مهدی اکبری روز یکشنبه در مراسم روز جهانی اهداکنندگان خون اظهار داشت: با توجه به اینکه یکی از روشهای درمان کووید ۱۹ تزریق پلاسمای خون بهبود یافتگان این بیماری است، افرادی که به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده و بهبود یافتهاند و از تاریخ ترخیص آنها از بیمارستان به مدت ۳۰ روز ( چهار هفته ) گذشته است میتوانند به مرکز اهدا خون مراجعه کنند.
اکبری با اشاره به سن افرادی که میتوانند پلاسما اهدا کنند، افزود: سن ۱۸ تا ۶۰ سال بهترین بازه سنی برای اهدای پلاسما است و بیماران بهبود یافته باید مدارک پزشکی لازم از جمله سی تی اسکن و آزمایش پی سی آر به همراه داشته باشند.
این مسوول ادامه داد: در حال حاضر پلاسمای دریافت شده از افراد بهبود یافته ذخیره سازی میشود و در صورت نیاز به بیمارستانها ارسال خواهد شد تا از آن برای درمان افراد بستری استفاده کنند.
مدیرکل انتقال خون قزوین با بیان اینکهافراد میتوانند ماهی یک بار اهدای پلاسما داشته باشند،اظهار داشت: بیشتر افرادی که برای اهدای پلاسما مراجعه کرده اند به طور میانگین ۳۵ تا ۴۵ سال سن دارند.
وی با بیان اینکه محدودیتی در اهدای پلاسما زنان و مردان وجود ندارد، افزود: بانوانی که سابقه بارداری و زایمان دارند از پلاسمای آنها به شکل مستقیم نمیتوانیم استفاده کنیم.
اکبری با اشاره به اینکه امسال سه هزار و ۳۳۵ نفر برای اهدا خون در استان مراجعه کردند، افزود: قزوین شاخص ۳۱ در هر هزار نفر اهدا کننده خون را دارد که این میزان از شاخص کشوری بالاتر است.
مدیر کل انتقال خون استان قزوین گفت: یکی از دغدغههای انتقال خون، پر رنگتر کردن حضور زنان برای اهدای خون است و بانوان به خاطر شرایط زندگی که دارند سالمترین جامعه برای اهدای دارند اما بانوان کمتر از ۶ درصد از جمعیت اهدا کنندگان مستمر استان را تشکیل میدهند.
در ادامه این نشست از اهدا کنندگان مستمر خون و همچنین تعدادی از افراد بهبود یافتگان کرونا که پلاسما اهدا کردند با اهدا لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
نظر شما