«عباس مقتداییخوراسگانی» شامگاه یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی صنایعدستی و تجلیل از پیشکسوتان که در فرهنگستان هنر تهران برگزار شد، اظهار داشت: ایرانیان ملتی هستند که هنر را بخشی از وجود خود میدانند و به آن عشق میورزند.
وی با بیان اینکه توجه به صنایع دستی میتواند ظهور یک روحیه و فرهنگ بزرگ را آشکار کند، خاطر نشان کرد: این هنر نفیس باعث شده است تا یک فرهنگ را بنیانگذاری و بشریت را تحت تاثیر خود قرار دهد.
این نماینده مجلس نبود برنامهریزی جامع کوتاهمدت و میانمدت را از دلایل رونق نیافتن این صنعت برشمرد و گفت: مجلس شورای اسلامی در نظر دارد تا با تعامل هنرمندان بتواند مسیر و چالشهای موجود هنرمندان را مرتفع کند.
کشورهای چین و هند تنها رغیب هنری ایران
رییس دانشگاه استاد فرشچیان نیز در این مراسم با بیان اینکه هنر ایرانزمین را نمیتوان با سایر کشورهای جهان مقایسه کرد، افزود: تنها کشورهایی که هنری غنی دارد چین و هند است و میتوان هنر آنها را با ایران مقایسه کرد.
بهمن نامور مطلق ادامه داد: فرش ایران یک نگین بینظیر است که جنبه هنری آن را موزههای بزرگ دنیا همچون لوور فرانسه تشخیص میدهد و باید این بعد هنری بیشتر مورد تاکید قرار گیرد.
به گفته وی ایران مهد هنر است و هنرمندان زیادی توانستهاند در رشتههای مختلفی از جمله نساجی، چوب، فلزات، آبگینه، گلیم و فرش مدالهای ارزشمنید را در رویدادهای جهانی برای کشورمان به ارمغان آورند.
رییس دانشگاه فرشچیان با بیان اینکه پیش از این سالانه سه میلیارد تومان ارز در بخش صادرات فرش وارد کشور می شد، تصریح کرد: بیتوجهی به این بخش باعث شد صادرات فرش به ۵۰میلیون دلار در سال برسد.
سرپرست فرهنگستان هنر نیز در این مراسم با اشاره به اینکه باید به هنر این مرز و بوم فخر ورزید، افزود: نامآوران و هنرمندان زیادی از دیرباز در تاریخ هنری کشورمان خوش درخشیدهاند و هنر ایران هماینک در جهان مورد تمجید و تحسین قرار دارد.
علیرضا اسماعیلی صادرات صنایعدستی را در شکوفایی اقتصاد موثر دانست و گفت: هر میزان در تولید کشورمان توجه کنیم به همان میزان میتوانیم فرهنگ خودمان را به دنیا معرفی کنیم.
رییس انجمن مفاخر فرهنگی ایران دیگر سخنرانی بود که در این مراسم اظهارداشت: مراسم تجلیل باید بیش از این مورد تاکید قرار گیرد زیرا پاسداری از هنرمندان میتواند در غنا و ارزشمندی هنر این مرز و بوم تاثیرگذار باشد.
حسن بلخاری اضافه کرد: تاریخچه هنر توسط یونانیان معرفی شد زیرا آنان توانستند بخش ذاتی و هنری انسان را در رشتههای صنایع دستی به ظهور برسانند.
بیانیه حمایت از هنر صنایع دستی در ۱۰ بند با هدف حمایت بیشتر از صنایع دستی نیز در این آیین قرائت شد؛ در پایان نیز از پیشکسوتان صنایع دستی از جمله امیر منصور احمدی و مهین بدیعی در رشته منبت، حسن پیران در رشته گچبری سنتی، حسین شمس در رشته قفلسازی سنتی، محمود صفری روشن در رشته سرامیک، مهدی علمداری در رشته قلمزنی، مهرزمان فخار منفرد در رشته نگارگری و هنر لاکی، قربانعلی مزینانی در رشته مرمت و رفوگری فرش، کامران آراسته در رشته مینای خانه بنددی، محسنالله مرادی در رشته منبت، حسین غزنوی در رشته سفال و سرامیک و مینو مهرجویی در رشته پتهدوزی مورد تجلیل قرار گرفتند.
نظر شما