واشنگتن دی.سی پایتخت آمریکا نهمین روز راهپیمایی اعتراضی خود را در حالی سپری میکند که دهها هزار نفر خود را به خیابان «زندگی سیاهان مهم است»، رساندهاند.
موریل بوزر شهردار واشنگتن که با سیاستهای ترامپ در برخورد با معترضان مسالمتآمیز مخالفت کرده و روز گذشته جدال کلامی ترامپ با وی را شاهد بودیم، هم در جمع معترضان حاضر شد و سخنرانی کرد.
وی با اشاره به فنسهای قرار گرفته در اطراف کاخ سفید، گفت بسیار غم انگیز است که کاخ سفید و مردم این شهر با دیوار از هم جدا شوند.
شهردار واشنگتن تاکید کرد: ما میخواهیم کاخ سفید گشوده شود و مردم از همه طرف به آن دسترسی داشته باشند.
به دنبال دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای استقرار گارد ملی و ارتش در اطراف کاخ سفید، این شهر به منطقه نظامی تبدیل شده است. از این رو شهردار واشنگتن و بسیاری از ساکنان این شهر خواستار آن هستند که ارتش از شهر خارج شود.
دوشنبه گذشته پس از آنکه ترامپ قصد داشت از خیابان عبور کند و اقدام نمایشی در مقابل کلیسای سنت جان انجام دهد، ماموران امنیتی کاخ سفید علیه مردم گاز اشکآور شلیک کردند و با استفاده از گلولههای پلاستیکی و بالگردهای نظامی، آنها را مجبور کردند تا از محوطه دور شوند.
از آنجا که واشنگتن دی سی یک ایالت نیست، اختیارات قانونی را برای غلبه بر دستور ترامپ برای استفاده از ارتش و سایر نیروهای فدرال را ندارد.
وی البته بهرهبرداری سیاسی هم از این راهپیمایی کرد و خواستار تغییر در سوم نوامبر شد به این معنا که با حضور در صندوق رای، مستاجر فعلی کاخ سفید را راهی برج خویش سازند.
این اعتراضها در ادامه خشم عمومی ۱۱ روز گذشته مردم آمریکا از برخورد خشن پلیس این کشور در قتل جورج فلوید۴۶ ساله سیاهپوست در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا انجام میشود.
شعار اصلی این اعتراضها، «زندگی سیاهان مهم است» و «نمی توانم نفس بکشم» بوده است.
همزمان با این راهپیمایی سراسری، پلیس نیویورک اعلام کرد دو افسر پلیسی که ۲ روز پیش پیرمرد ۷۵ ساله را نقش بر زمین ساختند به جرم درجه ۲ متهم شدهاند.
در کارولینای شمالی که زادگاه جورج فلوید بوده است هم هزاران نفر سوگوار مرگ این سیاهپوست به خیابانها آمدند.
در نیویورک هم دهها هزار نفر به خیابان آمدند و قرار است پس از پیمودن نزدیک به ۱۳ کیلومتر در میدان واشنگتنپارک گرد هم آیند.
بسیاری از آنها ماسک به صورت زدهاند و شعار میدهند «زندگی سیاهان مهم است».
راهپیمایی در شیکاگو، فیلادلفیا و بیش از ۱۴۰ شهر دیگر جریان دارد که با توجه به گرمای هوا، شیوع بیماری کرونا و خشونتهای پیشین، مسالمتآمیز گزارش شده است.
خبر در حال تکمیل است
نظر شما