دکتر محمدجعفر صادقی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: روزانه بطور میانگین ۳۰۰ مورد آزمایش سرپایی حلق و بینی از موارد مشکوک به کرونا در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراجعان گرفته میشود.
وی ادامه داد: پیشتر بطور میانگین نتیجه آزمایش کرونای ۱۰ تا ۱۲ درصد مراجعان سرپایی به مراکز بهداشتی در حوزه جغرافیایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی مثبت اعلام میشد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هماینک در مرحله جدید شیوع بیماری کرونا بطور سرپایی شاهد افزایش مبتلایان به این بیماری ویروسی در خراسان رضوی هستیم و این در حالی است که آمار بستری بیماران کرونایی تغییر چندانی نداشته است.
وی افزود: ۳۴ مرکز خدمات جامع سلامت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هماینک آزمایش کرونا را برای مراجعان دارای علامتهای مشکوک مانند تب، سرفه و عطسه اجرا میکنند.
دکتر صادقی ادامه داد: اگر آزمایش کرونای فردی مثبت اعلام شود اطرافیان وی نیز تحت بررسی قرار میگیرند و افراد مشکوک تا ۱۴ روز باید قرنطینه شوند تا مراقبتهای لازم درمانی را دریافت کنند.
وی تاکید کرد: اکثریت متقاضیان آزمایش سرپایی کرونا حال عمومی خوبی دارند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که پس از آزمایش کرونا نیاز به اقدامات درمانی تخصصیتر و بستری در بیمارستان داشته باشند نیز به کلینیکهای سطح دوم و یا بیمارستانهای اختصاصی اعزام میشوند.
وی افزود: شهروندان دارای علائم مشکوک به کرونا میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشتی ظرف ۱۶ ساعت از نتیجه ابتلا یا عدم ابتلای خود و خانوادهشان به این بیماری آگاه شده و در صورت نیاز، به سرعت تحت مراقبتهای پزشکی بالینی لازم قرار گیرند.
۷۵ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۷۵ هزار و ۹۲۷ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان هشت هزار و ۴۲۵ را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۱۳۸ هزار و ۴۵۷ نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافتهاند.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان هفت میلیون و ۳۲۳ هزار و ۹۱۸ نفر را بیمار کرده و جان ۴۱۳ هزار و ۷۳۳ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است. سه میلیون و ۶۰۵ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با دو میلیون و ۴۵ هزار و ۵۴۹ بیمار کرونا و ۱۱۴ هزار و ۱۴۸ قربانی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، روسیه، اسپانیا و انگلیس قرار گرفتهاند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری ویروسی کرونا جایگاه دهم را در جهان دارد.
نظر شما