«مهدی تاج» دوشنبه شب در گفت و گویی اظهار کرد: قرارداد بسیار خوبی با ویلموتس بستیم. در خصوص چگونگی قرارداد و انتخاب او صحبت میکنم. سکوت ما به این دلیل بود که با ویلموتس در دعوا بودیم و اگر حرفی میزدیم شاید وکلای ویلموتس چیزی میگفتند. هجمهها سبب شد تا در این زمینه حرف بزنم. سکوت ما به این دلیل بود که می خواستیم با آرامش صحبت کنیم و به این معنا نبود که جوابی نداشتیم. هنوز در دعوا با ویلموتس هستیم. به نظر میرسید همه مشکلات آب، برق، گرانی و کرونا حل شده و تنها مشکل کشور ویلموتس بود.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد مردم برای انتخاب سرمربی میگفتند که باید خارجی و همطراز با کیروش باشد. برخی هم دوست داشتند تا کیروش سرمربی تیم باقی بماند که این موضوع بحث دیگری است. یعضی هم عنوان کردند که سرمربی جویای نام و جوان میتواند با انگیزه و جوانگرایی کند. در نتیجه گزینههایی مطرح شد و مربیانی را در نظر گرفتیم که کار نداشتند. از همه جا پیشنهاد شد و علی کفاشیان گفت که ۶ سفارت به فدراسیون درخصوص سرمربی تیم ملی پیشنهاد دادند؛ بنابر این، این موارد پیشنهادی بود نه انتخاب که در این میان، کمیته فنی باید انتخاب کند.
رییس سابق فدراسیون فوتبال گفت: با وجود پیشنهاد «لوران بلان، دالیچ، برانکو، لوپتگی، رنار، ویلموتس و هیرو» سه گزینه را انتخاب کردیم و خود به مذاکرات رفتیم و به ما هم کمک شد. ابتدا نزد قشقاوی رفتیم تا از او کمک بگیریم. با لوپتگی که سرمربی اسپانیا و رئال مادرید بود مذاکره کردیم و رقم پیشنهادی او ۳.۶ میلیون دلار بود که به نظر میرسید موافق پذیرش سرمربیگری تیم ملی است و در نتیجه از ما خواست تا ۲۰ روز به او فرصت دهیم. در نهایت در میهمانی سفیر گفت که به دلیل بیماری پدرش نمیتواند سرمربیگری تیم ایران را بپذیرد.
وی اضافه کرد: پس از آن به مذاکره با هروه رنار پرداختیم که عدد وی ۳.۲ یا ۳.۳ میلیون دلار بود. رنار در مراکش کار میکرد و گفت بعد از جام ملتهای آفریقا میتواند سرمربی تیم ملی شود. اگر رنار در آنجا موفق میشد، یک فیفادی دیگر را از دست میدادیم. چون مطمئن نبودیم که میآید و گفته بود که قرارداد بستن ممنوع بنابراین، این گزینه هم از دست رفت. برای مذاکره با ویلموتس به سفارت ایران در بروکسل رفتیم و طبیعی بود که مذاکره و قرارداد را آنجا امضا کنیم. علاوه بر آن از طرف وزارت ورزش پیشنهادی از مرکز فرهنگی ایران و هلند برای بررسی به دست ما رسید؛ نه آنکه قراردادی امضا کنیم. هر کسی میتواند پیشنهاد دهد و حتی روزنامه ها هم این کار را کردند.
تاج یادآور شد: بیش از ۷ نامه و پیشنهاد برای «مسعود سلطانیفر» فرستاده شد و پیشنهاد مربی ایرانی هم در آن میان دیده میشد. برای مرکز فرهنگی ایران و هلند سودی نداشت و مذاکرهای هم با آنان نکردیم. در نهایت بترتیب سه گزینه «لوپتگی، رنار و ویلموتس» انتخاب شد. هرچند با کمک سفیر ایران در کرواسی با برانکو هم درخصوص سرمربیگری تیم ملی صحبت کردم. همچنین سفارت ایران در کرواسی دالیچ را به ما پیشنهاد داد و سفیر ایران نظر مساعدی نسبت به او داشت و گفت که وی نتایج خوبی گرفته است.
