خسرو قمری روز دوشنبه در گفتو گو با ایرنا، اظهار داشت: دوچرخهسواری که هفته گذشته تصادف کرد و جان خود را از دست داد، بی تجربه نبود اما با دوچرخه کوهستان وارد جاده شد. «ونوس زرینخاک» عضو هیات دوچرخهسواری تهران و «مهیار فرزانه» ملیپوش نوجوان بدلیل رعایت نکردن فاصله و سرعت راننده اتومبیل جان باختند. باید بهدوچرخه بهعنوان وسیله نقلیه نگاه کنیم که مانند موتور و ماشین در فضای خیابانها قرار میگیرند.
وی افزود: نباید این بحثها را داغ کرد. آیا تاکنون در حین برگزاری مسابقات رکابزنی تصادف نکرده است. در هر رشتهای خطر وجود دارد و تصادف در دوچرخهسواری امری اجتنابناپذیر است. مگر میشود بوکسوری مشت به صورتش نخورد. دوچرخه هم همین است و خطر زمین خوردن و تصادف مرگ برای دوچرخهسواران وجود دارد.
رییس فدراسیون دوچرخهسواری ادامه داد: مسوولیت تصادف هر دوچرخهسواری به فدراسیون مربوط نمیشود. متاسف میشویم که رکابزنی تصادف یا فوت کند. حتی برای کاهش این تصادفها در این ۴۵ روز همایشهای زیادی را با عنوان توسعه فرهنگ عمومی برگزار کردیم. باید از ارگانهایی چون شهرداریها توقع داشته باشیم تا معابری برای دوچرخهسواران تعیین کنند. مشکل ما رکابزنان نیستند بلکه رانندگانی هستند که با سرعت نامطمین رانندگی میکنند. باید بدانند که دوچرخهسوار هم حقی در مسیر جاده دارد.
وی درخصوص برنامههای فدراسیون، یادآور شد: تا چند روز آینده بیش از ۱۲ کلاس آموزشی را به صورت آنلاین در سطح کشور برگزار میکنیم. این کلاسها یک فرصت است و با کمترین هزینه جامعه دوچرخهسواری میتواند در بخش آموزش و سطح علمی پیشرفت کند.
قمری تصریح کرد: همچنین بدنبال برگزاری مسابقات یک روزه در شهرستانها هستیم. اکنون فدراسیون جهانی دوچرخهسواری اجازه برگزاری مسابقات رسمی را تا پایان خرداد نمیدهد. تاکنون نیز دعوتنامهای برای باشگاهها و تیم ملی به جهت حضور در مسابقات در ماههای آینده ارسال نشده است. امیداوریم رقابتهای قهرمان کشوری و لیگ را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کنیم. تنها مشکل خوابگاه و رستوران است که باید برطرف شود.
قمری در خصوص «سمیه یزدانی» لژیونر دوچرخهسواری ایران که در اسپانیا رکاب میزند، گفت: او با شروع کرونا به ایران بازگشت و تمرینات را سخت و فشرده زیر نظر سرمربی تیم ملی انجام میدهد و با پایان بحران به اسپانیا بازمیگردد.
نظر شما