یدالله خرم نژاد روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روزجهانی مبارزه با کار کودکان افزود: این قشر علاوه براینکه خود در معرض آسیب این بیماری قرار میگیرند، با توجه به مسری بودن شدید ویروس تهدیدی برای انتقال و تسری به جامعه است.
وی اظهارداشت: این قشر درحالیکه روز خود را در اماکن عمومی و خیابانها به شب میرسانند، نه تنها ماسک و دستکش استفاده نمیکنند بلکه حتی از راههای پیشگیری از کرونا اطلاعات درستی ندارند.
مسئول اورژانس اجتماعی بهزیستی گناوه گفت: سهلانگاری و جدی نگرفتن این بیماری و یا ضعف توان مالی این قشر برای تهیه لوازم بهداشتی و مراقبتی و پیشگیرانه مثل تهیه ماسک و دستکش براحتی میتوانند این ویروس را در خانواده و جامعه منتشر کنند.
خرم نژاد افزود: ابتلای کودکان کار به کرونا و اهمیت خودداری از حضور در اماکن عمومی برای جلوگیری از شیوع آن، باید جدی گرفته شود.
وی بیان کرد: کودکان کار و خیابانی بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و آنها میتوانند به عنوان ناقل، سایر اعضای خانواده را نیز مبتلا کنند و در گام بعدی، حضور بیمحافظ آنها در جامعه برای دیگر افراد نیز خطرآفرین است.
مسئول اورژانس اجتماعی بهزیستی گناوه گفت: باتوجه به اینکه در شرایط عادی، بهداشت زندگی کودکان کار خوب نیست و بیش از همه در معرض بیماری از جمله کرونا و به مخزن متحرک انواع ویروسها تبدیل میشوند، برای حفظ سلامتی و نجات آنان نیاز به یک برنامهریزی اساسی و همکاری تمامی نهادهای مسئول است.
وی ادامه داد: بهزیستی طبق قانون هیچ مرکزی برای نگهداری از این کودکان ندارد مگر اینکه آنان بی سرپرست یا بدسرپرست باشند و برای حل این موضوع نیاز ضروری به چاره اندیشی دیگر دستگاه های مرتبط در این حوزه است.
خرم نژاد بیان کرد: در بحث کودکان کار و خیابانی همه بهزیستی را مقصر میدانند که نظری اشتباه است زیرا که این نهاد به تنهایی نمیتواند با این پدیده درحال رشد مقابله کند.
وی با اشاره به اینکه کمکهای مردم به این قشر آسیب پذیر از روی ترحم باعث افزوده شدن تعداد آنها است، گفت: در این ارتباط باید فرهنگ سازی بدین صورت شود که مردم کمکهای خود را به جای ارایه به آنان، از طریق موسسههای خیریه به دست نیازمندان برسانند.
خرم نژاد اظهار داشت: درآمد ناچیز کودکان کار آنچنان کم است که حتی برای رفع نیازهای ابتدایی زندگی کفاف خرج آنها را نمیدهد.
وی ادامه داد: جامعه امروزی تنها کودکان خیابانی را کودک کار محسوب میکند، در صورتی که بسیاری از کودکان کار خارج از خیابانها مشغول به کار هستند و به چشم نمیآیند.
خرم نژاد گفت: کودکان کار کودکانی هستند که به دلایل مشکلات اقتصادی، بیماری والدین از جمله اعتیاد و درگیری خانواده با آسیبهای اجتماعی مواجه و برای تامین امورات زندگی خود و خانواده مجبور به کار کردن هستند.
مسئول اورژانس اجتماعی بهزیستی گناوه بیان کرد: این کودکان ساعاتی از عمر مفیدخود را به کار کردن میگذرانند که بسیاری از آنها کمک خرج خانواده و برخی دیگر خود به تنهایی عهدهدار مخارج خانواده هستند.
وی اظهارداشت: کودکان خیابانی متعلق به خانوادههای فقیری هستند که شرایط نامساعد زندگی، مشکلات متعددی را برای آنها ایجاد کرده و وقت روزانه خود را به جای گذراندن در مدرسه، خانواده، بازی با همسالان خود و تفریح، به کار کردن در موقعیتها و مکانهایی که مناسب سن و روحیه آنها نمیباشد سپری میکنند.
مسئول اورژانس اجتماعی بهزیستی گناوه عوامل مختلف اقتصادی نظیر شیوع بالای بیکاری، فقر، بیعدالتی، فاصله زیاد طبقاتی، مشاغل کم درآمد پدران ، عوامل اجتماعی شامل ازدیاد جمعیت، مهاجرت از روستاها به شهر، کمبود قوانین حمایتی از کودکان و عوامل خانوادگی نظیر خانواده های پرتنش، فوت یا جدایی والدین، اعتیاد در خانواده را در شکلگیری پدیده کودکان خیابانی و کودکان کار تاثیرگذار دانست.
وی اضافه کرد: فقر مالی و فرهنگی مهمترین دلیل و سایر عوامل اجتماعی و خانوادگی از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار در به وجود آمدن پدیده کودکان کار و خیابانی است.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر واقع است.
نظر شما