به گزارش روز یکشنبه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، محسن پرویز با تأکید بر ضرورت راهاندازی و برگزاری این جایزه گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم در حوزههای مختلف علوم انسانی کمبود پژوهش و تحقیق را داریم مخصوصاً، پژوهشهایی که کاربردی و نتیجهبخش و در رشتههای مختلف باشد.
پیش از این مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، همزمان با چهلمین سالگرد بزرگداشت دفاع مقدس، با انتشار فراخوانی اعلام کرده بود اولین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را برگزار خواهد کرد.
آخرین فرصت برای ارسال آثار پژوهشی پایان مرداد ۱۳۹۹ و زمان اعلام نتایج داوری ۲۵ آذر ۱۳۹۹ همزمان با روز پژوهش اعلام شده است.
دبیر علمی اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت، با اشاره به برگزاری این دوسالانه گفت: جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ارتباط با پژوهشهایی است که در حوزههای نظامی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی، بینالملل، تاریخی و اقتصادی مرتبط با مقاومت صورت میگیرد و صرفاً پژوهش را دربرمی گیرد. هدف اصلی تصمیمگیرندگان برای تأسیس این دوسالانه توجه دادن محققان و جامعه دانشگاهی به این سمتوسو بود تا به این موضوعات توجه ویژهتری شود.
وی با اشاره به دیدگاههای مختلفی که درباره برگزاری دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت میشود، اظهار کرد: اگر بخواهیم راجع بهضرورت کار در حوزههای مختلف صحبت کنیم، خیلی از امور را میتوانیم زیر سؤال ببریم و بگوییم کار مشابهی وجود دارد و چه ضرورتی دارد ما این کار را انجام دهیم ولی اگر نگاهمان برگزاری کارهایی نه با هزینههای خیلی بالا و هدف تقویت یک حوزه باشد، آنوقت احساس میکنیم هیچ کار اضافی در بعضی از حوزههای پراهمیت انجام نشده است.
لزوم پررنگ شدن حضور دانشگاهیان در پژوهشهای حوزه دفاع مقدس
وی با بیان اینکه ما ظرفیت بسیار بزرگی از جوانان داریم که در دانشگاهها وارد مرحله پژوهشی و تحقیقاتی میشوند، یاد آور شد: خوب است این ظرفیت را به انحای مختلف به سمت تحقیقات کاربردی در جامعه امروز هدایت کنیم، علیالخصوص کشور ما که بهطور مستقیم درگیر یک نبرد بزرگ اقتصادی، نظامی و امنیتی است باید همه ظرفیتهایش طوری سوق پیدا کند که در خدمت این مسئله قرار بگیرد. در حوزه دفاع مقدس جا دارد فعالیتهای زیادی که مغفول ماندهاند انجام شود.
پرویز با اشاره به تغییر شیوهها و روشهای نبرد با گذشت زمان گفت: با گسترش دایره مرزهای فیزیکی، ما درگیر مسائل حوزه مقاومت در جاهای مختلف هستیم و در این قسمتها هم پیشرفتهای بسیار شگرف و بزرگی صورت گرفته است. اما این پیشرفتها کمتر منعکس و مورداستفاده قرارگرفته است. اگر پژوهشگران از این شیوهها استفاده کنند و از این بخشها بهرهبرداری انجام شود طبیعتاً مفید است.
مشارکت افراد مختلف برای داوری در جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
پرویز بر جلب مشارکت افراد مختلف برای داوری در جایزه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی تأکید کرد و گفت: ما فکر میکنیم با مشارکت افراد مختلف باید تلاش کنیم تا نقاط ضعف شناسایی و برطرف شوند، به همین دلیل ترکیب داوران ما از همه افراد است و اصلاً وابستگی به یک نهاد خاص در نظر گرفته نخواهد شد. بنده وابستگی به سپاه ندارم و همینکه دوستان من را بهعنوان دبیر علمی انتخاب کردند به نظر یکبخشی از توجهشان به این نکته را نشان میدهد.
وی در خاتمه درباره میزان مشارکت پژوهشگران، نویسندگان و ناشران در اولین دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت اظهار کرد: فکر میکنم این مشارکت، بستگی به تلاش و فعالیت دبیرخانه دارد. اگر دبیرخانه ما فعالیت مناسبی داشته باشد و افراد اطمینان پیدا کنند میزان مشارکت افزایش پیدا میکند. بههرحال دوره اول این دوسالانه است و تلاش میکنیم تا ضعف نداشته باشد و یا ضعفش به حداقل برسد ولی اینکه چقدر موفقیتآمیز باشد منوط به میزان فعالیتی است که ما خواهیم کرد.
نظر شما