وی عنوان کرد: تمیجانی رییس مرکز فرهنگی ایران و هلند را نمی شناختم. در کل هشت نفر به ما پیشنهاد شد که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با آنان مذاکره کردیم و تنها با لوپتگی، برانکو، رنار و ویلموتس دیدار داشتیم. برای مذاکره با ویلموتس هم با فردی رفتم که ویزای شینگن داشت و مترجم هم بود. در برخی از سایت ها نوشته بودند ب. ز و... اینها ربطی به آن فرد نداشت. در ادامه باید بگویم که در قرارداد کی روش ایراد به ما وارد است. تصمیم بر این شد تا در فروردین ۹۸ قرارداد خوبی ببندیم و تمام فدراسیون برای برطرف کردن ایرادات قرارداد کی روش بسیج شدند. حتی قرارداد ویلموتس هم نتیجه تلاش بخش بینالمللی و حقوقی بود. با کمک بیگلری در بخش بین الملل که رییس استیناف است و کم و زیاد قرارداد کیروش را با اسدی در بینالملل پیگیری کرد برای مذاکره با سرمربیان رفتیم. بهروز زنجانی نیز دوست کی روش بود و تیم ملی را میشناخت. وی حقوقدان است و پس از خواندن قرارداد، آن را در تهران بستیم.
رییس پیشین فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۲ ویلموتس در بلژیک ۸۰۰ هزار یورو گرفته بود. در ۲۰۱۶ در ساحل عاج ۱.۸ میلیون یورو دریافت کرد و به ما گفت که ۲.۵ میلیون یورو میخواهد. در نهایت با ۲.۲۰۰ میلیون یورو به توافق رسیدیم. ۲۰ درصد روی عدد و رقم قرارداد قبلی او گذاشتیم و پیشنهاد ویلموتس را پذیرفتیم و او در رنکینگ مربیان در رده نوزدهم قرار دارد و با سرمربی چین در یک رده است. قرارداد لیپی به عنوان سرمربی چینی ۴.۲ میلیون یورو بوده است و پس از آن هم اخراج شد. همچنین دلیل آنکه برانکو و دالیچ را انتخاب نکردیم این بود که ویلموتس سرمربی تیم ملی بلژیک و خوب بود. حتی نظر کارشناسان نسبت به او مثبت بود. اگر او در دیدار با عراق نتیجه مساوی میگرفت و در وقت اضافه نیمه دوم گل نمیخوردیم الان نظر مساعدی نسبت به او داشتید. به نظرم قرارداد با ویلموتس با این مبلغ میارزید. قرارداد با کیروش ۱.۴ میلیون یورو بود که ۸ سال همه انتقاد کردند.
وی ادامه داد: کیروش در ۲ دوره جام جهانی و جام ملتها ۲۱ میلیون یورو پول کسب کرد و جمع کل قرارداد کیروش با تمامی اردوها ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو شد که ۱۰ میلیون یورو هم برای ما آورده داشت. اشتباهات فدراسیون سبب این رفتارهای کیروش شد و روابط بسیار خوبی داشت. هرچند ویلموتس ضعیف نبوده است. علاوه بر آن، این گونه نبوده که با کمتر از یک میلیون یورو میتوانستیم ویلموتس را بیاوریم. کیروش بعد از رفتن از ایران با سه میلیون دلار به کلمبیا رفت و با پاداش خوب، قرارداد امضا کرد. کسی هم در کلمبیا نگفت یک مربی در ایران ۱.۴ میلیون یورو گرفته و الان ۳ میلیون یورو میگیرد یا ب. ز و رییس فدراسیون پول خوردهاند و قرارداد بالاتری بستهاند.
