به گزارش روز شنبه خبرگزاری فرانسه از رم، ایتالیا که زمانی کانون شیوع کرونا در اروپا بود به طوری که حدود ۳۴ هزار نفر در این کشور از ماه فوریه (بهمن ۹۸) براثر ابتلا به کووید –۱۹ جان باخته اند، به آرامی از تعطیلی طولانی مدت کرونایی خارج می شود.
نخست وزیر این کشور که زمانی ارزش چندانی نزد مردم نداشت، حال محبوبیت می یابد.
«آلساندرو جیاکانه» مدرس تاریخ سیاسی دانشگاه بولوگنا ایتالیا گفت: مدیریت کونته بر بحران کرونا، در سطحی گسترده مورد تقدیر قرار گرفته است.
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد که ۵۹ درصد از مردم ایتالیا به کونته اعتماد دارند.
«جیانفرانکو پاسکوئینو» مدرس علوم سیاسی در دانشگاه جان هاپکینز بولوگنا نیز گفت: کونته همچون یک سیاستمدار سنتی تلقی نمی شود، بلکه به عنوان ماموری آزاد که اطلاعات را به نحوی مستقل ارائه می دهد، درنظر گرفته می شود.
کونته شجاعت سیاسی خود را با اتخاذ تصمیم های بالقوه نامطلوبی چون قرنطینه طولانی مدت نشان داده است. همین قرنطینه طولانی مدت به خشکاندن ریشه شیوع ویروس در ایتالیا کمک کرد، حتی با وجودی که به اقتصاد این کشور زیان وارد آورد.
زمانی که کونته در سال ۲۰۱۸میلادی از سوی «جنبش پنج ستاره» ایتالیا به عنوان نخست وزیر معرفی شد، کاملا ناشناس بود.
مطبوعات وی را که از تجربه سیاسی برخوردار نبود، دست نشانده ای ترسیم کردند که از سوی دو معاون خود اعمال نفوذ می شود.
اما همه این رویدادها زمانی که کونته یک دولت ائتلافی جدید تشکیل داد، تغییر کرد.
به گفته جیاکانه مدرس تاریخ سیاسی دانشگاه بولوگنا، موقعیت کونته تقویت شد و وی بدون معاونان نخست وزیری که مانعش می شدند، فضای بیشتری برای مانوردهی به دست آورد.
جیاکانه افزود: در بحران کرونا، تمهیدات دولت مرکزیت یافت و نخست وزیر در خط مقدم مرحله سیاسی و رسانه ای ظاهر شد.
علاوه بر فرانسه و آلمان، کونته نیز یک نیروی محرکه پشت طرح کمکی۷۵۰ میلیارد یورویی اروپا بود که ماه گذشته به تصویب رسید.
ایتالیا در حال حاضر بدترین رکورد اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم را تجربه می کند، به طوری که ۴۵ درصد از مردم این کشور در پایان ماه مارس (فروردین ۹۹) بیکار شدند و یک سوم نیز شاهد کاهش دستمزدهایشان بودند.
نظر شما