۱۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۸
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 83806674
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

غروب آفتاب جماران در ۱۴ خرداد

۱۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۰۸
کد خبر: 83806674
غروب آفتاب جماران در ۱۴ خرداد

بروجرد - ایرنا - ۳۱ سال از رحلت معمار نهضت انقلاب اسلامی می‌گذرد و نظریات این مصلح اجتماعی نه تنها دچار تغییر نشده بلکه به مرحله ثبات و خودباوری رسیده و می‌توان گفت گرامیداشت ۱۴ خرداد فرصت مناسبی، برای شناخت اندیشه های اجتماعی امام خمینی(ره) در دنیای معاصر و تداوم نهضت تمدن سازی نوین اسلامی در هزاره سوم است.

انقلاب  ایران یک پدیده بزرگ جهانی در نیمه دوم قرن بیستم به شمار می رود، مهمترین بخش ساختار انقلاب فرهنگی - اجتماعی را باید در شخصیت معمار این نهضت جستجو کرد، شخصیتی بر آمده از بطن اسلام و حوزه که بار سنگین مرجعیت و مبارزه در راه اسلام را پس از رحلت آیت الله بروجردی به خوبی بر عهده گرفت.

 در سال ۱۳۴۱ به فاصله یک سال پس از آیت الله بروجردی نگاه ها معطوف به امام (ره) شد و رسما مبارزه را در نیمه خرداد ۱۳۴۲ برای حفظ اسلام و دفاع از مستضعفان، ثابت قدم و استوار آغاز کرد و تا نیمه خرداد ۱۳۶۸ تداوم یافت.

راهی سخت، دشوار و طولانی که ۱۴سال تبعید وی نیز نتوانست مانع شکل گیری انقلاب تحول ساز ایران شود؛ اگر چه پیامدهای انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) همواره در مناسبات جهانی تاثیر گذار بوده است اما ۲ واقعه مهم دست کم در یک دهه جهان را به شگفتی وا داشت؛ یکی از این ۲ ورود بی مهابای رهبرانقلاب در ۱۲ بهمن ۵۷ و استقبال بی نظیر توده های خودجوش مردم  و هدایت تا پیروزی و پایه گذاری نظام سیاسی نوین مبتنی بر اسلام است.

واقعه مهم دیگر ارتحال امام خمینی(ره) در۱۴ خرداد ۱۳۶۸ در کمترین زمان ممکن در صدر رسانه های جهان قرار گرفت و گمانه زنی های متخصصین سیاسی در خصوص آینده انقلاب وارد مرحله جدید شد. میثاق دوباره مردم انقلابی ایران با آرمان های خمینی و وداع با شکوه میلیون ها نفر از سراسر ایران وجهان با پیکر ایشان  بار دیگر همه پیش بینی های سیاسیون و نظریه پردازان را به حاشیه راند.

 رسالت اندیشه ورزی در نیمه خرداد

با توجه به شرایط بیماری کرونا بر خلاف سالهای قبل،  امسال مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) در مرقد برگزار نمی شود ؛ مراسمی که شور ونشاط اجتماعی و یک یادمان با سخنرانی مقام معظم رهبری و حضور خیل انبوه مردم انقلابی و ، مهمانانی از کشورهای خارجی برگزار می شد؛ از طرفی مسئولین بلند پایه با حضور در مرقد بنیانگذار نهضت اسلامی علاوه بر ادای احترام،  با آرمان های پیر جماران میثاق بسته تا حافظ انقلاب و تداوم دهنده راهش باشند.

امسال رسالت، اندکی تغییر یافته و در نبود مراسم و اجتماعات می بایست ، شیوه معرفی اندیشه های معنوی امام امت به گونه ای باشد تا در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و به ویژه شیوه اداره حکومت و اجرای عدالت اجتماعی مورد بازبینی قرار گرفته و بیش از گذشته نسل جوان نوپای ایران از آن بهره مند شوند.

 امام خمینی (ره) احیاگر تمدن اسلام

حجت الاسلام مصطفی تیموری استاد حوزه و دانشگاه در این خصوص در گفت و گو با ایرنا می گوید: پایه گذاری انقلاب اسلامی ایران به رهبری معمار اصلی آن، بر آمده از آموزه های قرآنی، روایات و مبتنی بر مبانی فقهی و اصولی، فلسفی، کلامی، و عرفانی بود ؛ دیدگاه احیاگر تمدن اسلامی همان حقیقت مبتنی بر دیدگاه  انبیاء وائمه معصومین است  تا شرایط رشد انسان را در ابعاد مختلف فراهم کند.

به گفته وی ، در اندیشه امام خمینی، اسلام سیاسی، یعنی قرار گرفتن در مسیر سعادت، با کمک گرفتن از عقل و خرد، بر پایه آزادی و استقلال بعبارتی ،  از دیدگاه ایشان، اسلام دین سیاست است، سیاستی که به وسیله انبیاء و پیروان راستین آنها،  به دور از هر گونه دروغ، فریب و تزویر به تحقق حکومت عدل و انسانی در جامعه می ‌انجامد.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: به نظر امام خمینی منشأ بد اخلاقی های بشر امروز، ریشه در ظلم، بی عدالتی و جنگ دارد و به دلیل وجود حاکمان ظالم در جوامع انسانی است. اندیشه تشکیل حکومت اسلامی را مقدمه خوب زندگی کردن، رشد و توسعه مادی، گسترش رفاه اجتماعی، ارتقای سطح اخلاق و معنویت می داند.