تاج اظهار کرد: در نخستین دیدار ویلموتس ۵ بر صفر سوریه را برد که همه گفتند بازی هجومی و خوب بود. او در دیدار با کره جنوبی یک - یک به تساوی رسید که باز هم بازی هجومی بود و همه میگفتند خدا ما را بغل کرده که کره را بردیم و به جام جهانی رفتیم. سپس به برتری برابر هنگ کنگ دست یافتیم و در نهایت کامبوج را ۱۴ بر صفر بردیم و باز همه تعریف کردند. تا اینکه در برابر بحرین و عراق باختیم و اوج انتقادها را میدیدیم. در صورتی که اگر در برابر این تیمها میبردیم هنوز ویلموتس سرمربی تیم ملی بود. علاوه بر آن، ترابیان گفت که رنار باید تا جام ملتهای آفریقا بماند و پرسیدم که او در این تاریخ قرارداد میبندد یا خیر که قرارداد نبست. عدد قرارداد رنار ۲.۶ میلیون یورو بود و بیشتر از ویلموتس میخواست و نمیدانم ترابیان چه گفته است.
وی افزود: رنار بیشتر از ۲ میلیون یورو از ما میخواست و قرارداد ما با ویلموتس هم ۲.۲ میلیون یورو سالیانه بود و به کیروش نیز سالی ۱.۴ میلیون یورو میدادیم. به نظرم با احتساب پاداشهای او، قرارداد معقولی با وی بستیم زیرا به او گفتیم که اگر به جام جهانی برویم ۲۰ درصد از پاداش را به وی میدهیم. طبق قرارداد کیروش باید ۱۰ درصد پاداش میگرفت اما توافق کردیم تا ۲۰ درصد به او پاداش بدهیم زیرا صعود به جام جهانی ارزشش را داشت. پاداش کیروش برای هر برد و تساوی ۶ هزار و ۳ هزار یورو در هر بازی رسمی و دوستانه بود اما به ویلموتس این پاداش تنها در بازیهای رسمی تعلق میگرفت.
رییس سابق فدراسیون فوتبال یادآور شد: البته کیروش برای پیروزی مقابل پاپوآ گینه نو ۶ هزار یورو پاداش نگرفت و رقم آن کمتر بود. او میگفت که چون بازیکنان در باشگاه حقوق نمیگیرند، بهتر است در اردوها پاداش دریافت کنند. این پولها را از خود کیروش میدادیم که تیم را به جام جهانی میبرد و جامعه را شاد میکرد. جمع همه اینها درآمد ۲۰ میلیون دلاری از جام جهانی شد. در نظرم اگر کیروش یا هر سرمربی دیگری بتواند تیم را به جام جهانی ببرد، برای ما سود دارد. اگر ۱۰ میلیون سود کنیم هم میارزد. ویلموتس قرار بود تا جام جهانی ۲۰۲۲ سرمربی تیم باشد و او تنها ۲ دستیار «اسپینوسی و فریرا» را داشت. در حالی که ۱۱ دستیار، کیروش را همراهی میکردند.
وی اضافه کرد: بنابر این، دلیل قرارداد بستن ۲.۲ میلیون یورویی با ویلموتس داشتن ۱ دستیار بود. در هر صورت باید هر سه ماه به حسابش پول میریختیم که بعد از سه ماه پول را پرداخت نکردیم. بنابراین وی در درخواست دوم برای پنج ماه ۱.۲۵ میلیون دلار میخواست و وکیل او در ۲۲ اکتبر در نامهای نوشت که در صورت پرداخت نشدن پول، قرارداد یک طرفه فسخ میشود. همچنین برخی عنوان کردند که چرا گفته ام که ویلموتس نجیب است زیرا او در پنج ماه موفق به گرفتن پول از ما نشد. در واقع آنهایی که زیر نظر فیفا هستند در صورت عدم دریافت پول خود میتوانند قرارداد را یک طرفه فسخ کنند. در پاسخ نامه هم گفتیم که بهتر است کنار بیایید.
