محمد وحیدی روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: پسا کرونا، وجود خارجی ندارد ما همواره با این بیمار هستیم باید با آن ویروس زندگی کنیم و با این ویروس کنار بیاییم و در عرصه های مختلف به فعالیت ها ادامه دهیم.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی در باره اجرای طرح توسعه پتروشیمی خراسان گفت: این طرح با اولویت مینی جی.تی.پی.پی اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح توسعه در پتروشیمی، الزامی است افزود: در نشستی که با استاندار خراسان شمالی داشتیم عنوان شد که استان تامین و انتقال آب را تعهد کرده و اجرای پروژه توسعه هم توسط شرکت سرمایه گذار، انجام می شود، ما امید داریم این طرح محقق شود.
وحیدی بر لزوم ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در استان هم تاکید کرد و گفت: فرصت های خوبی در این زمینه وجود دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود در باره محرومیت های خراسان شمالی و عقب ماندگی در شاخص های مختلف توسعه گفت: این استان قرار نیست با استان های برخوردار و یا با سابقه توسعه و صنعتی مقایسه شود اما به یقین با استان های همتراز مقاسه می شود، اخیر در گزارش هایی که آقای همتی و آقای نوبخت ارائه دادند، عنوان شده که وضعیت استان در اقتصاد کلان کشور، خوب نیست و در شاخص های مختلف جایگاه مناسبی میان استان ها، نداریم به طور مثال در راه روستایی، وضعیت خراسان شمالی نامناسب است، در این باره نیاز است تا برای رسیدن به میانگین کشوری اقدام جهشی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در امر توسعه، تغییر به صورت دائم در حال انجام است، استان های دیگر هم گام های روبه توسعه دارند بنابراین در این شرایط باید برای کاهش فاصله ها در شاخص توسعه، جهش ایجاد شود.
وی با اشاره به ظرفیت های خراسان شمالی در توسعه کشاورزی گفت: در سند توسعه استان اولویت با کشاورزی است، اما در زمینه ایجاد صنایع کشاورزی، چقدر تلاش و کار انجام شده، سرمایه گذاری برای ارتقای شاخص ها، باید انجام شود اما در این باره اقدامات رضایت بخش نبوده است، به طور مثال، میزان تولید مرغ در خراسان جنوبی، به عنوان استان همزاد والبته استان کویری، هشت برابر خراسان شمالی است.
ضرورت جذب سرمایه گذار در خراسان شمالی
وی درباره مشکلات جذب سرمایه گذار در استان گفت: به یقین سرمایه گذار در فعالیت خود به دنبال سود است و در شرایط یکسان، به دنبال مکانی است که در آن، مزیت ها، فراوان و بیشتر است از این رو باید انگیزه و رغبت برای جذب سرمایه گذار در استان ایجاد شود تا سرمایه گذار این استان را به سایر نقاط ترجیح دهد.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در استان هایی که محروم هستند باید مزیت های سرمایه گذاری ایجاد شود، تسهیلات ارزان قیمت و سایر مشوق ها در نظر گرفته شده تا سرمایه گذار راغب به سرمایه گذاری شود.
وی با اشاره به رویکرد مجلس شورای اسلامی در همکاری با دولت گفت: یک سال از عمر دولت مانده است، البته رویکرد مجلس شورای اسلامی بر این است که، خانه ملت به دنبال مچ گیری نیست اما قرار نیست که وکیل دولت باشد ، ما وکیل مردم هستیم و تلاش داریم تا دولت را کمک کنیم تا ماموریت ها را انجام دهد.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی افزود: همراهی دولت به این معنا نیست که چشم بر هر اتفاق و عملکرد دولت ببندیم، فاصله تا پایان دولت کم است اما یک روز هم یک روز است، نباید منتظر بمانیم تا این زمان اندک طی شود و یا در این زمان اندک چشم بر مسائل ببندیم.
برخی قوانین ناسخ و منسوخ هستند
این نماینده مجلس در خراسان شمالی گفت: قوانین در بسیاری موارد نیاز به اصلاح دارد، بعضا تخلف ها و حرکت علیه کشور در لباس قانون انجام میشود.
وحیدی افزود: برخی از قوانین، اگر نگوییم، ضد و نقیض، باید بگوییم ناسخ و منسوخ هم هستند و همدیگر را تحت شعاع قرار می دهند، در کشور ۱۲ هزار قانون مصوب شده است البته قانون زیاد داشتن، مزیت و امتیاز نیست، زیاد بودن قانون سبب شده تا برخی از افراد، با قانون، علیه کشور حرکت کنند.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برخی رانت ها، اختلاس ها، پول شویی یا موارد از این دست که سبب اختلاف طبقاتی ایجاد می شود، قانونی انجام می شود، با استفاده از فرصت های قانون، و با ابزار قانون، سوء استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه تلاش داریم تا چراغ های قانون که در مسیر تخلف ها روشن می شود باید برچیده شود گفت: برخی قوانین چراغ تخلف شده اند که باید از گردونه اجرا خارج شود، در مجلس یازدهم حتما باید این کار انجام شود.
وحیدی افزود: رویکرد مجلس یازدهم این است که به جای وضع قانون جدید و روزمره، قوانین گذشته را پالایش و مطالعه کنیم و البته نظارت ها هم بیشتر شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباه تاثیر کرونا در عرصه اقتصاد گفت: کرونا اقتصاد را تحت تاثیر قرار داد و حتی در کشورهایی که رشد اقتصادی داشتند، رشد را متوقف و حتی بعضا منفی کرد، میانگین رشد اقتصادی در جهان چهار درصد و در برخی از کشورها هشت درصد گزارش شده، اما با شیوع کرونا خیلی از صنایع بزرگ و اقتصادها متضرر شد و رشد اقتصاد منفی شد.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن، در روستاها ساکن هستند.
نظر شما