معین الدین سعیدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هیات وزیران به منظور تقویتِ رقابتپذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و بکارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع در جغرافیای مزیتهای مناطق کشور و نیز افزایش رغبت سرمایهگذاران و صاحبان کالا نسبت به انجام عملیات بازرگانی از بندر چابهار، با افزایش میزان تخفیف سود بازرگانی کالاهای وارداتی از این بندر از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد موافقت کرد.
وی بیان کرد: بدیهی است با توجه به نبود شاهراه مناسب، وزارت راه باید نسبت به توسعه شبکه راهی چابهار - نیکشهر - ایرانشهر- خاش- زاهدان - میلک اقدام کند تا افزایش تردد بار، منجر به قفل شدن شبکه ارتباطی چابهار نشود.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکهشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری در مجلس شورای اسلامی افزود: پیشنهاد سازمان بنادر و دریانوردی افزایش تخفیف سود بازرگانی در بندر شهیدبهشتی چابهار از ۱۰ به ۳۰ درصد بود که این درخواست پس از بررسیهای لازم و با طی مراحل قانونی افزایش این تخفیف به ۲۵ درصد در هیات دولت قطعی و پس از ابلاغ بزودی اجرایی میشود.
وی ادامه داد: سود بازرگانی در واقع مالیات غیرمستقیم یا وجهی است که بر اساس قانون تجارت خارجی در تصویب نامه وزیران صادر و از حقوق گمرکی جداست و فقط از واردات قطعی و کالاهایی دریافت که برای مصرف در کشور اظهار و از گمرک ترخیص میشود.
سعیدی تصریح کرد: دولت میتواند سود بازرگانی هر یک از کالاها را با توجه به سیاستهای خود، شرایط اقتصادی، میزان تولید و عرضه و تقاضای کشور اضافه یا کم کند.
وی گفت: بندرچابهار با موقعیت راهبردی و متصل به آبهای آزاد اقیانوس هند مسیری امن برای تجارت و ترانزیت و گنجی مطمئن برای تجار،بازرگانان و بخشهای دولتی داخلی و خارجی محسوب میشود که با سرمایهگذاریهای کلان دولت برای تامین زیرساختها آماده بهرهبرداری از فرصتهای فراوان شده است.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند و دشتیاری در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: بندر چابهار با توجه به موقعیت مناسب جغرافیایی و اقتصادی، وجود بنادر مهم شهید بهشتی و شهید کلانتری با ظرفیت پهلوگیری کشتیهای پهن پیکر، ورود و خروج کالا و اتصال به اقیانوس در حال تبدیل شدن به قطب تجارت و ترانزیت منطقه است و بزودی میتواند به عنوان بندریچند منظوره در کلاس جهانی ایفای نقش کند.
وی اعمال ۲۵ درصد تخفیف در سود بازرگانی کالاهای وارداتی از بندر چابهار را برای توسعه و پیشرفت هر چه بهتر این بندر مفید دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم زیرساختها و پسکرانههای این بندر بویژه شبکه بزرگراه آماده شود تا افزایش تردد بار، محور ارتباطی به چابهار را قفل نکند و شاهد توسعه هر چه بهتر محور شرق باشیم.
سعیدی از تلاشهای وزیر راه وشهرسازی و استاندار سیستان و بلوچستان در این زمینه تقدیر کرد و افزود: نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب موجب توسعه سواحل مکران و آماده سازی زیرساختهای آن یکی پس از دیگری میشود.
شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال ۱۳۹۵ با جمعیت ۲۸۳ هزار و ۲۰۴ نفر و ۴۸ هزار و ۱۴۷ خانوار از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نامهای چابهار، پلان و نگور، ۲ بخش مرکزی و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
نظر شما