نقاشیهای «حیدر علی» در حمایت از معترضان به نژادپرستی در آمریکا، با استقبال رسانههای چاپی و الکترونیکی پاکستان همراه شد. وی شعار «عدل، برابری و عدالت» و هشتگ #BlackLivesMatter جان سیاهان ارزشمند است، را به تصویر کشید.
حیدر علی یکی از بهترین هنرمندان نقاشی کامیون و اتوبوس در پاکستان است. او حتی هنرش را در جشنواره جاده ابریشم در موزه اسمیتسون به نمایش گذاشت. این نقاش پاکستانی کارش را از ۱۲ سالگی و در کنار پدرش آغاز کرد و اینک پس از ۱۸ سال چهره دیگری از این هنر محبوب را در کارگاهش در کراچی ارائه داده است.
وی این روزها تصویر جورج فلوید روی دیوارها نقاشی کرده و نظر خود را چنین بیان میکند: نژادپرستی یک بیماری همه گیر در جهان است. اگرچه رنگ پوست ما سیاه است اما قلب های بزرگی داریم.
به عقیده حیدر علی، این جهان فقط به افراد سفید پوست یا سیاه پوست تعلق ندارد بلکه متعلق به تمام کسانی است که دارای قلب بزرگی هستند.
وی که برای نقاشی تصویر جورج فلوید از رنگ سیاه برای پشت زمینه استفاده کرد، در گفت وگو با رسانهها دلیل آن را چنین گفت: سیاه یک رنگ اساسی در جهان است، رنگ سیاه در آسمان است که ما را قادر میسازد تا ستارگان را مشاهده کنیم بنابراین هر هنرمند در جهان اهمیت و زیبایی رنگ سیاه را درک میکند.
این نقاش پاکستانی تاکید کرد: خداوند متعال همه انسانها را برابر آفریده است و دین مبین اسلام نیز هر نوع تبعیض و نژادپرستی را نفی میکند. ما دعا میکنیم که دنیا با صدای رساتر از قربانیان نژادپرستی حمایت کند.
وی گفت: قتل جورج فلوید یک عمل وحشیانه بود و باعث میشود تا من به عنوان یک مسلمانان بیشتر به وضعیت سایر مسلمانان در فلسطین، کشمیر، میانمار و مناطق دیگر جهان که زندگی میکنند فکر کنم و با خودم بگویم که آنان چگونه زندگی خود را زیر سایه تعصب، بیعدالتی، شکنجه و نژادپرستی سپری میکنند.
به گزارش ایرنا، بدنبال کشته شدن فلوید بدست درک شاوین افسر پلیس آمریکا در شهر مینیاپولیس که ۲۶ ماه مه (۶ خردادماه) رخ داد، آمریکا و بسیاری از کشورهای جهان شاهد تظاهرات در اعتراض به نژادپرستی و خشونت پلیس بوده است.
فلوید در حالی که پلیس سفیدپوست شهر مینیاپولیس ایالت مینهسوتا آمریکا زانوی خود را بر گلوی او گذاشته بود، فریاد میزد «زانویت را بردار، نمیتوانم نفس بکشم» به قتل رسید. در پی مرگ وی، موجی از اعتراضهای گسترده این کشور و سراسر جهان را فراگرفت.
نظر شما