سید عباس صالحی روز یکشنبه در آئین تکریم و معارفه مدیران عامل قدیم و جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) که در محل نمازخانه این سازمان در حال برگزاری است، به ویژگی های این رسانه کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ایرنا خوشبختانه با داشتن طول عمر ۸۵ ساله در دوران مختلف به ویژه هشت سال دفاع مقدس و مقاطع مختلف منشا خدمات و تحولات بوده است.
به گفته وی خبرگزاری جمهوری اسلامی را در واقع می توان با خصلت ها و ویژگی های مختلف تعریف کرد که خوشبختانه تاکنون خوش درخشیده و خواهد درخشید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال یاد آور شد: اینکه خبرگزاری ای در کشور داریم که علیرغم تمامی فرازو نشیب ها در مقاطع مختلف همچنان پویا و بالنده حدود ۸۵ سال نفس بکشد افتخار بزرگی برای کشور و نظام محسوب می شود.
صالحی تاکید کرد: در تمام مقاطع این ۸۵ سال میتوان ایرنا را با ویژگیهایی تعریف کرد و آنچه امروز ایرنا در آن حضور دارد به خاطر ریشه های عمیق همین سالها است، یکی از مقاطع خاص ایرنا در دوران دفاع مقدس بود زمانی که ایرنا به عنوان ستاد تبلیغات جنگ نقش مهمی ایفا میکرد، این فعالیت در مقاطع مختلف در این خبرگزاری نیز ادامه پیدا کرد.
عضو کابینه دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به حضور ۳۰ماه حضور سید ضیا هاشمی در ایرنا، خاطرنشان کرد: در این دوره اتفاقات خوبی برای این خبرگزاری رقم خورد، که به عنوان مثال می توان به تنظیم پارهای از سندهای بالادستی اشاره کرد که به برکت آن چشمانداز روشنتری برای آینده این خبرگزاری شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در حوزه فناوری و زیرساختها نیز اتفاقات خوبی همچون رونمایی از سایت جدید این خبرگزاری رقم خورد؛ امروز رسانه با فناوری پیوند بیشتر خورده و دیگر نمیتوان عقبماندگی از فناوری را به راحتی جبران کرد چراکه اگر به روز با دنیا نباشیم در حوزه فناوری و تکنولوژی ارتباطی ضربه خواهیم خورد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به رقم خوردن اتفاقات خوب در حوزه پژوهش این خبرگزاری به ویژه در حوزه افکارسنجی، نظرسنجیها و همچنین گفتوگو با نخبگان و...اشاره کرد و افزود: این موضوع به ایرنا حیات پوینده و پرشتاب بخشید.
وی ضمن قدردانی از زحمات هاشمی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از این نیز از تجربیات وی در بخش بینالملل بهره خواهد برد.
صالحی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه با یک مقطع خاص از سال ۹۶ تا به امروز مواجهیم و وظیفه خبرگزاری همچون ایرنا در مقاطع پیش رو سختتر خواهد بود، تصریح کرد: امروز هم خبرگزاریها و به طور خاص ایرنا باید همان مسئولیت زمان هشت سال دفاع مقدس را داشته باشند چراکه امروزهم کشور در جنگهای مختلفی حضور دارد.
وی از جنگ اقتصادی که از سال ۹۶ توسط دشمنان برای تنگ تر کردن عرصه بر کشور ما آغاز شده به عنوان یکی از جنگ ها یاد کرد و گفت: این عرصه تا جایی پیش رفت که امسال در یک شرایط خاص قرار گرفتیم.
به گفته وزیر فرهنگ، از طرفی نیز درگیر جنگ روانی هستیم و دشمن سعی دارد به جای امید، یاس و ناامیدی و به جای وحدت، تفرقه را در فضای ملی کشور ما بنشاند. درگیر شدن کشور در سال گذشته توسط دشمنان به «جنگ امنیتی» و به دنبال آن ترور سردارحاج قاسم شهید سلیمانی نمادی از این جنگ بود که البته با تدابیر خوب از این جنگ امنیتی جلوگیری شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: در میان تمام این اتفاقات جنگ زیستی را نباید فراموش کرد، سیل، زلزله و امروز هم شیوع ویروس کرونا جنگ دیگری را برای ما رقم زده است از این رو با تمام وجود شعلههای این جنگ دیده میشود و در این فضا وظایف حوزه خبرگزاریها و به طور خاص ایرنا بسیار محسوس است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در کنار فضای حرفهای رسانه که باید خط ارتباطی مشکلات، نقدها و معایب و همچنین اعتمادسازی و امیدآفرینی برای مردم باشد باید چند کارکرد دیگر رسانه را مدنظر قرار داد.
صالحی ادامه داد: در شرایط موجود کشور رسانهها باید امیدآفرینی را ترویج دهند، اینکه رسانه تا چه اندازه میتواند نقطههای حرکتی و شورهای زندگی که وجود دارد را نشان دهد بسیار مهم است.
به گفته وی، همچنین رسانه باید قدرتهای موجود برای ترمیم اجتماعی را به نمایش بگذارد، در برخی نقطهها وقتی تصور میکنیم همه چیز تمام است قدرت ترمیم اجتماعی همهچیز را برعکس می کند.
صالحی با اشاره به اینکه جامعه ایرانی در همبستگی اجتماعی میتواند جغرافیای کشور را حفظ کند، گفت: در چند مقطع مخاطرات جغرافیایی ایران وجود داشته است، یکی از برهههایی که مخاطرات جدی رخ داد زمان فعلی است و باید حواسمان جمع باشد، همبستگی اجتماعی در سیل، کرونا و... نشان میدهد بذر همبستگی اجتماعی ما همچنان جاری است و باید این بذر را بیشتر فعال کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکیدکرد: اینکه مقاومت اجتماعی را حفظ کنیم اتفاق مهمی است و فراموش نکنیم پس از گذشت این دوره سخت موفقیت پیشروی ایران خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) که از ابتدا در خط مقدم مسئولیت اجتماعی بوده همچنان پرقدرت به کار خود ادامه دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به ویژگی های محمدرضا نوروزپور مدیرعامل جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: بدون شک وی هم در فضای بزرگ رسانه این مسیر مختلف را گام به گام طی کرده و مطالعات او در حوزه رسانه بوده و تجربه حضور در شورای اطلاعرسانی به عنوان تجربههای کاری و اطلاعاتی کمک میکند تا امانتی که مدیران و کارشناسان خبرگزاری ایرنا طی کرده اند به نحو احسن به آیندگان منتقل کند.
آیین تکریم و معارفه مدیرعاملهای پیشین و جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با حضور شخصیتهای برجسته سیاسی و فرهنگی کشور در محل این سازمان برگزار شد.
در این مراسم که علی ربیعی سخنگوی دولت، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فریدون وردی نژاد معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه حضور داشتند با اهدای لوح از زحمات ۳۰ ماهه سیدضیاء هاشمی مدیرعامل پیشین ایرنا تقدیر و محمدرضا نوروزپور با دریافت حکم به عنوان مدیرعامل جدید خبرگزاری جمهوری اسلامی معرفی شد.
حجت الاسلام محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، خسرو طالب زاده مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد قوچانی مشاور رسانه ای دولت و علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا از دیگر حاضران این مراسم بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته (شنبه، ۱۷ خرداد) در حکمی محمدرضا نوروزپور را به عنوان مدیرعامل ایرنا منصوب کرد. سیدضیاء هاشمی مدیر عامل پیشین ایرنا از دی ۹۶ با حکم صالحی مدیرعامل ایرنا شده بود.
نوروزپور پیش از این بهعنوان معاون سخنگو و دبیر شورای اطلاعرسانی دولت فعالیت داشت. ریاست امور اطلاعرسانی دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت، مدیرکلی پایگاه اطلاع رسانی دولت و معاونت مرکز روابط عمومی دفتر رییس جمهوری از جمله سوابق وی در این دولت بوده است. سابقه فعالیت رسانهای نوروزپور به دهه ۷۰ خورشیدی بر میگردد و تجربه حضور و فعالیت در رسانه های مختلفی را داشته است. وی کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم ارتباطات و روزنامهنگاری و مدرک دکترایش را در رشته روابط بینالملل اخذ کرده است.
تالیف کتاب نرمخبر و سختخبر؛ روزنامهنگاری پیشرفته در سال ۱۳۸۴ که اینک به عنوان یکی از منابع درسی حوزه ارتباطات قلمداد میشود و دو کتاب ترجمه مصاحبههای نوآم چامسکی درباره یازده سپتامبر و حمله به عراق، آنچه رسانهها به شما نگفتند از جمله فعالیتهای قلمی وی به شمار میرود.
نظر شما