محمد فواز روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: تحریم های غذایی و دارویی ملت های مستقل، یک جنایت جنگی تمام عیار است و اگر عدالتی درجهان برقرار بود، آمریکا باید به خاطر این جنایت مجازات شود.
وی بیان کرد: برای آمریکا پس از شکست مزدوران تروریست خود در سوریه، گزینه دیگری غیر از گرسنگی دادن ملت سوریه و تحمیل تحریم های اقتصادی باقی نمانده است.
فواز گفت: البته آمریکا در این جنایت تنها نیست و اتحادیه اروپا را نیز به عنوان شریک جنایت های خود مجبور به تبعیت از این تحریم ها کرده است.
وی اضافه کرد: تحریم های جدید آمریکا نشانه شکست این کشور در جنگ تروریستی برعلیه سوریه است و این تحریم ها را نیز به امید جدایی انداختن میان ملت سوریه و حکومت و رهبری آن اجرا می کند.
نماینده حلب در مجلس سوریه افزود: آمریکا از فهم و درک این موضوع عاجز است که ملتی که دشوارترین سال های جنگ را با امکانات داخلی و اتحاد حول محور رهبران و ارتش خود پشت سر گذاشته به راحتی تسلیم نخواهد شد.
فواز با بیان اینکه قانون قیصر همه راه های تامین احتیاجات ملت از غذا و دارو و غیره را هدف گرفته است، گفت: ما دوستان و هم پیمان های راستینی مانند جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین داریم که هواره در کنار سوریه بوده اند.
وی اضافه کرد: اتحاد ملت حول محور رهبری و ارتش، تاکنون توطئه استعماری غربی ها برای تسلط بر سوریه از طریق نظامی را به شکست کشانده است.
فواز با بیان اینکه، مجازات یک ملت به خاطر ایستادن در کنار رهبران خود برای مقابله با استکبار، نتیجه ای در بر نخواهد داشت، اضافه کرد: دولت سوریه از طریق وزارت خارجه خود درباره این تحریم ها با سازمان ملل متحد و سازمان های بشردوستانه بین المللی نامه نگاری و اعتراض و این جنایت را محکوم کرده است و از آن ها خواسته که این تحریم ها را محکوم کنند ولی با توجه به تسلط آمریکا بر این سازمان ها، امیدی به موضعگیری منصفانه و عادلانه آن ها نیست.
این نماینده مجلس سوریه با اشاره به برخی اعتراضات در مناطقی از سوریه گفت: این اعتراض ها متوجه دشمن تحریم کننده است و سوری ها خواستار مبارزه با این سوداگران از سوی دولت هستند.
فواز در ارتباط با حمایت های ایران از مبارزه سوریه با تروریسم بین الملل نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام خامنه ای نقش مهمی در پایداری و مقاومت ملت سوریه در برابر استکبار جهانی داشته اند و ملت و دولت سوریه قدردان این حمایت ها هستند.
نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر ۲۰۱۹ قانون قیصر را تصویب کردند و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز آن را در بیستم دسامبر ۲۰۱۹ امضا کرد و این قانون از ابتدای ژوئن سال ۲۰۲۰(12 خرداد) اجرایی شد.
این قانون علیه افراد و نهادهای مرتبط با درگیریها در سوریه است و بر اساس آن تحریمهای اضافی و محدودیتهای مالی علیه این کشور اعمال خواهد شد. همچنین افراد و سازمانهای خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت می کنند نیز ممکن است تحت تحریمها قرار بگیرند. این تحریمها علیه کسانی که در تولید نفت به سوریه کمک می کنند و یا نیازهای جنگی و فنی نیروهای این کشور را تامین می کنند و به صورت عمدی به آنها خدمات و معلومات ارائه می کنند نیز اعمال خواهد شد.
در همین حال با توجه به تصویب این قانون از سوی سنای امریکا کشورهای اروپایی نیز به تبعیت از امریکا با این کشور همراهی کرده و با وجود برخورداری از روابط گسترده با سوریه، پیش از بحران در این کشور آن را علیه سوریه اعمال و اجرا می کنند.
دولت سوریه به دنبال این اقدام مغرضانه امریکا که به دنبال شکست تروریست ها پس از ایجاد درگیری های ده ساله گذشته و ناکامی آنان با وجود حمایت های گسترده و همه جانبه صورت می گیرد، اکنون رایزنی ها و اقداماتی را برای مقابله با این قانون امریکا آغاز کرده است.
نظر شما