علی رسولیان پنجشنبه شب در حاشیه امضای این تفاهمنامه با اشاره به ظرفیت بالای خراسان رضوی در حوزه سنگهای قیمتی گفت: فرآوری ۸۵ درصد سنگهای قیمتی کشور در استان خراسان رضوی انجام میشود و ذخایر معدنی استان در این زمینه قابل توجه است همچنین وجود حرم مطهر رضوی به عنوان عامل مهمی برای رونق بازار بخش سنگهای قیمتی است.
وی ادامه داد: حدود ۳۰ میلیون زائر داخلی و بین سه تا چهار میلیون گردشگر خارجی که در طول سال به استان میآیند همگی متقاضی سنگهای قیمتی هستند و ما میتوانیم در کشورهای عربی، همسایه و اروپا به صورت جدی حضور پیدا کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: مشهد شهر جهانی سنگهای قیمتی است و امیدواریم بتوانیم بازارچه سنگهای قیمتی را در این شهر ایجاد و آزمایش، فرآوری و همچنین فروش این سنگها را در یک مجموعه کامل مانند بازارچه گردآوری کنیم.
رسولیان با اشاره به امضای تفاهمنامه بین معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی و ایمیدرو گفت: بنا شد در این زمینه کارگروهی به ریاست معاونت اقتصادی استانداری و دبیری انجمن سنگهای قیمتی در استان تشکیل شود.
وی ادامه داد: ایمیدرو نیز متعهد شد در این زمینه با دستگاهها تعامل لازم را صورت دهد و محل بازارچه و تسهیلات مرتبط با فعالیت بنگاههای این بخش را تامین کند.
او اضافه کرد: بخشی از این تسهیلات هزینه اکتشاف سنگهای قیمتی است که ایمیدرو با کمک دستگاههای اجرایی از جمله شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بخش خصوصی کار اکتشاف آن را انجام خواهد داد.
۳۹ نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در کشور ایران شناسایی شده است که حداقل ۱۵ نوع از این تعداد در خراسان رضوی وجود دارد.
از جمله سنگهای ارزشمند در خراسان رضوی می توان به آکوآمارین، عقیق، انواع کوآرتز، ژاسپر، فیروزه، گارنت و زنولیت اشاره کرد.
شورای جهانی صنایع دستی در سال ۱۳۹۵ مشهد را به مدت یک سال به عنوان شهر جهانی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی انتخاب کرد.
نظر شما