تاج گفت: از طرف دیگر تصور کردیم که چون پول ما در فیفا است حتی اگر به جام جهانی هم برویم میتوانیم پول ویلموتس را از درآمد او پرداخت کنیم. از فیفا اعداد و ارقام زیادی خواستیم و از بانک مرکزی درخواست پول کردیم. فیفا نمیتوانست پولی به ما بدهد و ۶ تحریم جدید هم بعد از قرارداد ویلموتس داشتیم. هر مربی با ما قرارداد امضا کند، میداند ما تحریم هستیم. من هم مصاحبه خودم را قبول دارم که گفته بودم تحریم در قرارداد گنجانده شده اما ۶ تحریم جدید برای ما بعد از قرارداد با ویلموتس ایجاد شد که ۳ تحریم بانکی و ۳ تحریم اعتبار اسنادی بود. این تحریم، بانک ویلموتس را هم شامل میشد. در دوران کی روش هم تحریم بودیم اما برای پرداخت پول او از فیفا کمک میگرفتیم که پس از مدتی فیفا گفت دیگر نمیتواند به ما پول بدهد. از برخی میشنیدیم که تنها ۵۰ هزار دلار در فیفا پول داریم اما با محاسبه خزانه دار ۴.۷ میلیون دلار پول ما در فیفاست. علاوه بر آن ۲ میلیون دلار در مرحله اداری برای مصوب شدن و ۲ میلیون و ۲۵۴ هزار دلار هم سهم باشگاهها میشود که در مجموع این عدد به هشت میلیون دلار میرسد. همچنین در واقع ۴.۷ میلیون دلار پول ماست و ۲ میلیون برای پروژههای عمرانی است که برای ساختمان فدراسیون فوتبال میدهند.
وی خاطرنشان کرد: یک پوئن مثبت فدراسیون فوتبال این بود که با ویلموتس قراردادی فسخ نکرد. قرارداد را به بیگلری دادیم تا ببندد و با مشورت وی که رییس کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا است به ویلموتس هم گفتیم که ما فسخ نکردیم و فسخ او را قبول نداریم. از او خواستیم تا به ایران بازگردد. در صورت قبول فسخ با مشکل روبرو میشدیم. با فسخ قرارداد از سوی ویلموتس نامهای را به ستاد بحران تحریم نوشتیم که ۲ میلیون یورو پول گرفتیم. هر چند از خرداد و تیر نامه ای به بانک مرکزی مینوشتم که به ما پول بدهند و ما را به شرکت های گل گهر و مس معرفی کردند که ارز در خارج از کشور داشتند. به دلیل تحریمها باید پول را به گونهای واریز میکردیم که منشاء پول مشخص نباشد. پول ویلموتس را این گونه پرداخت کردیم. پول کیروش هم ۸ سال به همین صورت پرداخت شد. این پول را هم قرض میخواستیم که بعد از گرفتن از فیفا آن را پس بدهیم.
رییس سابق فدراسیون فوتبال کشورمان عنوان کرد: برای انتقال پول از دبی به ترکیه ۱۵۰ هزار دلار ترانسفر پول پرداخت نشد. این پول بنا به سخنان خزانهدار فدراسیون فوتبال یک درصد بود و با تفاوت قیمت فروش درهم در ترکیه سود کردیم که هزینه ترانسفر صفر میشد. در زمینه اینکه این امکان وجود ندارد تا کارمزد ترانسفر پول از کشوری به کشور دیگر صفر شود و اطلاع دقیقی وجود دارد که ۱۵۰ هزار دلار بابت این ترانسفر پرداخت شده است، اطلاعاتی ندارم و از متخصص آن باید بپرسم. به نظر شما در قرارداد ویلموتس برنده میشویم؟ چون متخصص حقوقی نیستم باید از بیگلری بپرسم. ستاد تحریم در کشور وجود دارد که متشکل از معاون اول رییس جمهوری، معاون اول رییس قوه قضاییه و ۱۱ وزیر است و مصوبه این ستاد برای درخواست استقراض فدراسیون فوتبال انجام شد.
