حجتالاسلام و المسلمین «حبیبرضا ارزانی» روز یکشنبه در تشریح برنامههای دهه کرامت اظهار کرد: با توجه به شرایط ویژهای که امسال به سبب شیوع ویروس کرونا در کشور وجود دارد، شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت، عموم فعالیتهای خود را به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، به صورت مجازی برگزار میکند.
رئیس شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت گفت: شعار دهه امسال «خدمت کریمانه؛ همدلی به رسم اهلبیت(ع)» است اما این احتمال وجود دارد که زیرعنوانی نیز به شعار امسال در دهه کرامت افزوده شود.
وی در مورد عناوین روزهای دهه کرامت گفت: سهشنبه ۳ تیر مصادف با اول ذیالقعده و همزمان با ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) با عنوان «تکریم دختران؛ نشان خانواده فاطمی»، چهارشنبه ۴ تیر مصادف با دوم ذیالقعده، همزمان با روز شهرداری و دهیاری با عنوان «در شادی اهلبیت(ع) شاد باشیم» نامگذاری شده است. پنجشنبه ۵ تیر مصادف با سوم ذیالقعده، «مدافعان سلامت، رهروان ایثار و شهادت» نام گرفته است؛ همچنین برای جمعه ۶ تیرماه که همزمان با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است، عنوان «خانواده مهدوی محور جامعه مهدوی» و روز شنبه ۷ تیر، همزمان با روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه و بزرگداشت حضرت صالح بن موسی الکاظم(ع)، شهادت آیتالله بهشتی(ره) و ۷۲ نفر از یاران امام خمینی(ره) عنوان «امامزادگان، الگوی تمدن دینی و ولایتپذیری» در نظر گرفته شده است.
حجت الاسلام ارزانی گفت: از سوی دیگر روز یکشنبه ۸ تیر نیز مصادف با ششم ذیالقعده و روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع) و روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی با عنوان «حضرت شاهچراغ(ع) اسوه عدالت و امین ولایت» نامگذاری شد و دوشنبه ۹ تیرماه نیز مصادف با هفتم ذیالقعده با عنوان «تشکلهای مردمی، جهادگران خدمت و سلامت» نام نهاده شده است؛ همچنین برای سهشنبه ۱۰ تیرماه مصادف با هشتم ذیالقعده و روز آزادسازی شهر مهران و بزرگداشت صائب تبریزی، عنوان «رفاه و امید در سایه جهش تولید» و برای چهارشنبه ۱۱ تیرماه که مصادف با نهم ذیالقعده و شهادت آیتالله صدوقی چهارمین شهید محراب است، عنوان «شهدا و علما الگوی تحقق گام دوم انقلاب» انتخاب شده است.
وی در تشریح عناوین روزهای دهه کرامت ادامه داد: روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه مصادف با دهم ذیالقعده و حمله ددمنشانه آمریکا به هواپیمای مسافربری آمریکا، روز بزرگداشت علامه امینی(ره) و روز افشای حقوق بشر آمریکایی با عنوان «خادم الرضا(ع)، شهید سلیمانی؛ الگوی خادمان اهلبیت(ع)» و در نهایت جمعه ۱۳ تیرماه مصادف با یازدهم ذیالقعده، سالروز ولادت امام رضا(ع) نیز با عنوان «امام رضا(ع)؛ امام رأفت و مهربانی» نامگذاری شده است.
رئیس شورای هماهنگی دهه کرامت در بخش دیگری از مباحث خود در مورد برگزاری جلسات شورای هماهنگی دهه کرامت، گفت: این جلسات با حضور دستگاههای عضو و تولیت آستانهای اربعه به منظور هماهنگی فعالیتها و به صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود. این اقدام با هدف ایجاد همگرایی میان آستانهای اربعه و دستگاه های عضو شورای دهه کرامت صورت می پذیرد.
حجت الاسلام ارزانی ادامه داد: طراحی پویشهای ملی، سرود رضوی، کارناوالهای شادی، بررسی برنامههای استانی از جمله ارسال آیین نامههای مرتبط، برگزاری نشستهای همفکری و هماهنگی مسؤولان کارگروههای شورا، از جمله برنامههایی است که در طول دهه کرامت برگزار می شود.
