مهران حیاتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میانگین ریزش گندم در مزارع کشور ۶ درصد، استان خراسان شمالی پنج درصد و شهرستان شیروان چهار درصد است.
وی، نو بودن کمباین های بومی شیروان را از دلایل کاهش ریزش گندم برشمرد و افزود: علاوه بر آن معاینه فنی و تنظیم کردن کمباین های غیربومی که هر روز توسط گروهی فنی صورت می گیرد، از بروز اشکال در کمباین ها جلوگیری کرده و میزان ریزش گندم برداشتی را به حداقل می رساند.
حیاتی با اشاره به فعالیت ۲۴ ساعته کمباین ها در فصل برداشت محصول افزود: هر کمباین روزانه محوصل سطحی در حدود هفت هکتار را برداشت می کند که از ۱۰ تیرماه و با آغاز برداشت گندم و جو، ۱۶۰ دستگاه کمباین در کشتزارهای این شهرستان فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: این شهرستان دارای ۱۷ دستگاه کمباین بومی است و مابقی ادوات مورد نیاز برای برداشت گندم و جو شهرستان از استان های گلستان و مازندران به خدمت گرفته می شود.
وی متوسط عمر کمباین های بومی شهرستان شیروان را پنج سال و کمباین های غیربومی مهاجر را ۱۵ سال عنوان کرد.
حیاتی با اشاره به فعالیت کمباین ها تا اواسط مردادماه، افزود: پارسال برای برداشت محصول کلزا از مزارع شهرستان با کمبود کمباین مواجه شدیم که امسال با رایزنی های از پیش صورت گرفته با استان گلستان این موضوع برطرف شده است.
پیش بینی میشود امسال، ۶۲ هزار و ۶۰۰ تن غلات از کشتزارهای شیروان برداشت شود.
شیروان ۱۰۵ هزار هکتار عرصه زراعی و کشاورزی دارد.
نظر شما