۶۲ درصد اهداکنندگان خون خراسان جنوبی مستمر هستند

بیرجند - ایرنا - مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: ۶۲ درصد خون مورد نیاز استان توسط اهداکنندگان مستمر تامین می‌شود لذا یکی از اولویت‌های استان ارتقای این افراد است.

ابراهیم میری مقدم روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی افزود: استان در بسیاری از شاخص‌ها در حوزه انتقال خون در کشور دارای رتبه‌های برتر است که باید با کمک هم نسبت به حفظ و ارتقای این جایگاه بکوشیم.

وی با بیان اینکه افراد با اهدای خون خود نیاز بیماران را برآورده می‌کنند اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار نفر اهداکننده مستمر خون در کشور داریم که سرمایه‌های اجتماعی بسیار بزرگی برای کشور محسوب می‌شوند.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی تصریح کرد: اهداکنندگان مستمر خون همیشه پای کار تامین نیاز بیماران هستند لذا از اهمیت زیادی برخوردارند و یکی از برنامه‌های ما ارتقای این افراد در استان است.

وی عنوان کرد: خراسان جنوبی از نظر اهدای خون بانوان رتبه اول کشور را دارد اما اهداکنندگان در سطح کشور حدود پنج درصد هستند که باید در این زمینه فرهنگ سازی لازم انجام شود.

میری مقدم افزود: اهدای خون یک کار خیر است بنابراین برای اهدای خون یک تصمیم و داشتن یکسری شرایط راحت می‌تواند انسان را وارد این گردونه خیرخواهانه کند.

وی گفت: حدود ۲۰ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد که ماهانه باید ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد خونی برای حیات این افراد توزیع شود.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی تاکید کرد: اهدای خون جان افراد زیادی را در شرایط بسیار بحرانی نجات می‌دهد لذا باید در زمینه اهدای خون اطلاع رسانی بیشتری شود.

وی بیان کرد: در راستای ارتقای آموزش در این زمینه بسیار خوشحالیم که در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند رشته خون‌شناسی داریم و امسال گروه دوم دانشجویان هم وارد دانشگاه شدند.

میری مقدم تصریح کرد: وجود این افراد فرصت بسیار مغتنمی برای دانشگاه و سازمان انتقال خون است همچنین در پایان‌نامه این دانشجویان می‌توان به نتایج خوبی دست یافت.

مدیرکل سابق انتقال خون خراسان جنوبی هم گفت: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار واحد خونگیری در استان انجام شد در حالیکه هدف‌گذاری ما ۲۲ هزار واحد بود اما شیوع بیماری کرونا سبب کاهش اهدای خون شد.

محمدرضا عاملی افزود: سال گذشته یک مورد مثبت هپاتیت B بین افراد اهداکننده مشاهده شد که بلافاصله خون جداسازی شد.

وی بیان کرد: در شاخص اهدای خون بانوان در استان نسبت به سراسر کشور در وضعیت بهتری قرار داریم اما باید در خصوص تشویق بانوان برای اهدای خون اطلاع رسانی بیشتری انجام شود.

مدیرکل سابق انتقال خون خراسان جنوبی عنوان کرد: خراسان جنوبی از نظر وصول درآمدهای دانشگاه علوم پزشکی سال‌های گذشته تا رتبه سوم پیش رفت و اکنون در رتبه ششم و هفتم قرار دارد.

اخبار مرتبط