۲۳ خرداد ۱۳۹۹، ۹:۳۱
کد خبر: 83818197
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تاجران کاه و کوه مشکلات عشایر

۲۳ خرداد ۱۳۹۹، ۹:۳۱
کد خبر: 83818197
تاجران کاه و کوه مشکلات عشایر

کرمانشاه- ایرنا- جمعی از عشایر کرمانشاه در نامه‌ای نسبت به تجارت پس‌چر مزارع و برداشت یک شبه کاه و کلش توسط عده‌ای سودجو شاکی هستند و دست به دامان مقامات استانی شده‌اند؛ موضوعی که مدیرکل عشایر استان نیز آن را تایید می‌کند و می‌گوید که چند سالی است که با این معضل دست به گریبانیم.

عشایر ایل ذوله در این نامه به استاندار، مدیر جهاد کشاورزی و مدیرکل امور عشایری استان نوشته اند: ما دامداران ایل ذوله سالهاست که از پس چر مزارع مناطق «خالصه» و «میان دربند» استفاده می کنیم؛ اما اکنون افرادی خارج از استان علوفه ها را خریداری و جمع آوری می کنند و زندگی را برای ما سخت کرده اند.

بهزاد محمدی مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا این موضوع را اتفاق جدیدی ندانست و به گفته او چند سالی است که افرادی خارج از استان بعد از فصل برداشت، با پرداخت قیمت بالاتر کاه و کلش مزارع را یک شبه جمع آوری و بسته بندی می کنند.

آنچنان که وی گفت: این موضوع در کل مزارع استان اتفاق می افتد و به معضل جدی برای عشایر تبدیل شده است.

با اینکه به ظاهر اتفاق غیرقانونی رخ نداده است، اما نمی شود منکر تبعات منفی این ماجرا برای عشایر استان شد چرا که به گفته محمدی عشایر با اینکه حدود چهار درصد جمعیت استان را دارند اما ۳۰ درصد نیاز پروتئینی این استان را تامین می کنند.

پاکسازی مزارع در کوتاه مدت و آماده شدن برای کشت بعدی و نیز پرداخت پول بیشتر، ۲ عامل اصلی رغبت کشاورزان استان برای تن دادن به این تجارت است؛ در حالی که مزارع باید مدت زمان طولانی تری در اختیار عشایر قرار بگیرد و دام ها تا پاییز به پس چر مزارع وابسته هستند.

اما کشاورزان باید آگاه باشند که استفاده دام عشایر از پس چر مزارع و پراکنده شدن کود حیوانی در زمین یک چرخه طبیعی برای غنی شدن خاک است.

مدیرکل عشایر کرمانشاه نیز با تایید این مطلب تاکید کرد که باید در سطوح بالاتر و حتی ملی نسبت به این موضوع تصمیم گیری شود به این صورت که یا یارانه برای افزایش قدرت خرید پس چر مزارع به عشایر اختصاص پیدا کند و یا اجازه خروج کاه و کلش از استان داده نشود.

عشایر استان کرمانشاه

استان کرمانشاه ۱۴ هزار خانوار عشایر با جمعیتی بالغ بر ۸۰ هزار نفر در قالب ۱۴ ایل دارد که ۱.۵ میلیون واحد دامی در اختیار دارند.

تولید سالیانه گوشت قرمز عشایر استان کرمانشاه ۱۳ هزار تن است و بیش از ۲۷ هزار تن نیز شیر و فرآورده های لبنی تولید می کنند.

این جمعیت سخت کوش همچنین سالیانه هزار و ۷۰۰ تن کرک و پشم و نیز ۹۰۰ تن روغن حیوانی با کیفیت که در کشور به عنوان یک برند شناخته شده است؛ تولید می کنند.

کیفیت برتر روغن حیوانی استان کرمانشاه آنچنان مهم است که پژوهشگران دانشگاه رازی استان را بر آن داشته است تا تحقیقات علمی در خصوص مزایا و برتری های این روغن نسبت به سایر مناطق کشور انجام بدهند.

محمدی مدیرکل عشایر استان کرمانشاه نیز می گوید طعم و عطر برتر روغن حیوانی کرمانشاه از دیرباز از آن یک برند ساخته است اما این پژوهش ها در راستای اثبات علمی آن از نظر ارزش اقتصادی بالاتر نسبت به سایر مناطق کشور است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.

اخبار مرتبط