به گزارش روز یکشنبه نشریه گاردین، نتایج نظرسنجی موسسه «اوپینیوم» نشان داد که میزان رضایت از عملکرد دولت انگلیس در ارتباط با ویروس کرونا با کاهش ۴ درصدی، شاهد افت تازه ای بوده است.
براساس این نظرسنجی،تنها ۳ نفر از هر ۱۰ نفر از مردم انگلیس از عملکرد دولت در مهار کرونا راضی بودند.
با این حال، این نظرسنجی نشان داد که نارضایتی از نحوه اقدام بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر انگلیس در سطح ثابتی ماند و افزایش قابل توجهی در میزان محبوبیت وی یا نارضایتی از او طی سه هفته گذشته گزارش نشد.
محافظه کاران پس از آنکه در مدت ۸ هفته گذشته شاهد کاهش ۲۳ درصدی میزان محبوبیت شان بودند، درهفته جاری به اقبال اندکی در برابر حزب کارگر دست یافتند و این رقم، مختصر افزایشی یافت.
این میزان محبوبیت برای حزب محافظه کار انگلیس از ۴۳ درصد به ۴۴ درصد رسید و حال آنکه حزب کارگر برای اولین بار از هفته دوم ماه آوریل (اواخر فروردین)، شاهد کاهش میزان محبوبیت یک درصدی و رسیدن به سطح ۳۹ درصد بود.
همچنان نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه برگزیت بار دیگر ذهن مردم انگلیس را مشغول کرده است.
هرچند بحث برگزیت به دلیل بحران کرونا از پله مهمترین مساله در انگلیس پایین آمده، اما نتایج نظرسنجی جدید مشخص کرد که هرچند آهسته اما قطعا بازگشت می یابد و اکنون تنها پنج پله دورتر از هم سطح شدن با مساله اقتصاد به عنوان موضوعات مهم برای مردم این کشور است.
این نظرسنجی، رقم حمایت از مدیریت دولت در زمینه برداشتن اجباری مجسمه «ادوارد کلستون» تاجر انگلیسی و برده دار آفریقا در قرن ۱۷ میلادی در شهر بریستول را بالا نشان داد، به طوری که بیش از نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی با اقدام معترضان انگلیسی در پایین کشیدن این مجسمه، مخالفت کردند. میزان موافقت از این اقدام معترضان در لندن بیش از شهرهای دیگر انگلیس بود و رقم ۴۲ درصد را نشان می داد.
خشم معترضان به نژادپرستی در انگلیس، مقام های این کشور را بر آن داشته است تا اطراف هشت تندیس متعلق به شخصیت های بلندپایه سیاسی در پایتخت دیوارکشی کنند.
شهرداری لندن دستور داده تا در آستانه برگزاری تظاهرات ضد نژاپرستی روزهای آینده، اطراف تندیسهای وینستون چرچیل نخست وزیر اسبق انگلیس، جورج واشنگتن اولین رئیس جمهوری آمریکا، مقبره سربازان گمنام جنگ جهانی، جیمز دوم و چارلز اول از پادشاهان قرن ۱۷ میلادی انگلیس دیوار کشیده شود.
درپی تحولات انگلیس، تندیس «رابرت میلیگان» تاجر برده در قرن ۱۸ میلادی، دوشنبه گذشته از مقابل موزه داکلندز لندن برداشته شد و اینک فشارها برای برچیدن تندیس سایر شخصیتها و قهرمانهای بردهداری بالا گرفته است.
اعترضها به نژادپرستی پس از آن آغاز شد که جورج فلوید سیاهپوست هفتم خردادماه در حالی که پلیس سفیدپوست شهر مینیاپولیس ایالت مینهسوتا آمریکا زانوی خود را بر گلوی او گذاشته بود، به قتل رسید. فلوید فریاد میزد «زانویت را بردار، نمیتوانم نفس بکشم». این مساله باعث گسترش موج نارضایتی از تبعیضنژادی و نابرابری در سراسر این کشور و جهان شد.
نظر شما