وزارت ورزش و جوانان در راستای توزیع عادلانه و توجه یکسان به ورزش و همچنین افزایش فعالیت جسمی به منظور ایجاد نشاط و شادابی در بین این قشر مهم، جشنواره جام خوشهچین را در بین روستاییان سراسر کشور در سال ۱۳۹۷ برگزار کرد، جشنوارهای که هم ورزشهای حرفهای و هم بازیهای بومی و محلی روستاییان را در برمیگرفت.
این جشنواره در ۲ بخش زنان و مردان با حضور ورزشکاران روستایی استانهای مختلف در پنج مرحله برگزار و مرحله نهایی و کشوری آن نیز در دهه فجر سال ۱۳۹۸برگزار شد.
در بخش اول این جشنواره مسابقات بهصورت محلی و در ادامه بهصورت استانی برگزار شد. مرحله نهایی جشنواره نیز در سطح گسترده آن یعنی ملی بود که بیش از یکمیلیون و ۵۰۰ هزار نفر در آن شرکت کرد. بنا به گفته «رضا حجتی» مدیرکل دفتر توسعه ورزش روستایی ایده برگزاری این تورنمنت بزرگ توسط «مسعود سلطانیفر» وزیر ورزش و جوانان ارائه و با پشتیبانی مالی و اداری شخص وزیر به سرانجام رسید.
جام خوشهچین برای نخستین بار در پنج رشته فوتبال، والیبال و طنابکشی (تیمی)، دوومیدانی، چوب کشی و هفتسنگ مهارتی (انفرادی) در بخش زنان و مردان در۳۱ استان برگزار شد که سطح برگزاری مسابقات راضیکننده بود. بنا به اعلام مسوولان برگزاری این مسابقات بعد انگیزشی این تورنمنت بر بعد قهرمانی آن چربش دارد. به عبارتی این جام فرصتی را برای روستاییان سراسر کشور ایجاد کرد تا خود را در رشتههای سنتی – بومی و کلاسیک مطرح کنند که البته در توسعه ورزش در بین روستاییان بسیار تأثیرگذار بود.
بنا به گفته «عبدالحمید احمدی» معاون وزیر ورزش و جوانان بیش این جشنواره بزرگ ورزشی با مشارکت بیش از یکمیلیون و پانصد هزارنفری جامعه روستایی برگزارشده است.
شیوه مشارکت و همچنین اشتیاق روستاییان برای حضور در این المپیاد ورزشی نشان از آن داشت که جام خوشهچین فرصت مناسبی برای کشف استعدادهای ورزشی روستائیان است و برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی با برگزاری جشنوارهای به وسعت ایرانزمین، بهطور ویژه به ورزش روستائیان و عشایر پرداختهشده است.
وزارت ورزش و جوانان با همکاری فدراسیونهای مختلف برای برگزاری این جشنواره در سطح مناطق روستایی مبلغی بیش از پنج میلیارد تومان را در سطح روستا، شهرستان، استان، منطقه و کشور هزینه کردند.
به نظر میرسد که توجه به تحرک و نشاط روستاییان یکی از مهمترین اهداف بلند وزارت ورزش است که آغاز آن با احداث خانههای ورزشی روستایی و ادامه با برگزاری جام خوشهچین هست جامی که تعریف از روستا را از بعد سنتی آن خارج و نخبگان ۲۷ درصد از جمعیت کشور دیگر حسرت روزهایی را نخواهند خورد که به خاطر کمبود امکانات ترک دیار کرده و به محیط شهری پناه ببرند.
جام خوشهچین هر چند که تنها یک مرحله از آن برگزارشده است اما قابلیت تبدیلشدن به مزرعه بزرگ برای توسعه استعدادهای ورزشی مناطق روستایی دارد. این جام بهعنوان یادگار وزارت ورزش دولت دوازدهم اگر در سالهای آینده نیز ادامه پیدا کند بدون شک زمینه را برای توسعه ورزش قهرمانی و بومی در مناطق مختلف روستا فراهم خواهد کرد.
نظر شما