به گزارش روز پنجشنبه ستاد توسعه فناوری نانو، با شیوع ویروس کرونا و افزایش ناگهانی نیاز بازار به مواد ضدعفونیکننده، در مدت کوتاهی تقاضا برای این محصول در کشور افزایش یافت و با توجه به محدودیتهای تولید و همچنین کمیاب شدن الکل در بازار، ضدعفونیکنندههای نانو توانستند به ایجاد تعادل در بازار کمک کنند.
وحید اروجپور، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فردای سروش ایرانیان در این خصوص میگوید: سابقه فعالیت در حوزه مواد پاککننده به سال ۱۳۹۴ بازمیگردد که ما نوعی ژل پاککننده برای مصارف خانگی تولید میکردیم. با شیوع ویروس کرونا و با توجه به سابقه و تجربه شرکت فردای سروش ایرانیان در بخش پاککنندهها تصمیم گرفتیم که از مواد نانو برای تولید ضدعفونیکننده استفاده کنیم. از این رو با انجام یک پروژه تحقیق و توسعه فرمولاسیون ضدعفونیکننده بر پایه نانوذرات نقره ارائه شد و در ادامه با خرید نانوذرات نقره از یکی از شرکتهای معتبر تولیدکننده داخلی، فرایند تولید با ظرفیت ۲۰ تن ماده ضدعفونیکننده آغاز شد.
مهندس اروجپور از فرایند دریافت مجوز در کشور انتقاد کرد و افزود: با علم به این که بازار به شدت به مواد ضدعفونیکننده نیاز دارد، انتظار میرود که فرایند دریافت مجوز از سازمانها تسریع شود، اما در عمل ما با مسیر طولانی برای اخذ مجوز روبهرو بودیم و حتی مجبور به توقف تولید تا دریافت مجوز نیز شدیم. در حال حاضر گواهی نانومقیاس برای این ضدعفونی کننده دریافت شده و منتظر نشان سیب سلامت هستیم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فردای سروش ایرانیان میگوید: هر چند که در حال حاضر نانوذرات نقره را از تولیدکنندگان داخلی تهیه میکنیم اما برای توسعه کسبوکار به دنبال تولید نانوذرات نقره نیز هستیم تا در ادامه بتوانیم ماده اولیه مورد نیاز برای این ضدعفونیکننده را در داخل شرکت فردای سروش ایرانیان تولید کنیم.
اروجپور از پتانسیلهای صادراتی این ضدعفونیکننده خبر داد و گفت: این محصول موفق به برآوردسازی ملزومات استانداردهای جهانی شده است و قابلیت صادرات نیز دارد که میتواند موجب ورود ارز به کشور نیز شود. در شرایطی که بسیاری از شرکتهای تولیدکننده ضدعفونیکننده به دلیل محدودیت دسترسی به الکل با مشکل مواجه بودند، ما موفق به تولید ۱۵ تا ۲۰ تن ضدعفونیکننده نانو شدیم.
این شرکت با بهرهگیری و استفاده از دانش و مهارت نیروهای متخصص، متعهد و مجرب در راستای توسعه و انتقال فناوری مواد پیشرفته و محصولهای مبتنی بر فناوریهای شیمیایی مورد نیاز کشور تاسیس شده است. با توجه به اقلیم خشک کشور و کمبود آب به ویژه در زمان شروع طرح، این ایده مطرح شد که بتوان محصولهای براقکننده بدنه، لاستیک و داشبورد و شوینده داخلی خودرو بدون استفاده از آب را توسعه داد. پس از فاز مطالعاتی روی محصولهات کشورهایی نظیر آلمان، ایالاتمتحده و ایتالیا نمونههای تحقیقاتی تولید شد. در حال حاضر، پنج محصول تولید انبوه و ۱۹ محصول دیگر وارد فاز نمونهسازی شدهاند.
نظر شما