قاسم تقیزاده خامسی روز پنجشنبه در حاشیه آیین بهرهبرداری از سد چپرآباد اشنویه در آذربایجانغربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ابتدای دولت تدبیر و امید کمتر از ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت روستایی کشور از آبرسانی پایدار بهرهمند بودند اما اکنون این تعداد به بیش از هشت میلیون نفر افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده، تا پایان دولت یازدهم پیش بینی شده است ۱۰ میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور دارای آبرسانی پایدار میشوند که این میزان افزایش بسیار چشمگیر و قابل توجه است.
هم اکنون برای بیش از ۶ میلیون نفر از ساکنان مناطق روستایی کشور به صورت سیار (با استفاده از تانکر) آبرسانی صورت میگیردوی در خصوص آبرسانی سیار به برخی مناطق روستایی کشور نیز افزود: هماکنون برای بیش از ۶ میلیون نفر از ساکنان مناطق روستایی کشور به صورت سیار (با استفاده از تانکر) آبرسانی صورت میگیرد که این افراد بیشتر در روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار ساکن هستند.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: هماکنون از مجموع ۶۲ هزار روستای کشور بیش از ۲۳ هزار روستا دارای جمعیت کمتر از ۲۰ خانوار هستند که آبرسانی به آنها با توجه به شرایط اقلیمی، غیراقتصادی و بسیار سخت است و باید از منابع پایدار و در قالب طرحهای تجمیعی صورت گیرد.
«تقیزاده خامسی» در خصوص پروزههای سدسازی در دولت تدبیر و امید نیز گفت: در این مدت تاکنون ۴۲ سد در مناطق مختلف کشور به بهرهبرداری رسیده و پیشبینی میشود تا پایان عمر دولت یازدهم این تعداد به بیش از ۵۰ سد برسد.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید در بخش تصفیهخانههای آب و فاضلاب نیز اقدامات خوبی صورت گرفته افزود: در این مدت بیش از ۲۲۵ تصفیهخانه آب و فاضلاب در کشور به بهرهبرداری رسیده است.
وی در خصوص حل مشکل فاضلاب شهر اهواز در استان خوزستان نیز اظهار داشت: برای حل مشکل فاضلاب این شهر با دستور رهبر معظم انقلاب امسال ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برداشت میشود و سال آینده نیز همین مبلغ برای اختصاص پیدا میکند.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو روز پنجشنبه برای شرکت در آیین بهرهبرداری از سد چپرآباد اشنویه به آذربایجانغربی سفر کرده بود؛ این سد با دستور دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، به صورت ویدئوکنفرانس به بهرهبرداری رسید.
این سد که در قالب پویش الف، ب، ایران افتتاح شده، با ظرفیت ۴۶ میلیون مترمکعب از نوع خاکی با هسته رسی است که با ۲ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی و اشتغالزایی برای ۸۰۰ نفر به طور مستقیم و ۲ هزار نفر دیگر به طور غیرمستقیم احداث شده است.
سد اشنویه برای مصارف شرب، کشاورزی و زیست محیطی با هدف تامین آب کشاورزان پایاب رودخانه «کانیرش» به میزان ۱۰۵۳ هکتار اجرا شده است.
این سد امکان تامین آب شرب شهرهای اشنویه، نالوس، نقده و محمدیار به میزان ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب را خواهد داشت و آب مورد نیاز اراضی کشاورزی منطقه به میزان یکهزار و ۱۰۰ هکتار را نیز تامین میکند.
اشنویه در جنوب آذربایجانغربی قرار داشته و با ارومیه، مرکز استان حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما