۲ دستگاه نمونه‌گیری حوزه درمانی در کرمانشاه تولید شد
عکس آرشیوی است

کرمانشاه - ایرنا- مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از تولید سواب نمونه‌گیری و دستگاه ویدیو لارینگوسکوپ برای اولین بار در کشور در استان کرمانشاه تحت حمایت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و پارک علم و فناوری استان خبر داد.

دکتر «تورج شیرزادیان» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: تولید کننده داخلی سواب‌های انتقال و نمونه‌برداری برای بیماری کرونا در کشور وجود ندارد اما یکی از فناوران پارک علم و فناوری کرمانشاه با مشارکت علمی و اجرایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و زیر نظر مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه برای اولین بار در کشور موفق به تولید سواب نمونه‌گیری پلیمری شده است.

او با بیان اینکه دسترسی به تعداد بالای سواب‌های نمونه گیری Nasopharyngeal از مهمترین چالش‌های هر یک از کشورهای درگیر این پاندمی در دنیاست، گفت: نمونه‌ها با تکنیک پرینت سه بعدی ساخته شده و کشورهای مختلفی مانند آمریکا، اسپانیا و کانادا از این تکنیک برای تولید سواپ استفاده می‌کنند.

وی اظهار داشت: نمونه تولید شده قابل رقابت با نمونه‌های خارجی و بسیار مشابه همین نمونه هاست و تمامی مشخصات این نمونه ها را داراست. 

مدیر نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طراحی منحصر به فرد، انعطاف پذیری بالا، عدم اثر بر روی RNA و تداخل با PCR و سازگار بودن مواد اولیه آن با بدن را از دیگر از مزایای این دستگاه نسبت به نمونه های موجود در دنیا دانست و گفت: این دستگاه همچنین قابلیت تحمل توسط فرد نمونه‌گیری شونده را بالا برده و موجب سهولت کار نمونه گیری می شود.

شیرزادیان افزود: پس از انجام تست‌های اولیه، عملکرد این سواپ های تولید شده در نمونه برداری از موارد مشکوک به کرونا ویروس در بیمارستان فارابی کرمانشاه و آزمایشگاه مرکزی (زیر نظر جناب آقای دکتر رضوانی) بررسی و با نمونه های خارجی کاملا تطابق داشت.

او گفت: این نمونه تولیدی با پیگیری‌های معاونت غذا و دارو و مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه، در تاریخ  ۱۰ خرداد ۹۹ برای اولین بار در کشور موفق به دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گردید و بزودی به تولید انبوه خواهد رسید.

وی اضافه کرد: محصول دیگر تولید شده در استان و آن هم برای نخستین بار در کشور دستگاه ویدیو لارنگوسکوپ با تکنولوژی و دانش فنی داخلی است.

او توضیح داد: «شرکت نورسا دایان درمان» به عنوان یک شرکت دانش بنیان زیر نظر پارک علم و فناوری استان و مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه، اولین تولید کننده دستگاه ویدیو لارنگوسکوپ در کشور است که پس از انجام تست‌های آزمایشگاهی و بالینی در تاریخ ۱۲خرداد ۹۹ مفتخر به دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت شده است.

وی اضافه کرد: طبق بررسی‌های انجام شده و تأیید پزشکان، دستگاه ویدیو لارنگوسکوپ علاوه بر کاربردهای تخصصی و تعریف شده کمک شایانی در رابطه با بیماران کرونایی در سطح کشور داشته است. 

او اظهار امیدواری کرد با تکیه و اعتماد به توانمندی‌های بومی و استانی شاهد بروز و ظهور شرکت‌ها و افراد خلاق و دلسوز در استان در تمام حوزه‌ها به خصوص در عرصه سلامت باشیم که این مهم دستاوردهای عظیمی را برای استان و کشور در پی خواهد داشت، همچنانکه طریق پیشرفت بسیاری از کشورهای توسعه یافته از همین مسیر بوده است. 

وی ادامه داد: با اتکاء به این ظرفیت‌های بومی خوشبختانه در تولید محصولاتی همچون ماسکN۹۵ ، انواع لباس‌های حفاظتی در مقابل ویروس کرونا، شیلدهای محافظ صورت و سایر اقلام در استان به خودکفایی رسیده و هیچ نیازی به خارج از استان احساس نگردیده است.

 سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا روز ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۱۱ مورد بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۷۷ هزار و ۹۳۸ نفر رسید.

دکتر لاری افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۵۰۶ نفر رسید.

او گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۴۰ هزار و ۵۹۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و تا کنون یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۳۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha