سردار نصرالله فتحیان روز پنجشنبه طی گفت و گو با خبرنگاران در مشهد افزود: تا قبل از خرداد ماه معدل رعایت عمومی اصول بهداشتی برای کاهش ابتلا به بیماری واگیر کرونا بسیار خوب و مورد قبول بود اما با رهاسازیها و کاهش محدودیتها میزان احساس خطر عمومی از این بیماری از ۹۰ درصد به حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: بیماری کرونا همه حکومتها، تمدنها، نظام سلامت، اقتصاد، اجتماع و همه جوانب زندگی را در محک آزمایش گذاشته و در این مدت اتفاقات عجیبی افتاده که کشور اسلامی ایران در مقایسه نسبی با سایر کشورها از وضعیت مناسبتری برخوردار است.
رییس ستاد قرارگاه مبارزه با کرونا در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: رفتار مردم تا یک ماه پیش خیلی بهتر بود اما در یک ماه اخیر میزان همکاریها کمتر شده که در این زمینه مردم مقصر نیستند.
وی افزود: در سه ماه اول معدل همکاری همگانی بسیار بالا بود، بیش از ۸۵ درصد مردم اصول بهداشتی در زمینه پیشگیری از کرونا را رعایت میکردند و تهیه بسیاری از ملزومات از جمله ماسک را گروههای مردم نهاد تهیه کردند.
سردار فتحیان ادامه داد: در مبارزه با ویروس منحوس کرونا در پنج شاخص عمده توفیقات بزرگی داشتیم که مهمترین آن قدرت رهبری و فرماندهی است و قابل مقایسه با هیچ جای دنیا نیست، رهبر معظم انقلاب با تدابیر خردمندانه متکی به توصیه های کارشناسی پزشکی، دستور تعطیلی زیارتگاهها و حرمها را صادر کردند و در این زمینه به قدری مقید هستند که چهار ماه است نوههای خود را ندیدهاند.
وی گفت: دومین نقطه قدرت ایران اسلامی در این زمینه، بکارگیری و مشارکت قدرت مردمی است، مردم ایران بسیار با هوش و انضباط پذیر هستند بسیار خوب عمل کردند و نمونه بارز آن شرکت نکردن عموم مردم ایران در مراسم سیزده بدر است.
رییس ستاد قرارگاه مبارزه با کرونا در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: سومین نقطه قوت، قدرت نظام سلامت است که با تمام امکانات زیرمجموعه یکپارچه و منسجم در مبارزه با این بیماری وارد عمل شد و کارنامه درخشانی در این زمینه خلق کرد و شاخص چهارم، مشارکت تمام قد نیروهای مسلح است که با تمام امکانات پزشکی بهداشتی و درمانی و پژوهشی پشت سر نظام سلامت قرار گرفتند بطوریکه تا پایان اردیبهشت ماه ۳۶ هزار تخت نقاهتگاهی ایجاد کردیم، که از این تعداد ۲۵ هزار تخت سهم نیروهای مسلح و ۱۱ هزار تخت سهم بخش خصوصی بوده است.
وی ادامه داد: از تختهای بیمارستانهای نیروهای مسلح نیز ۷۰ درصد در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت و ۶۰ هزار عدد از ۱۰۰ هزار ماسک N۹۵ نیاز روزانه توسط نیروهای مسلح و بقیه توسط شرکتهای دانش بینان تامین شد. مساجد و نیروهای مردمی نیز تامین بخشی از ملزومات پزشکی را بر عهده گرفتند.
فتحیان گفت: شاخص پنجم، بسیج بود که با کمک ۵۰۰ هزار بسیجی ۷۲ میلیون ایرانی غربالگری شدند، بسیج نسخه شفابخش همه مشکلات است، بیش از هزار تیم ۳۶ نفره جهادی راهاندازی شد که امورات بیماران کرونایی را انجام داد و علاوه بر آنها به میدان آمدن قدرت رسانهها بویژه رسانه ملی از دیگر شاخصههای توفیق بود و امروز میانگین دانش مردم ایران نسبت به دنیا بسیار بالاتر است.
وی افزود: در سه هفته اخیر میزان ابتلا به بیماری کرونا افزایش یافته و استانهای خوزستان، بوشهر و جنوب سیستان و بلوچستان که دیرتر مورد سرایت قرار گرفتند اکنون در حالت اوج ابتلا قرار دارند.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل موسسه خیریه امدادگران عاشورا در بخش دیگری از سخنان خود افزود: این نهاد مردمی ۱۸ ساله با هدف حمایت از بیماران سرطانی و صعب العلاج بیش از ۵۰ شعبه در سراسر کشور دارد، ۲۰ هزار نفر از خیران شامل اقشار مختلف مردم از جمله پزشکان عضو این نهاد هستند و کمک به هشت هزار تا ۱۰ هزار بیمار سرطانی و صعب العلاج از جمله هدفگذاری سالانه این نهاد خیریه است و برای امسال ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه در این زمینه مد نظر است.
سردار فتحیان ادامه داد: امسال در طرح کمک مومنانه توزیع ۱۰۰ هزار سبد بین ۶۰ هزار خانوار زیرپوشش هدفگذاری شده که از این تعداد تاکنون ۳۵ هزار سبد به ارزش حدود ۱۰ میلیارد تومان تحویل شده است.
نظر شما