سید رضا موسوی مشکینی روز پنجشنبه در نشست صمیمی کارشناسان و فعالان زیست محیطی با استاندار قم گفت: در راستای تأمین امنیت و سلامت عمومی جامعه، بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی با متخلفان در حوزههای انسانی و طبیعی به شدت برخورد خواهد شد.
صرم روستایی از توابع بخش کهک است که در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر قم قرارگرفته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای ۲ هزار و ۲۶۲ تن جمعیت است.
وی با اشاره به کمبود شدید اعتبارات و نیروی انسانی در این اداره کل، خاطرنشان کرد: استان قم ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی، یک منطقه حفاظت شده، چهار منطقه شکار ممنوع و شش تالاب دارد، اما محیط زیست قم با ۵۵ کارمند و محیط بان که یک سوم چارت مصوب سازمانی است، وظایف شبانه روزی خود را به خوبی انجام میدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه در سال گذشته ۷۶۵ استعلام بهره برداری و تأسیس انجام شده که فقط با ۵۱ مورد از آنها مخالفت شدهاست، اظهار داشت: بررسی و تأیید ۵ مورد ارزیابی زیست محیطی طرح های توسعه ای شهرکها و نواحی صنعتی از دیگر اقداماتی است که در سال ۹۸ انجام شدهاست.
وی با اشاره به تصویب تالاب مره به عنوان منطقه شکار ممنوع و تمدید ممنوعیت شکار در مناطق کهک، کهندان و حوض سلطان، تصریح کرد: با وجود مصوبات گذشته، اما همچنان بخش قابل توجهی از حقابه زیست محیطی تالاب ها و رودخانه های استان قم تأمین نمیشود و روند مقابله با کانونهای گرد و غبار را مختل کردهاست.
موسوی روند توسعه و استقرار واحدهای صنعتی درقم را دارای اشکالاتی دانست و گفت: مکان استقرار و نوع فعالیت واحدهای صنعتی در استان باید در کارگروه آمایش مورد توجه جدی قرار گرفته و به ویژه واحدهای آلاینده صنعتی در پیرامون شهر قم باید هرچه سریعتر به شهرک ها و نواحی صنعتی منتقل شوند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود یک هزار و ۳۰۰ بازدید از واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی انجام گرفته که منجر به صدور ۳۲۸ اخطاریه شده است، گفت: هوای شهر قم در سال گذشته ۲۹۲ روز پاک و سالم، ۴۹ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۲۴ روز ناسالم برای عموم مردم بودهاست، البته اعلام تعطیلی مدارس و ادارات بر اساس چندین معیار بهداشتی و زیست محیطی انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با بیان اینکه در حال حاضر دو ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر قم فعال بوده و در سال جاری یک ایستگاه مجددا راه اندازی و یک ایستگاه دیگر احداث می شود، خاطرنشان کرد: تعیین مکان پسماندهای ویژه و صنعتی، ساماندهی پسماندهای دامداری ها و واحدهای ضایعاتی و تجهیز ۳۰ واحد صنعتی به سیستم های کاهش آلودگی هوا از دیگر اقدامات در این حوزه است.
وی در پایان با اشاره به برگزاری دوره های متعدد آموزشی برای دانش آموزان و فرهنگیان، مسئولان HSE واحدهای صنعتی، رابطین مدیریت سبز دستگاههای اجرایی و اقشار مختلف مردم، گفت: در سال ۹۸ مطالعه پژوهشی گرد و غبار در استان قم با استفاده از سیستم سنجش از راه دور انجام شده است که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
۱۷ الی ۲۳ خردادماه به عنوان «هفته ملی محیط زیست» نامگذاری شدهاست.
نظر شما