سمیرا یزدانی مقدم سه شنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه بطور طبیعی بروز اختلالات روانی، افسردگی و استرس سبب انزوای اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی می شود، افزود: اینگونه اختلالات همچنین هزینههای گزاف بر زندگی بخصوص در عرصه های اقتصادی و اجتماعی تحمیل خواهد کرد.
وی گفت: نرخ بیکاری، میزان تحصیلات و وضع مسکن را باید از عمده عوامل اجتماعی تأثیرگذار در جایگاه و رتبه سلامت بهداشت و روان جوامع برشمرد و به این عوامل می توان شرایط متفاوت زندگی افراد، محیط زیست، مزایای اجتماعی، بروز حوادث و آسیب ها را که تلفات انسانی، زیان های اجتماعی و سلامت روانی افراد را تحت الشعاع خود قرار دهد، اضافه کرد.
این روانپزشک افزود: بهداشت و سلامت روان مسألهای مهم در جوامع است بهطوری که گفته میشود هر فردی باید بتواند با داشتن بهداشت روان سالم ظرفیتهای خود را بشناسد و با استرسهای طبیعی زندگی کنار بیاید و بهطور موثر در امور اجتماعی مشارکت کند.
وی با بیان اینکه برای داشتن جامعه ای سالم نیاز است که بر مشکلات ذهنی غلبه و روان خود را تقویت کرد، اظهار داشت: استرس، افسردگی و بی خوابی از نشانه های ناسالمی روان افراد یک جامعه است و به عنوان عوامل تاثیرگذار در سطح بهداشت و سلامت روان جامعه، باید نسبت به جلوگیری از شیوع آن، اقدامات موثری بکار برد.
یزدانی مقدم افزود: اشتغالزایی، ایجاد محیط های امن و بهداشتی، توسعه مراکز فرهنگی و ورزشی، ترویج فرهنگ مطالعه و از همه مهمتر درگیر نکردن ذهن به مسایل منفی و دادن روحیه امید به آینده، می تواند در کاهش میزان استرس و افسردگی و افزایش بهداشت و سلامت روان افراد جامعه تاثیرگذار باشد.
وی پرخاشگری، زورگویی و از کوره در رفتن، عصبانی شدن، اشتباهات خود را بر گردن دیگری افکندن، عدم انتقاد پذیری، گسترش فساد و نا امنی، ایجاد مزاحمت و قانون شکنی، تکرار اشتباه، ترویج دروغ و دروغگویی، عدم اعتماد و اطمینان به هم نوع و از همه مهمتر آمار بالای طلاق را از جمله رفتارهای دانست که در نبود بهداشت روانی سالم در جامعه بروز می یابند.
نظر شما