به گزارش دریافتی روز چهارشنبه ایرنا، محسن طاهری افزود: مبارزه با آفت زنجره خرما هم اکنون در نخلستانهای بخش جبالبارز جنوبی عنبرآباد آغاز و همچنان ادامه دارد.
وی آفت زنجره خرما را یکی از آفات مهم و خطرناک نخیلات منطقه جنوب کرمان عنوان کرد و اظهار داشت: در صورت مبارزه نکردن با این آفت، خسارت زیادی به محصول خرما وارد میشود.
مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد با بیان اینکه جمعیت آفت زنجره خرما تابع شرایط آب و هوایی و سایر عوامل کنترل کننده این آفت است، تصریح کرد: این آفت در بعضی سالها حالت طغیانی به خود میگیرد و در اثر تغذیه حشره بالغ و پورهها از شیره برگها و ترشح فضولات چسبناک در سطح رویی و زیرین برگ (عسلک)، برگهای درخت رو به خشکی رفته و کیفیت و کمیت محصول کاهش پیدا میکند.
وی گفت: امسال آفت زنجره خرما در روستاهای استارم، زاخت، ملکآباد، گزآباد و حاجیآباد این شهرستان حالت طغیانی به خود گرفته است.
طاهری افزود: در راستای عملی شدن شعار جهش تولید و حمایت از بهرهبرداران، مبارزه شیمیایی در نخلستانهای آلوده این مناطق آغاز شده است.
وی انجام مدیریت تلفیقی در کنترل آفت را گامی موثر عنوان کرد و گفت: با رعایت فاصله مناسب بین نخلها، رعایت بهداشت نخلستان از جمله انجام عملیات هرس، حذف پاجوش و تنهجوش، تغذیه باغها در زمان مناسب و نصب نوارهای زرد چسبنده موجب کاهش جمعیت آفت و در نتیجه کاهش مصرف سموم شیمیایی میشود.
مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد افزود: کشاورزان برای هماهنگی در زمینه مبارزه با این آفت به مراکز خدمات جهاد کشاورزی این شهرستان مراجعه کنند.
عنبرآباد در فاصله ۲۶۰ کیلومتری جنوب کرمان واقع شده است. سطح زیرکشت خرما در این شهرستان 6 هزار 500 هکتار است.