وی اضافه کرد: زیر مجموعه شستا میتوانست برای پرداخت پول به ویلموتس حامی ما شود اما بنا به دلایلی نشد. به همین دلیل به وزیر ورزش در نامهای گفتم که اگر پول او را تا ۲۵ اکتبر واریز نکنیم باید مبلغ کل قرارداد را پرداخت کنیم. هرچند در بندی اشاره کردیم که باید سه ماه به او غرامت بدهیم زیرا هیچ باشگاه یا فدراسیونی نمیتواند یک طرفه فسخ کند و باید مربی را اخراج کند. فسخ قرارداد تنها به مربی مربوط میشود اما ما در قرارداد نوشتیم که اگر ویلموتس را اخراج کردیم و او هم قانونی فسخ کرد، به جای پرداخت کل مبلغ قرارداد، سه ماه غرامت بدهیم. عرف جهانی دستمزد برای ۳۰ و ۳۱ روز کار و معادل یکماه حقوق میشود. با این شرایط وکیل ویلموتس گفت سر ما کلاه گذاشتید. این بند غرامت سه ماهه در قرارداد نبوده و در تهران اضافه شد. در حالی که ویلموتس این قرارداد را امضا کرد. چنانچه طبق قرارداد ۲ میلیون یورو به او دادیم و ۳۰۰ هزار یورو هم اضافه پرداخت کردیم. در نهایت به دلیل آنکه پول را بلوکی دادیم، موفق نشدیم تا ۳۰۰ هزار یورو از او پس بگیریم.
تاج اظهار کرد: وزیر ورزش گفت که ضمانت اجرایی برای قرارداد بگذاریم تا در صورت فسخ، سه ماه غرامت بدهیم و این سه ماه حقوق را حتی با مبلغی اضافهتر پرداخت کردیم. به فیفا و ویلموتس نامه زدیم تا پول اضافه را برگردانند. اصلاً گذاشتن این بند ایده من بود، مشکلی وجود دارد؟ همچنین وکلای ویلموتس روی این بند شکایت کردهاند. علاوه بر آن لایحه اولیه وکلای او بسیار توهین آمیز بود. هرچند وکلای فدراسیون فوتبال را هم نمیشناختم. ما دستمزد وی را پرداخت کردیم و این لایحه چیزی است که ویلموتس باید برای آن فاکتور یا مبلغ جدیدی بیاورد که این پول غیر از حقوق است. نامه زدهایم که فسخ را قبول نداریم و ویلموتس پس از گرفتن ۲ میلیون یورو روی نیمکت تیم ملی در بازی با عراق نشست. سه نامه برای ویلموتس و وکلای او فرستادیم تا او بازگردد و در نظر وکلای ما نکته مثبت پرونده همین سه نامه است. در دوران ریاستم وکیلی به نام کلود رامونی داشتم و اکنون فدراسیون وکیل را تغییر داده است. با توجه به اینکه وکلای ویلموتس تمام مبلغ قرارداد را می خواهند باید نظر وکیل فدراسیون هم جویا شویم. تضمین بدهیهای ما هشت میلیون در فیفا است. حال میگویید که آیا بدهیها را به عهده میگیرم؟ در ضمن وکیل فدراسیون این بند را به گونه ای تفسیر کرده که به سود ماست. باید برای این بند تفاهم نامه امضا شود که ما هم امضا نکردیم. آنان قصد کلک زدن داشتند و ما اقداماتی انجام دادیم و فریب نخوردیم.
وی گفت: لودیک دلشاد را نمیشناسم اما وکیل قبلی را عوض کردند. شاه منصوری و یک نفر دیگر در وزارت ورزش وکلای داخلی ما هستند و نظرشان درباره این پرونده مثبت است. قرارداد خوب است و این تصورات درخصوص پرونده ویلموتس درست نیست. چون در دعوا هستیم، نمیتوانم بیشتر از این صحبت کنم. اکنون که قرارداد در رسانه ها منتشر شد به ضرر ما و به سود ویلموتس تمام میشود.
