رضا خواجه ای روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای استفاده از ظرفیت روستاها در حوزه گردشگری و در راستای رونق اقتصادی، باید امکانات رفاهی و زیرساختی فراهم شود.
وی اضافه کرد: در بخش گردشگری روستایی و طبق برنامه ششم توسعه، توجه به روستاهای دارای قابلیت گردشگری جایگاه ویژه ای دارد که در این راستا با تلاش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در زمینه شناسایی روستاهای مستعد گردشگری، اقدامات مناسبی انجام گرفته است.
این مسؤول با اشاره به اینکه، اجرای طرح روستای هدف گردشگری در روستاهای استان زمینهساز ایجاد اشتغال، درآمدزایی، رضایت گردشگر و حفظ محیط زیست است گفت: اگر گردشگری روستایی به نحوی مناسب برنامهریزی و مدیریت شود، میتواند محرک یک فرآیند توسعه در نواحی روستایی، پایداری جوامع محلی، ایجاد اشتغال و توسعه گردشگری باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجا ادامه داد: این نهاد، همواره به اجرای طرحهای هادی روستاها با رویکرد گردشگری توجه ویژه ای دارد که آنها را با توجه به موقعیت گردش پذیری روستا با هدف ایجاد جذابیت برای گردشگران اجرا می کند.
خواجه ای همچنین از تهیه طرح روستاهای دارای بافت با ارزش به تعداد هفت روستا در سطح استان خبر داد و افزود: ۲ روستای درسجین و قلعه مصوب شده، روستای قوزلو فاز صفر و یک مصوب شده، روستای خورجهان در دست تهیه طرح بوده و روستاهای انجلین، جزیمق و لار مصوب دفتر مرکزی بنیاد مسکن بوده که در صورت تامین اعتبار مطالعات مربوطه انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: هم اکنون بافت با ارزش روستای درسجین شهرستان ابهر به بهره برداری رسیده و عملیات اجرایی احیای بافت با ارزش روستای قلعه شهرستان زنجان نیز آغاز شده که تا کنون نیز به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه، طبق تفاهم نامه سه جانبه بین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و استانداری تسهیلاتی برای احداث واحدهای بوم گردی در روستاها پرداخت می شود، گفت: فراهم کردن مقدمات بومگردی روستایی با استفاده از این تفاهم نامه با هدف کمک به حفظ جمعیت در روستاها و تقویت زیرساخت ها و فعال سازی ظرفیت های گردشگری در صورتی که بسترسازی عناصر اجرای تورهای گردشگری روستایی انجام شود، منعقد شده است.
خواجه ای افزود: برای احداث واحدهای بومگردی در روستاهای هدف گردشگری، تسهیلاتی از سوی بنیاد مسکن استان و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، به متقاضیان احداث واحدهای بوم گردی در روستاها پرداخت می شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ادامه داد: این بنیاد در زمینه استفاده از ظرفیت های موجود سازمان های متولی در روستاهای مستعد گردشگری، انجام مطالعات و اجرای طرح هادی در روستاهای مستعد گردشگری با استفاده از اعتبارات مصوب استانی و ملی، مرمت و بازسازی جاذبه های روستایی متناسب با اعتبارات تامین شده و آموزش اعضای نظام فنی روستایی و نیروهای مرتبط با موضوع در زمینه اجرای طرح های گردشگری متناسب، گام های موثری برداشته است.
وی، کمک به حفظ جمعیت در روستاها، تقویت زیرساخت ها و فعال سازی ظرفیت های گردشگری، تأمین منابع مالی مورد نیاز و هماهنگی با دستگاه های ذیربط جهت احداث واحدهای بوم گردی روستایی، ایجاد اشتغال پایدار در حوزه گردشگری روستایی و همکاری در زمینه اجرای ضوابط ساخت و ساز در روستاهای مستعد گردشگری را نیازمند همکاری و تعامل بین همه دستگاه های اجرایی مرتبط عنوان کرد.
نظر شما