به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین، "وانگ یی" در این نامه که بتازگی برای "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل و "نیکولاس ده ریویر" نماینده فرانسه در سازمان ملل و ریاست دوره ای شورای امنیت نوشته آورده است: چین بر آن است که کلیه مفاد قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت از جمله قسمت مربوط به موضوع تحریم تسلیحاتی باید با دقت به اجرا گذاشته شود.
عضو شورای دولتی چین و وزیر امور خارجه این کشور در این نامه آورده است: توافقنامه برجام در مورد مساله هستهای ایران با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل منطبق است و نتیجه مهم دیپلماسی چند جانبه و عنصر اصلی سیستم منع گسترش سلاح های هسته ای بین المللی به شمار می آید.
او با اشاره به اینکه آمریکا به طور یک جانبه از برجام خارج شده و تحریم های یک جانبه و غیرقانونی علیه ایران را از سر گرفته است که نقض توافقنامه و قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت است از ایالات متحده خواست که از تحریم های یک جانبه و "مدیریت درازدستانه" که هیچ پایه و اساسی در حقوق بین المللی ندارد صرف نظر کند و به مسیر صحیح یعنی پیروی از برجام و قطعنامه شورای امنیت بازگردد و به اتفاق طرف های دیگر، برای حفظ سیستم بین المللی منع گسترش سلاح های هسته ای و صلح و ثبات خاورمیانه تلاش کند.
"وانگ یی" افزود: آمریکا با خروج از برجام، دیگر بخشی از این توافقنامه نیست و حق ندارد از شورای امنیت بخواهد ساز و کار ماشه مبنی بر "ازسرگیری سریع تحریمها" را فعال کند.
وزیر خارجه چین در این نامه خاطرنشان کرد: «حفظ و اجرای برجام تنها راه صحیح برای حل مسئله هسته ای ایران است و اولویت اصلی کنونی، پیروی از اصل «عملیات گام به گام و برابر» و پیش رفتن به سوی ازسرگیری اجرای کامل برجام توسط ایران درکنار تضمین منافع اقتصادی این کشور و برقراری مجدد توازن بین تعهدات و اختیارات برجامی است».
او یاداوری کرد: «چین برای حفظ برجام و قطعنامه شورای امنیت و چندجانبه گرایی و پیش رفتن به سوی حل موضوع هسته ایران به روش سیاسی، با طرفهای مختلف و جامعه بین المللی همکاری خواهد کرد در عین حال، ما همچنین از حقوق و منافع مشروع خود قاطعانه دفاع خواهیم کرد».
در تاریخ ۱۴ ژوئیه سال ۲۰۱۵، ایران با چین، آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و آلمان و اتحادیه اروپا به توافقی جامع درباره مساله هستهای رسید در بیستم همان ماه، شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه شماره ۲۲۳۱ را به منظور تایید این توافقنامه تصویب کرد اما در ماه مه ۲۰۱۸، آمریکا از برجام خارج شد.
اخیراً محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد تأکید کرد که آمریکا از برجام خارج شده و بنابراین، دیگر در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حق اظهار نظر ندارد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز با ارسال نامهای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت، آمریکا را به ایجاد تنش با ایران و نقض برجام و قطعنامه شماره ۲۲۳۱ محکوم کرده است.
انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا نیز بیانیه مشترکی صادر و تأکید کردند که آنها به تلاشهای خود به منظور حفظ برجام ادامه خواهند داد.
نظر شما