وی با اشاره به فعالیتهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در دهه کرامت گفت: طراحی فرآیندهای لازم در بخش مناسبت های ملی مذهبی سامانه (فهما)، اجرای پویش ملی دهه کرامت در سطح کانون ها، آذین بندی محلات از سوی کانون ها، مشارکت با آستان حضرت معصومه(س) در برگزاری جشن های مردمی دهه کرامت، توجه مضاعف به عملیاتی شدن شعار سال و عناوین روزهای دهه کرامت با توجه به ظرفیتها و اقتضائات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق مختلف کشور از جمله فعالیتهایی است که امسال به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار می شود.
رئیس شورای هماهنگی دهه کرامت اضافه کرد: تأکید بر گسترش گفتمان خدمت کریمانه در عرصههای مختلف اجتماعی با هدف کمک به مناطق محروم و تقویت روحیه امید و خودباوری، ترویج فرهنگ وقف و نذر متناسب با نیازهای روز جامعه، جهت دهی شادی و نشاط عمومی با تأکید بر نشاط و شادی مؤمنانه، از جمله دیگر برنامه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در این ایام است که از سوی کانون های فهما در سراسر کشور اجرایی می شود.
حجت الاسلام ارزانی گفت: نکته مهم اینکه برای نخستین بار بعد از نزدیک به سه دهه فعالیت و در فاز نخست، همزمان با دهه کرامت مجوز فعالیت بیش از ۲۰۰۰ هزار کانون فرهنگی هنری که از هر جهت کارشان تکمیل است و در بخش رویداد خبرگزاری «فهما» هم امتیازات درخوری کسب کرده اند و به عنوان کانون فعال و قوی شناخته می شوند، تمدید می شود؛ پیش از این، همه مراحل تمدید مجوز به صورت دستی و حضوری انجام می شد اما با بسترسازی در فضای مجازی، اکنون این مهم به صورت کاملاً الکترونیکی صورت می گیرد. البته بین این کانون های مد نظر در فاز نخست، علاوه بر کانون های فعال، کانون های فرهنگی هنری جدیدالتاسیس هم وجود دارد.
وی افزود: همچنین برگزاری آیینهای دهه کرامت با محوریت مساجد و بقاع متبرکه و از سوی دیگر تمرکز بر ارتباطات، تعاملات و مشارکت ادیان، اقوام و مذاهب در ایام دهه کرامت در حوزه های داخلی و بین المللی مد نظر است.
رئیس شورای هماهنگی دهه کرامت در بخش دیگری از مباحث خود و در تشریح روند برنامه های بینالمللی در این ایام از برگزاری وبینارهای بین المللی مرتبط با دهه کرامت خبر داد و تاکید کرد: این وبینارها برای نخستین بار با حضور شخصیت های داخلی و خارجی و با همکاری کشورهای مختلف و شخصیت های جهان اسلام، به زبان های فارسی، انگلیسی و عربی برگزار می شود.
وی گفت: این وبینار با هدف ایجاد وحدت و همدلی در جهان اسلام حول محور وجود مقدس اهل بیت(ع)، در طول دهه کرامت به صورت روزانه و با موضوع عناوین روزهای این دهه برگزار می شود. در حال هماهنگی با صداوسیما برای تعیین ساعت برگزاری و پخش این وبینارها هستیم که تا هفته آینده و قبل از شروع دهه کرامت مشخص و از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش شود.
حجت الاسلام ارزانی افزود: از سوی دیگر برنامهریزی و طراحی فعالیتهای گسترده و اصولی به منظور تبدیلشدن موضوع خدمت کریمانه به عنوان یک فرهنگ و جریان عمومی (نه تنها در دهه کرامت بلکه در طول سال) از جمله محورهایی است که در سطح اجرای برنامه های امسال مورد تاکید است.
وی در پایان گفت: بلافاصله بعد از دهه کرامت جلسه ای با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود و از برنامه های شاخص و دستگاه های برتر در گرامیداشت دهه کرامت تقدیر به عمل می آید.
نظر شما