مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی در این مراسم گفت: باید علت پدیده کودکان کار و خیابانی را پیدا کنیم و به آنها بپردازیم. بخش اعظم علتها فقر اقتصادی است و کودکان مجبور میشوند به جای کودکی کردن و بهرهمندی از فرآیند کودکی برای رشد و تقویت آموزشی و فکری خود، کار کنند.
طاهره طهماسبی افزود: بسیاری از کودکانی که کار میکنند جلو چشم ما نیستند و کارهای سخت و دشواری را انجام میدهند، بخشی از کار کودکان مربوط به مشکلات وآسیبهای اجتماعی از قبیل طلاق و اعتیاد والدین است و بخشی نیز به خاطر باورهای غلط والدین شکل گرفته است که نیاز به کار فرهنگی دارد که تنها خاص کودکان نیست بلکه پدران و مادران نیز باید این آموزشها را فرا بگیرند.
وی ادامه داد: باید نهادهای متعدد متولی این مبحث در کنار هم قرار بگیرند و به نتیجه مطلوب برسند که در این زمینه کنوانسیون حقوق کودکان نیز در قالب کمیتههای مختلف شکل گرفته و قانون حقوق دفاع از کودکان نیز پس از کش و قوسهای فراوان تصویب و ابلاغ شده و امیدواریم بتوان با این ابلاغ از حقوق کودکان بیش از پیش دفاع کنیم.
مدیر کل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: کتابخانه کودکان کار اتفاق ارزندهای است و میتوانیم در حوزه فرهنگ و علتهای فرهنگی که کودکان کار و خیابانی معلول آن هستند بهره لازم را ببریم و در مسیر اطلاع رسانیهای درست و ارائه کتابهای ارزنده و مورد نیاز کودکان کار قدم برداریم.
وی افزود: امیدواریم مراکز کتابخوانی کودکان کار را بتوانیم در شهرستانها و شهرهای دیگر نیز گسترش دهیم چرا که در شهرهای کوچک نیز علتهای فرهنگی در حوزه کودک همسری و کودکان کار وجود دارد و در آینده نزدیک کلینیک حقوق کودکان را با همکاری کنوانسیون حقوق کودکان و نوجوانان در مشهد راهاندازی خواهیم کرد.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: مرکز روزانه کودکان کار و خیابانی و اورژانس اجتماعی که مربوط به کودک آزاری است در این استان فعال است.
غلامحسین حقدادی افزود: در سال گذشته بیش از هزار کودک در مرکز حمایتی روزانه و مرکز ساماندهی کودکان خیابانی صدف نگهداری شدند که در مجموع ۳۰ هزار خدمت به این کودکان ارائه شده است و مبالغ قابل توجهی از طریق دولت کمک شده است که بخشی شامل اعتبارات دولتی و بخشی اعتبارات استانداری برای آموزش، بهداشت و درمان و بخشی در شرایط بهداشتی کرونا و کنترل کرونا هزینه شده و ۹ سازمان مردم نهاد با ۲۶ تیم به چهار هزار کودک آموزشهای لازم ارائه دادند. همچنین مساجد، بسیج و کانونهای فرهنگی و شهرداری نیز خدماتی را به کودکان کار در این ایام ارائه دادند.
وی ادامه داد: عمده کودک آزاریها سهل انگاری و غفلت است و از هزاران کودک غفلت میشود بطوریکه در سال گذشته سه هزار مورد در حوزه اورژانس اجتماعی کودک آزاری گزارش شده و در حاشیه مشهد به دلیل شرایط خاصی که دارد مشکلات نیز مضاعف میشود.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در سالهای اخیر حرکت خوبی از جانب دادگستری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تحت عنوان کنوانسیون حقوق کودک شروع شد تا به موضوع کودکان بیشتر پرداخته شود و قانون جدید حمایت از کودکان و نوجوانان روز گذشته از سوی رییس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد.
وی تصویب این قانون را به دوستداران حقوق کودک تبریک گفت و افزود: حضور نماینده بهزیستی و مددکار اجتماعی در دادگاههای اطفال پیشرفت خوبی بود اما تنها در مشهد و یک شعبه در تهران این کار انجام میشد اما امروز با این ابلاغ دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان در تمامی دادگستریهای کشور تشکیل میشود و محوریت ضمانت اجرایی و متولیگری برعهده دادگستری است و تمامی سازمانهای ذیربط وظایف مشخصی دارند و نگاهی که در قانون برای جمعآوری و نگهداری کودکان کار و خیابانی آمده بسیار بهتر شده و تمرکز روی خانواده است.
حقدادی ادامه داد: کودکان کار شناخته نشده بسیار داریم که در کارگاه های زیرزمینی و انبارها و کارگاهها فعالیت دارند و اداره کار در این قانون وظیفهمند شده است گزارش دقیق ارائه دهد و مجازاتهایی که در قانون جدید تعریف شده سخت تر است.
وی گفت: بیشتر بهرهکشی کار و کودک آزاری ها از جانب خانوادهها صورت میگیرد و در قانون به این موضوع نیز توجه بسیار شده است.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی افزود: کتابخانه باعث میشود تعداد بسیاری از کودکان کار و خیابانی جذب مرکز روزانه بهزیستی شوند و حضور کتاب در این پاتوق به سطح آگاهی کودکان کار و خیابانی نیز بسیار کمک میکند.
نظر شما