حکومت برای سعادت

حجت الاسلام تیموری بیان کرد:  اندیشه های امام خمینی به معنای اداره و رهبری سالم و درست جامعه در مسیر تکامل، ترقی و رشد انسان است بعبارتی،  اسلام فقط دین عبادت، تعلیم و تعلُّم عبادی نیست بلکه از دیدگاه امام خمینی ویژگی های سیاست مطلوب و آرمانی؛ سعادت محور بودن، برپایی استقلال، عدالت و آزادی در تمام شئون زندگانی، نفی هر گونه ظلم، استبداد و ستم از جامعه، اجرای حدود الهی در جامعه انسانی، دوری نمودن از سلطه ناروا و شیطانی بر مردم، احیای ارزشهای انسانی الهی و  پاسخگویی به نیازمندی های همه ابعاد انسان است که  ؛ شالوده  چنین سیاستی ، سیاسیت مبتنی بر توحید است.

وی بیان کرد: از آنجا که اندیشۀ سیاسی امام خمینی بر مبنای آموزه های دینی است به منظور پیشگیری از تعدیات افراد نسبت به حقوق یکدیگر،  وجود دستگاه قضایی و اجرایی، برای پیشرفت و توسعه اقتصاد و ترویج فرهنگ غنی اسلامی لازم است که این امور  به خودی خود صورت نمی ‏گیرد و لازمه آن تشکیل حکومت بر اساس معیارهای تعیین شده الهی است.

به گفته این استاد حوزه و دانشگاه ، در این مدل حکومتی در رأس آن یکی از فقهای جامع الشرایط باید زمام امور را به عهده بگیرد و تا زمانی که در صراط مستقیم حرکت می کند دیگر فقها هم باید از آن پیروی کنند.

 انقلاب اسلامی بر مدار موفقیت

حجت الاسلام تیموری یادآور شد: در دنیای معاصر،  انقلاب اسلامی ایران ،  ظهور کرد و آثار عمیقی بر دیگر کشور ها داشت؛ پایه گذاری حکومت اسلامی در عصر حاضر اولین تجربه اندیشه سیاسی قوی توسط امام راحل بود.

وی افزود:  ابرقدرت های شرق و غرب؛  بازیگران عرصه جهانی،  تاب حضور یک نیروی سیاسی مبتنی بر اسلام و به چالش کشاندن  استعمار و استبداد را نداشتند  و خیلی زود،  انقلاب را با مخاطرات سهمگینی مواجه کردند ؛  محاصره اقتصادی، ایجاد تفرقه، تشکیل گروه های تروریستی،جنگ تحمیلی و اسلام هراسی از جمله توطئه قدرت های جهانی در دوره ۱۰ ساله امام خمینی محسوب می شود.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اما تفکر اسلام ناب در عصر حاضر با اتکا به پشتوانه مردم و آرای عمومی علاوه بر خنثی سازی همه دسیسه ها روز به روز روند توسعه پیشرفت و تکامل حیات انقلاب را  پیش می برد  و حالا پس از ۳۱ سال از ارتحال رهبر فقید نهضت اسلامی پایه های تمدن انقلاب مستحکم تر از قبل شده است.

غروب آفتاب جماران

بهمن ۵۸ پس از عارضه قلبی، امام خمینی(ره) محل سکونت را از قم به جماران منتقل کرد؛ جماران با حضور امام حال و هوایی دیگر گرفته از تصمیمات مهم،اداره کشور،ملاقات سران قوا،دیدار با قشر های مختلف مردم، دیدار با بسیجیان ،ملاقات با فرستاده های کشورهای خارجی و حتی سران در فضای ساده و اتاقک کوچک امام(ره) صورت می گرفت.

حالا خشت های جماران بوی سادگی و ساده زیستی امام را به خود گرفته است،  حسینیه جماران سکوی ساده با پل فلزی به اتاق امام می رسید شامگاه ۱۳ خرداد فرارسیده و تلاش پزشکان برای زنده ماندن امام بی نتیجه است و گویا جماران فردا قرار نیست همپای طلوع آفتاب،  آفتاب خودش را ببیند و همین هم شد .

با اعلام خبر ارتحال امام خمینی(ره) خیل انبوهی از دوستداران امام به حسینیه جماران هجوم آوردند و حتی نیروهای امنیتی توان جلوگیری از آنها را نداشتند دوستداران خمینی با چشمان گریان و شتاب بر حسینیه خالی از روح خدا مواجه شدند و فرشتگان با ندای؛  یَا أَیَّتُها النَّفسُ المُطمَئِنَّة  إِرجعی إِلی ربِّکَ راضیةً مَرضیة فَادخلی فِی عِبادی وَادخلی جَنَّتی با خشنودی اورا به ملکوت اعلی بردند و از آن روز به بعد خورشید جماران غروب کرده اما نور انقلاب اسلامی چراغ راه عدالت طلبان و حق باوران جهان شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha