اسماعیل افشاری شامگاه جمعه در جریان بازدید امام جمعه، استاندار و نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی از عملیات اجرایی سد مشمپا، به بحث مدیریت یکپارچه آب در کشور و استان اشاره کرد و اظهار داشت: احداث سد مشمپا در جهت مهار سیلابهای فصلی همچنین جلوگیری از وقوع خطرات و صدمات جانی و مالی در آینده برای کشاورزان و بهره برداران پایین دست این سد است.
وی یادآورشد: حجم مخزن این سد ۳۵۰ میلیون مترمکعب است و چون این منطقه در مکانی خشک و نیمه خشک واقع شده است، رودخانه قزل اوزن و کنترل سیلابها از مهمترین منابع تامین آب مخزن این سد محسوب می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان، از استاندار و نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی خواست، در راستای اتمام پروژه مهم سد مشمپا که بدهی قابل توجهی به پیمانکار آن یعنی شرکت سپاسد دارد، شرکت آب منطقه ای زنجان را یاری کنند.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای زنجان نیز با تبیین مراحل ساخت و سوابق سد مشمپا، اظهار داشت: مرحله مطالعات شناخت سد در سال ۸۳ تصویب و مطالعات اولیه آن در سال ۸۵ آغاز شد.
پرویز قزلباش گفت: مطالعات مرحله دوم طرح در سال ۸۷ شروع و آغاز عملیات اجرایی تونلها در سال ۸۸ به شرکت زنگان پرشیا واگذار و عملیات اجرایی بدنه سد از سال ۹۲ توسط قرارگاه خاتم الانبیاء گروه سپاسد شروع شده است.
وی، اهداف این پروژه را پس از ابلاغ تخصیص جدید، تامین آب شرب زنجان و ۲۱۹ روستای شهرستان زنجان به میزان حدود ۳۲.۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد.
قزلباش تصریح کرد: تامین کسری آب مورد نیاز صنایع زنجان به میزان حدود ۱۷.۵ میلیون مترمکعب، تامین حقابه های کشاورزی پایین دست به میزان چهار هزار و ۶۰۰ هکتار، تولید ۱۰ مگاوات برق جهت تقویت شبکه برق استان، ایجاد اشتغال بصورت تخصصی تا حداکثریک هزارو۵۰۰ نفر در دوره ساخت پروژه بصورت مستقیم و کمک به افزایش طول عمر تاسیسات آبی پایین دست احداث به واسطه تله اندازی رسوبات حوضه آبریز از دیگر اهداف این طرح است.
وی گفت: به رغم بدهی شرکت آب منطقه ای زنجان به شرکت سپاسد، کارگاههای این شرکت به فعالیت خود ادامه داده و همت بالایی برای اتمام طرح دارند.
قزلباش، به مسائل زیست محیطی سد مشمپا نیز اشاره کرد و افزود: به رغم اخذ مجوز زیست محیطی اولیه، بدلیل بازنگری طرح، اقدامات مورد نیاز از جمله انجام مطالعات بازنگری شده طرح انجام و به دفتر ارزیابی سازمان محیط زیست کشور ارسال و مجوز نهایی پس از بررسی از سوی سازمان محیط زیست صادر شد.
وی گفت: برای سدهای مراش ، بلوبین و ایالو نیز همین روند طی و با مجوز رسمی از سازمان محیط زیست کشور اقدام به آغاز عملیات اجرایی این طرحها شده است.
قزلباش در خصوص کیفیت آب مخزن سد مشمپا نیز گفت: موضوع کیفیت آب سد مشمپا در مرحله اول طی قرارداد مطالعاتی شبیه سازی کیفیت آب مخزن سد مشمپا طی سه سال مطالعه گردید که نتایج آن نشان دهنده عدم وجود مشکل جدی در کیفیت آب سد در زمان بهره برداری جهت استفاده در مصارف مختلف می باشد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای زنجان تصریح کرد: در مرحله دوم بدلیل نگرانی های ناشی از نشت آب شور از گود برداری محل پی سد وهمچنین موضوع کیفیت آب مخزن، مطالعات تکمیلی کیفیت آب زیرزمینی و زمین شناسی مخزن سد در دستور کار شرکت آب منطقه ای قرار گرفت که توسط شرکت مشاور یکم در مراحل نهایی انجام مطالعات است و نتایج بدست آمده تا کنون نشان دهنده نبود مشکل جدی در کیفیت آب سد است.
قزلباش افزود:در افق ۱۴۲۵براساس صورتجلسه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور،زنجان حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب کسری آب خواهد داشت و جبران این آب مگر با احداث سدهای مراش، مشمپا و بلوبین امکان پذیر نخواهد بود.
استاندار زنجان نیز در این بازدید، با قدردانی از زحمات پیمانکار، مشاور و کارفرمای طرح سد مخزنی مشمپا، اظهار داشت: سال گذشته طبق بازدیدی که از این سد داشتیم، بنا شد مشکلات سد مشمپا به ستاد وزارت نیرو ابلاغ شود که استانداری نیز آن را به وزیر نیرو انعکاس داد.
فتح الله حقیقی افزود: دکتر اردکانیان در بازدیدی که از طرحهای منابع آبی استان داشت، در جریان امور قرار گرفت و بنا شده طرحهای نیمه تمام تا پایان دولت دوازدهم با اولویت به اتمام برسند.
وی تصریح کرد:همه تلاش خود و عوامل اجرایی استان را در راستای اتمام پروژه سد مشمپا به کار خواهم گرفت تا غرب استان زنجان در آینده با مشکل کمبود آب مواجه نشود.
نظر شما