمیم نهایی بررسی می کند.
دبیر کمیته علمی هفتمین نشست استپ با بیان اینکه باید همه اطلاعات موجود از همه دنیا را مدیریت کنیم، اظهار کرد: برخی از اطلاعاتی که کشورها منتشر کرده‌اند، نشان دهنده این است که از شرکت‌های خاصی حمایت می‌کنند ما همه آنهاها را داریم و بررسی می‌کنیم و اطلاعات مناسب را منطبق خواهیم کرد.
قانعی با اشاره به اینکه باید بیمارستان‌ها را برای موج بعدی کرونا آماده کنیم، گفت: برخی از بیمارستان‌ها مختص بیماران کرونا است و از پذیرش دیگر بیماران خودداری کرده‌اند؛ درحالی که این عدم پذیرش نشان از نقص مدیریتی است. در هر بیمارستان باید بخشی را به بیماران کرونا اختصاص دهیم و سایر بخش‌های بیمارستان‌ها نیز به بیماران دیگر بپردازند؛ زیرا ممکن است آمار مرگ و میر افزایش یابد.
وی بیان کرد: برای موفقیت کمیته علمی در داخل کشور لازم است همه مردم با وزارت بهداشت در ارتباط باشند؛ ما نیز باید وسایل مورد نیاز را در کشور خود تولید کنیم زیرا ممکن است کمبودها آسیب‌زا شود.
در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری‌های عفونی و استادان دانشگاه و متخصصان همراه با استادان از کشورهای سنگاپور، آلمان، فرانسه، آمریکا، مالزی، هند، ژاپن، پاکستان، کانادا، چین، آذربایجان، بنگلادش، اردن، عمان، ایتالیا، اندونزی، ترکیه، عراق، کره جنوبی، قزاقستان و ایران تجربیات خود را در خصوص درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می‌رسانند.
تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاههای ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست‌های استپ بوده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha