کارگروه بررسی مسایل شرکت‌های دانش‌بنیان به صورت دائم فعالیت می‌کند

تهران- ایرنا- رییس سازمان بازرسی کل کشور از تشکیل کارگروه ویژه بررسی مسایل شرکت‌های دانش بنیان در این سازمان خبرداد و گفت: این کارگروه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صورت دائم و مستمر فعالیت می‌کند.

پارک فناوری پردیس امروز - شنبه- میزبان حجت‌الاسلام حسن درویشیان رییس سازمان بازرسی کل کشور و سید حمید پورمحمدی معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور بود.

در این نشست که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مهدی صفاری‌نیا رییس و جمعی از مدیران ارشد پارک فناوری برگزار شد، مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس از مسایل و مشکلات خود سخن گفتند.

تخصیص ارز دولتی برای واردات، تبری بر ریشه تولید داخلی

مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس موانع بر سر راه فعالیت خود را عنوان کرده و خواستار رفع آنها شدند،   «تخصیص ارز دولتی برای واردات کالای مشابه تولید کالای داخلی» یکی از مهم‌ترین مشکلاتی بود که مطرح شد.

طولانی بودن صدور مجوز در اداره کل تجهیزات پزشکی»، «طولانی بودن فرآیند ترخیص کالا از گمرک»، «ارایه حمایت‌های مالی بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان»، «ساختار نامناسب برخی سازمان‌های مربوط و تاثیر آن در طولانی شدن تولید کالا»، «درست اجرا نشدن بخشنامه ۱۴۱۲ تامین اجتماعی»، «بالا بودن تعرفه‌های گمرکی»، «اقدامات خلاف قانون کارمندان جزء در دستگاه‌های دولتی»، «عدم عملکرد درست و مناسب دستگاه‌های دولتی»، «عدم همکاری سازمان‌های دولتی با استارتاپ‌های کوچک»، «اجرای کامل قوانین حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان»، «تشکیل کمیته ارزیابی محصول در پارک و متشکل از مدیران آن» و ... از مسایل، مشکلات، خواسته‌ها و پیشنهاداتی بود که مدیران عامل شرکت‌ها در این نشست مطرح کردند.

حجت‌الاسلام درویشیان پس از آشنا شدن با چالش‌ها و مشکلات فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این نشست گفت: در دوره جدید مدیریت قوه قضاییه یکی از اولویت‌های مهم، پیگیری ترک عمل‌ها و درست انجام ندادن وظایف است،  برخی وظایف محول شده وجود دارند که به دلیل سختی انجام یا دلایل دیگر درست انجام نشده و یا ناقص انجام می‌شوند،  این عمل خسارت زیادی به کشور وارد می‌کند، بعضاً خسارت آن از فسادهای مالی هم بیشتر است، اگر دستگاهی وظیفه خود را درست انجام ندهد و این قصور باعث وارد شدن خسارت به کشور شود، فساد است و مبارزه با فساد یکی از رویکردهای اصلی و مستمر قوه قضاییه است.

وی ادامه داد: در جهت تحقق جهش تولید، امسال ۲۵ درصد از برنامه‌های سازمان بازرسی کل کشور، پیگیری و انجام اقدامات لازم برای رفع موانع دستگاه‌های اداری در جهت انجام وظایف آنها است.

 رییس سازمان بازرسی کل کشور در مورد برخورد با سوءاستفاده‌کنندگان از قانون بیان کرد: برخی افراد هستند که از فرصت‌هایی که قانون بر عهده آنها گذاشته است، سوءاستفاده می‌کنند،  یکی از موانع سر راه تولید شرکت‌های دانش‌بنیان، فساد است،  به همین دلیل با این افراد برخورد خواهد شد،  مبارزه با فساد برای تولید شرکت‌های دانش‌بنیان زمینه بهتری فراهم می‌کند.

درویشیان بیان کرد: چند ماه است که در سازمان بازرسی کل کشور با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری کارگروه ویژه بررسی مسایل شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شده است،  حضور این کارگروه موقتی نیست و به صورت دائم و مستمر در سازمان فعالیت خواهد کرد،  کار اصلی آن هم پیگری موانع بر سر راه شرکت‌های دانش‌بنیان در دستگاه‌های اجرایی کشور است.

وی تشکیل سامانه اطلاعاتی تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان را لازم دانست و گفت: یکی از نیازهای حوزه اقتصاد دانش‌بنیان کشور، ایجاد پایگاه‌ اطلاعاتی جامع برخط از اقدامات و تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان است، اگر هم چنین بانکی وجود دارد، باید تقویت شود.

رییس سازمان بازرسی کل کشور افزود: یکی دیگر از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان، رقابت با شرکت‌های دولتی است،  ارگان‌های دولتی نباید در تولید رقیب شما باشند،  مگر در مواردی استثنا مثل حوزه‌های دفاعی و امنیتی که در همان حوزه‌ها هم تولید قابل واگذاری است و آنها می‌توانند از تولید توسط شما حمایت کنند.

درویشیان در مورد اقدام علیه ورود کالای خارجی مشابه تولید داخل اظهارداشت: ما در جهت تحقق شعار سال، جلوگیری از ورود کالای خارجیِ مشابه تولید داخل را پیگیری می‌کنیم، یکی از فعالیت‌هایمان این است که اگر یک دستگاه دولتی کالای خارجی که مشابه داخلی آن وجود دارد خریده باشد، با آن برخورد خواهیم کرد.

وی صدور سریع مجوز را راهی برای جهش تولید دانست و گفت: در همین شرایط همه‌گیری ویروس کرونا شاهد بودیم که با تسریع صدور مجوز کالاهای مورد نیاز، چه جهشی در تولید این کالاها شکل گرفت،  ما به سرعت به مرحله خودکفایی و توان صادرات رسیدیم،  امروز بسیاری از این کالاها را صادر می‌کنیم،  بنابراین اگر روند صدور مجوز تولید کالای دیگر هم تسریع شود شاهد همین جهش تولید خواهیم بود.

وی افزود: ما حدود ۱۵ مشکل اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان را احصا کرده‌ایم و در دستور کار قرار داده‌ایم، یکی از پایه‌های جهش تولید، فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و رفع مشکلات آنها است،  امیداوریم امسال در جهت شعار سال بتوانیم کارنامه خوبی در حوزه دانش‌بنیان ارائه دهیم، هنگامی که برخی گزارش‌ها از تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان را می‌بینیم از وجود چنین ظرفیت و نیروهای نخبه‌ای به وجد آمده و به آن مباهات می‌کنیم،  اما متاسفانه آنطور که باید به آنها توجه نمی‌شود،  ما قول می‌دهیم که با تمام وجود و نیرو برای رفع مشکلات و موانع سرراهتان در کنار شما خواهیم بود.

ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی فساد آور، غیر شفاف و ضد تولید است

معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این نشست پس از شنیدن مسایل و مشکلات مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس، به آنها قول همکاری برای رفع موانع مطرح شده را داد.

پورمحمدی در خصوص مساله تخصیص ارز دولتی گفت: تخصیص ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی فساد آور، غیر شفاف و ضد تولید است،  در بین مسئولان ما ترسی وجود دارد که اگر تخصیص ارز دولتی به وارد کننده‌ها برداشته شود، با یک جهش قیمتی بالا در جامعه مواجه شویم،  در حوزه صنعت کارهایی برای برداشتن تخصیص ارز دولتی برداشته‌ایم اما در زمینه دارو با توجه به شرایط فعلی درگیری با بیماری کرونا، اگر تخصیص ارز دولتی به داروهای وارداتی را برداریم، با افزایش قیمت داروهای داخلی روبرو می‌شویم و ممکن است مردم پذیرای این تغییر نباشند.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از ورود کالاهای خارجی مشابه کالای تولیدی داخل، باید بانک اطلاعاتی از کالاهای تولید شده در داخل کشور و ظرفیت‌های تولید تشکیل شود،  در این صورت هنگام ورود کالای خارجی اگر مشابه تولید داخل آن وجود داشته باشد، اجاره ورود به آن کالا داده نمی‌شود.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بیان کرد: برخی از مشکلات مطرح شده در رابطه با سازمان‌هایی مانند تامین اجتماعی، گمرک و سازمان مالیاتی بود که ساده‌ترین راهِ آن برگزاری جلسه با مدیران و مسئولان این سازمان‌هاست که این کار را انجام خواهیم داد.

پورمحمدی در مورد طولانی بودن روند صدور مجوز تولید کالا اظهارداشت: در مورد فرآیند سخت و طولانی صدور مجوز در اداره تجهیزات پزشکی هم به نظرم مناسب‌ترین راه برون سپاری این ارزیابی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha