به گزارش سی ان ان، «لیز گراندی» روز جمعه اظهار کرد: آمار قربانیان به دلیل ابتلا به کرونا از آمار کشتههای جنگ، بیماری و گرسنگی در یمن ظرف پنج سال گذشته بیشتر خواهد بود.
وی گفت: نرخ مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در یمن ۲۰ درصد است؛ این در حالی است که متوسط جهانی آن هفت درصد است.
هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اضافه کرد: خدمات عمومی بهداشتی در ۱۸۹ از ۳۶۹ بیمارستان در سراسر این کشور ظرف سه هفته آینده دیگر ارائه نمیشود، خدمات توزیع آب آشامیدنی سالم و واکسینه کردن حدود ۸.۵ میلیون یمنی از جمله سه میلیون کودک در سه هفته متوقف میشود، همچنین حمایتهای غذایی برای ۲.۵ میلیون کودک گرسنه ظرف مدت هشت تا ۱۰ هفته متوقف خواهد شد.
گراندی تأکید کرد که بدترین سناریو این است که اکنون یمن با آن مواجه میباشد.
بر اساس آخرین آمار، ۴۶۹ نفر در یمن به کرونا مبتلا شدند و ۱۱۱ نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند.
پیشتر «ینس لارکیه» سخنگوی هماهنگکننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد روز شنبه در ویدیو کنفرانسی در شهر ژنو از کشورها خواسته بود تا با توجه به بحران انسانی در یمن، هرچه سریعتر به تعهدات مالی خود عمل کنند.
عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی-آمریکایی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما ظرف تقریباً پنج سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هماکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است.
بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
نظر شما