کاهش هشت درصدی بارشهای امسال نسبت به سالآبی پارسال(مهرماه۹۷ تا شانزدهم خرداد۹۸) درحالی استکه بر اساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، این میزان نسبت به دوره درازمدت ۵۱ ساله رشد ۳۱ درصدی را تجربه میکند.
وضعیت بارشها در ۶ حوضه اصلی آبریز کشور به اینگونه است که در چهار حوضه با کاهش بارش روبروشده و دو حوضه نیز نسبت به پارسال رشد بارشها را تجربه کرده اند.
حوضه آبریز دریای خزر جزو حوضههای دارای کاهش بارش است به گونهای که از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه۹۸) تا شانزدهم خردادماه ۴۲۷ میلیمتر بارندگی را تجربه کرده در حالی که این رقم در سال آبی پارسال ۵۰۶.۵ میلیمتر بوده و نشان از کاهش ۱۶ درصدی دارد.
وضعیت بارشهای حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان نیز تا شانزدهم خرداد ۴۴۰.۷ میلیمتر بارندگی را به خود دیده در حالی که پارسال و در همین بازه زمانی میزان بارشهای آن ۵۳۱.۵ میلیمتر بوده و کاهش ۱۷درصدی را نشان میدهد.
حوضه آبریز دریاچه ارومیه هم با کاهش ۲۹درصدی بارش نسبت به پارسال روبرو شده است وضعیت بارشهای آن تا شانزدهم خردادماه امسال ۳۴۴.۳ میلیمتر است و پارسال نیز ۴۸۳.۱ میلیمتر بارندگی داشتهاست.
حوضه آبریز قره قوم هم جزو حوضههای دارای کاهش بارندگی نسبت به پارسال است، امسال ۲۸۶.۵ میلیمتر و پارسال ۳۰۷.۱ میلیمتر بارش داشته که اختلاف هفت درصدی دارد.
وضعیت دو حوضه آبریز با رشد بارش هم از این قرار است که میزان بارشهای امسال در فلات مرکزی ۲۲۸.۳ میلیمتر گزارش شده در حالی که پارسال این حوضه آبریز ۲۱۱.۲ میلیمتر بارندگی به خود دیده بوده که نشان از رشد مثبت به میزان هشت درصد است.
بارشهای حوضه آبریز مرزی شرق هم درسال آبی جاری(مهرماه۹۸) تا شانزدهم خرداد ۱۴۶.۶ میلیمتر است که پارسال ۱۱۲.۹ میلیمتر بوده که رشد مثبت ۳۰درصدی یعنی بالاترین رشد را تجربه کرده و سرآمد حوضه های آبریز از نظر بارش هست.
نظر شما