۱۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۱۶
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 83808128
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پانزده خرداد ۴۲ سرآغاز بیداری ملت ایران بود

۱۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۱۶
کد خبر: 83808128
پانزده خرداد ۴۲ سرآغاز بیداری ملت ایران بود

گرگان - ایرنا - رییس سازمان تبلیغات اسلامی بندرترکمن گفت : قیام خونین پانزده خرداد ۴۲ سرآغاز بیداری ملت ایران و گذاشتن سنگ بنای قیام عظیم انقلاب اسلامی در سال ۵۷ بود.

حجت الاسلام جلیل درویشی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: قیام خونین ۱۵ خرداد اسطوره قدرت ستم شاهی را در هم شکست و افسانه ها و افسون ها را باطل کرد.

وی افزود: راه و اهدافی که بنیانگذار انقلاب اسلامی از سال ۴۲ پایه گذاری کرد در سال ۵۷ متجلی شد.

درویشی ادامه داد: رخدادها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ریشه در قیام مردم در ۱۵ خرداد دارد و بی شک انقلاب شکوهمند ملت بزرگ ایران خود را مدیون خون شهیدان سال ۴۲ می داند و نکوداشت این روز ، پاسداشت حریم شهدای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی بندرترکمن گفت : قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ علاوه بر افزایش آگاهی سیاسی مردم و تعیین و تثبیت رهبری آن، گروه های سیاسی غیر مذهبی و ملی را به حاشیه راند و پرچم حق و عدالت را به رهبری بزرگمردی از تبار نیکان برای همیشه تاریخ در بسیاری از کشورها به اهتزار درآورده و جهان تشنه عدالت را سیراب کرد.

بگفته درویشی ،جریان ۱۵ خرداد هر چند در ظاهر با سرکوب خونین به نفع شاه تمام شد اما در حقیقت ماهیت رژیم ستمشاهی را بیش از پیش برای همگان آشکار کرد و نقطه آغازی برای توفان عظیم انقلاب اسلامی گردید که در ۱۵ سال با مجاهدت و ایثار و جانبازی عده زیادی از حق طلبان و مجاهدان راه خدا به پیروزی رسید و تار و پود رژیمی که اقتدار خود را در وابستگی به ابرقدرت‌ ها و نیروی نظامی می‌ دانست از هم گسست.



وی خاطرنشان کرد: این قیام آشکار شدن ماهیت ضد اسلامی شاه، تقویت روحیه دینی و دفاع مذهبی مردم، افزایش رشد سیاسی روحانیت و توده های مردم، قرار گرفتن علما و مراجع در سطح رهبری و پیشتازان نهضت، تعمیق پیوند روحانیت با اقشار مختلف بخصوص دانشجویان، الگو قرار گرفتن مذهب برای مبارزه (اسلامی تر شدن انقلاب)، شکل گیری جدی اندیشه براندازی رژیم و رشد آگاهی و تفکر انقلابی مردم را رقم زد.

وی گفت: بعد از رحلت امام خمینی (ره)، وظیفه ما اطاعت پذیری از ولایت فقیه در جامعه است و بدانیم در شرایط کنونی بازخوانی اندیشه امام راحل و اطاعت پذیری از رهبری، ضرورتی انکار ناپذیر برای جوانان نسل جوان به شمار می رود.

امام خمینی (ره) در ۱۳ خرداد ماه سال ۱۳۴۲ با سخنان کوبنده و افشاگرانه در مدرسه فیضیه قم، اسرائیل و رژیم شاهنشاهی را پیش از پیش نزد مردم تحقیر و رسوا کرد و این اقدام امام باعث شد تا صبر رژیم شاهنشاهی لبریز شود و ایشان را در ۱۵ خردادماه دستگیر کنند.

در پی انتشار خبر دستگیری امام، مردم متدین قم، تهران، ورامین، مشهد و شیراز در اعتراض به این اقدام با شعار یا مرگ یا خمینی و شعارهایی بر ضد شاه دست به راهپیمایی زدند.

مردم متعرض با گلوله های اسلحه ماموران نظامی که در نقاط مرکزی و حساس شهر مستقر بودند روبرو شدند و بسیاری از مردان انقلابی در این حادثه به شهادت رسیدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha