خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در این باره گزارش داد که که نیروهای اشغالگر آمریکایی از طریق گذرگاه غیرقانونی "الولید" در استان الحسکه، وارد خاک سوریه شدهاند.
این کاروان نظامی شامل ۵۰ کامیون، تریلیهای حامل تانکر سوخت به همراه خودروهای زرهی "هامر" بوده است که به گفته سانا نقض جدید قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی است.
براساس این گزارش، نیروهای آمریکایی طی ماههای گذشته هزاران کامیون حامل تسلیحات و تجهیزات نظامی و لجستیکی را به استان الحسکه در شرق این کشور منتقل کردهاند.
این گزارش هدف از این اقدام دولت واشنگتن را چپاول و غارت نفت سوریه و منابع طبیعی این کشور اعلام کرده است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اکتبر (مهر/ آبان ۹۸) اعلام کرد که زمان آن رسیده که کردها در مناطق نفتی سوریه مستقر شوند.
او نیاز مالی کردها را دلیل این اقدام اعلام کرد و گفت: ممکن است یکی از شرکت های بزرگ نفتی خود را به آنجا بفرستیم تا همه کارها را به طور درست انجام دهند.
با شکست گروه تروریستی داعش در دو سال گذشته در سوریه، نیروهای کرد به دلیل حضور کم رنگ نیروهای سوریه در شمال و شمال شرق این کشور، کنترل بیشتر میادین نفتی سوریه را در اختیار گرفتند.
اما در آبان ماه سال گذشته، آمریکا با هدف تقویت حضور نظامی خود در میادین نفتی تحت اشغال کردها در شمال شرق سوریه به استانهای دیرالزور و الحسکه در شمال شرق این کشور، کاروانهای نظامی اعزام کرد.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه نیز پیشتر گفته بود که آمریکا نفت سوریه را علنی و به طور قانونی به سرقت می برد، در حالی که دولت دمشق به خاطر تحریم اجازه وارد کردن نفت ندارد.
پیشتر نیز لؤی فلوح معاون نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد خواستار قطع سرقت درآمدهای نفتی و گازی سوریه توسط آمریکا شده بود.
سوریه از نظر ذخایر نفتی با ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بشکه در بین کشورهای مختلف جهان با سهم ۱۵ دهم درصد در جایگاه ۳۲ بعد از مالزی و پیش از آرژانتین قرار دارد و مهمترین حوزههای نفتی این کشور در بخشهای شرقی و استان دیرالزور و بخش کمتر نیز در مناطق دیگر نظیر حماه، الرقه و حمص قرار دارد.
نظر شما