نوربخش حاتمی دوشنبه به ایرنا افزود: از این میزان زمین ۱۴۰ هزار هکتار زیرکشت نخود بهاره و ۴۰ هزار هکتار زیرکشت نخود پاییزه رفته است.
وی افزود: کار برداشت نخود از مزارع مناطق گرمسیر از هفتههای گذشته آغاز شده است و به نظر می رسد در مناطق سردسیر تا پایان خرداد ماه ادامه داشته باشد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه عنوان کرد: براساس آمارها بیشترین سطح زیرکشت نخود در استان مربوط به شهرستان کرمانشاه است.
حاتمی نخود را از محصولات پرسود برشمرد و گفت: بیشترین نخود موردنیاز کشور در کرمانشاه کاشته و برداشت می شود از این رو می توانیم این استان را قطب تولید نخود بدانیم.
وی با بیان اینکه ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه دیم است، عنوان کرد: به منظور استفاده بهتر از زمین های دیم توسعه کشت پاییزه نخود در استان در دستور کار است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه توسعه کشت نخود پاییزه را از عوامل تحول در اراضی دیم دانست و افزود: از نظر اقتصادی کشت نخود بهاره به طور متوسط در هر هکتار ۵۰۰ کیلوگرم تولید دارد اما در کشت نخود پاییزه تا یک و نیم تن محصول می توان برداشت کرد.
حاتمی با بیان اینکه این کشت کمکی به اقتصاد کشاورزان است، توضیح داد: توسعه کشت نخود پاییزه در اراضی دیم استان یکی از اولویت های کاری وزارت جهاد کشاورزی و به تبع آن سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.