رییس سابق فدراسیون فوتبال در واکنش به سخنان پژمانفر و احسان قاضیزاده هاشمی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تبانی، فساد و دلالی در قرارداد ویلموتس عنوان کرد: به پژمانفر علاقهمندم و نظر قاضیزاده هم محترم است. قرارداد را تمامی دستگاههای نظارتی میتوانند ببینند و بخوانند و ما هم باید پاسخ بدهیم و از این موضوع استقبال میکنم. دلالی چیست؟ کسی که واسطه باشد و پولی در این وسط بخورد. به ویلموتس ۲ میلیون یورو پرداخت کردیم. اگر دلالی بود که پول کامل به حساب او واریز نمیشد بنابراین بهره برداری، تبانی و سوء استفادهای در کار نبوده است. دلالی به معنای این است که مبلغ قرارداد ۱.۴ میلیون یورو باشد و مربی ۲.۲ میلیون بگیرد و بخشی از پول را به کسی بدهد. در صورتی که ویلموتس پول را از حساب بگیرد و به کسی بدهد میگوییم دلالی شده است. همچنین پژمان فر حرف درستی زد که بعضی به ویلموتس خط میدهند اما تبانی وجود نداشته است.
وی درخصوص محافظ ویلموتس اظهار کرد: او با خود یک نفر را آورد و خودش پولش را داد و حتی در مصاحبهای عنوان کرد که هیچ کجای دنیا امنتر از ایران نیست؛ بنابر این بادیگاردی هم نداشته است. هنوز میگویم او مربی خوب و قابل قبولی است. همچنین نباید از اکنون ویلموتس را برنده این پرونده بدانیم و به استقبال شکست برویم.
او در پاسخ به این پرسش که در زمان حضورش در فدراسیون فوتبال سپر رسانهای داشته و اکنون که نقد میشود تحمل آن را ندارد، گفت: چنانچه منظور شما از سپر رسانهای فردوسیپور است، وی انتقادهای منصفانه زیادی از من کرده است و کسی به او خط نمی داد.
تاج ادامه داد: ویلموتس درخواست کامل قراردادش را به دلیل زیر سوال رفتن اعتبارش و اضافه شدن بند ۳ ماه غرامت برای فسخ قرارداد داشت. همچنین به او گفتیم که مالیات او را میدهیم. اگر در ایران تبلیغات گرفت این پول را تقسیم میکردیم و مالیات از این محل پرداخت میشد. مالیات کیروش را هم ما میدادیم، اما از تبلیغات او چیزی به فدراسیون فوتبال نمیرسید.
وی در خصوص اساسنامه فدراسیون نیز خاطرنشان کرد: اساسنامه یکبار به دولت برده شد و قرار بود سال گذشته بنا به سخنان داورزنی به تصویب دولت برسد که نشد. باید الزامات کشور و فیفا در اساسنامه دیده شود و فیفا براین باور است که دولتها میتوانند به فوتبال کمک کنند. درآمدی نداریم، اما مستقل بودن فوتبال باید انجام شود. دولت هم دنبال دخالت نیست. وزیر ورزش گفت با مطرح شدن بحث تعلیق نام او از اساسنامه حذف شود. همچنین پیش از بیماری، اساسنامهای را با فیفا نهایی کردیم که آنها میپرسند که چرا آن اساسنامه نهایی نشده است. اینفانتینیو هم گرچه در زمان اجرای قانون بازنشستگی به ایران آمد اما هدف او ورود زنان به ورزشگاه و کارهای دیگر بود. او برای درخطر بودن بازنشستگیام به ایران نیامده است. بر طبق اساسنامه باید در ۶۵ سالگی بازنشست شوم. همچنین اینکه میگویید با سفارش و هماهنگی من مصاحبهای با اینفانتینیو انجام شد، تهمت است و دوستان برنامه نود میخواستند با او مصاحبه کنند. آنان ۳۰ سوال پرسیدند که یکی از آنها درباره بازنشستگی بود. قسم میخورم که من مصاحبه را هماهنگ نکردم.
نظر شما